Görüş Bildir
Haberler
Ferrari: "Formula 1'den Çıkabiliriz"

Ferrari: "Formula 1'den Çıkabiliriz"

Fatih UZUN
14.06.2014 - 16:07

İtalya'nın Maranello komününde bulunan ofisinde bu hafta bir röportaj veren Ferrari'nin başkanı Luca di Montezemolo, F1 organizatörlerine karşı memnuniyetsizliğini açığa vururken şirketin bunun yerine spor otomobilleri yarışına katılabileceğini söyledi.

Maranello açıklamasında, 'Formula 1 çalışmıyor. F1 düşüşte çünkü [Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA)] insanların bu yarışı heyecan için izlediğini unuttu. Hadi ama, kimse bu yarışı etkinlik olarak izlemiyor' dedi.

FIA konuyla ilgili yorum istediğimize yanıt vermedi. Montezemolo konuşmasında henüz kesin bir karar vermediklerinin de altını çizdi. Ferrari'nin yarış takımının internet sayfası üzerinden Cuma günü yayınlanan açıklamada, 'Medyanın bazı unsurları Montezemolo'nun ifadelerini çarpıttı.' denildi. Açıklamada Ferrari'nin F1'i bırakacağını söylemenin 'biraz zorlama' olduğu belirtilirken Montezemolo'nun konuşmasında '24 saat yarışına benzersiz bir ilgi olduğunu' söylediğine de dikkat çekildi. Açıklamanın devamında, 'Ferrari'yi her iki alanda yarışmadan alı koyacak bir durum yok' denildi.

Scuderia Ferrari rakımının FIA ile çatışması iyi biliniyor ve uzun süredir devam ediyor. Şu anki ihtilafın nedeni F1'de 2014 yılı için yeni getirilen kurallar. Yeni kurallar daha çevre dostu ve katılımcılar için uygun fiyatlı bir sporu hedefliyor. Kurallar motor sayısına, lastiklere ve diğer teknik kaynaklara sınırlamalar getiriyor.

Özellikle Montezemolo, sezon boyunca motor geliştirmeyi yasaklayan kurala karşı çıkıyor. Bu kurar nedeniyle Ferrari yarışta üçüncü sırada bulunuyor. Montezemolo konuşmasında hayal kırıklığına uğramış bir şekilde, 'Motora dokunamıyor muyuz?' şeklinde bir soru da yöneltti.

Montezemolo, yeni motorların sesini sınırlandırılmasından da şikayetçi. Montezemolo, 'İnsanlar yarışı eğlenmek için izliyor. Kimse sürücünün benzinden ya da lastiklerden tasarruf ettiğini görmek istemez. İzleyiciler sürücüleri buradan oraya iten şeyler görmek ister. Bu bir spor evet ancak ayrıca bir şov' dedi.

Montezemolo bunun yerine en geç 2020 yılına kadar şirketin Le Mans'takine benzer bir yarışa katılabileceğini de ifade etti. Ferrari daha önce 1947 yılından 1973 yılına kadar spor otomobilleri yarışında yer almış, Le Mans'ı dokuz kez kazanmış ancak şirketin kurucusu Enzo Ferrari'nin kaynaklarını F1'e yoğunlaştırma kararı almasının ardından 1972 yılının sonunda bu spordan çekilmişti. Ferrari yarım yüzyıldan fazla bir süredir Grand Prix'te yer alıyor.

  • wsj.com.tr
Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0