Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe: "Yılmadık, Yıkılmadık"

Fenerbahçe: "Yılmadık, Yıkılmadık"

Enver K.
03.07.2015 - 16:32
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe Kulübü, 3 Temmuz 2011'in yıldönümünde resmi internet sitesinden 'Yılmadık, yıkılmadık' başlıklı bir yazı yayınladı.

Fenerbahçe Kulübü, 3 Temmuz 2011'in yıldönümünde resmi internet sitesinden 'Yılmadık, yıkılmadık' başlıklı bir yazı yayınladı. Yazıda şu ifadelere yer verildi:

'Fenerbahçe ve Türk Spor Tarihinde “3 Temmuz” olarak bilinen süreçte tam 4 yıl geride kaldı.

Bu sürecin Fenerbahçe ve Başkanımız Aziz Yıldırım'a yönelik kumpas ve planlı bir operasyon olduğunu artık taraflı tarafsız herkes kabul ediyor.

13. Ağır Ceza Mahkemesi de Türk Adaleti, Türk Futbolu ve Sporu açısından tarihi bir karara imza atarak yeniden yargılamaya hükmetti ve sözde şike davasında yeniden yargılama süreci devam ediyor.

Süreçte hali hazırda gözler, 8 temmuz'daki duruşmaya çevrilmiş durumda...

2010-2011 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe 2011'in 3 Temmuz'unda kimsenin beklemediği bir olayla karşı karşıya kaldı.

Fenerbahçe'ye ve Başkanımız Aziz Yıldırım'a yönelik operasyonu planlayan ve hayata geçirenler, medyadaki yalan haberlerle kamuoyunu yönlendirmeye çalıştı. Şampiyonlar Ligi'ne iddialı hazırlanmayı amaç edinen Fenerbahçe'ye büyük bir darbe vurmak için her türlü oyun oynandı.

Şampiyonlar Ligi kura çekimine kısa bir süre kala Fenerbahçe'nin men edildiği bildirildi, daha sonra TFF ve UEFA bunun sorumluluğunu birbirine atacaktı.  Federasyon bu kararı UEFA baskısıyla aldığını, UEFA ise TFF’nin kendi kararı olduğunu açıklayacaktı. Bu süreçte kadrosundan önemli oyuncuları kaybetmesine rağmen Fenerbahçe yine de müthiş bir performans göstererek sezonu yarım puan farkla 2. tamamlıyor ve Türkiye Kupası'nı kazanıyordu.

Bu sezonda da Fenerbahçe birçok sorunla uğraşmak zorunda kalıyordu. 2012 - 2013 sezonunda sarı lacivertli ekip Avrupa'da da başarılı olacak ve UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynayacaktı. Her şey normale döndü denilirken 2013'te UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi anlaşılmaz bir kararla Fenerbahçe'ye ceza veriyordu.

Sözde şike davası özel yetkili mahkemelerde görülecek, eleştiri konusu olan bu mahkemeler kararla hemen hemen aynı zamanda 3. yargı paketiyle tarihe karışacaktı. Ancak UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi ceza verirken özellikle polis fezlekelerini göz önüne almış ve CAS da bu fezlekelere dayanarak cezayı onamıştı. Oysa bu fezlekeyi ve sonrasındaki iddianameyi hazırlayan ve hazırlatan pek çok görevli bugün ya açığa alınmış durumda ya da tutuklu.

Hal böyleyken, yargılamanın adil olmadığını her fırsatta vurgulayan Başkanımız Aziz Yıldırım'ın başvurusu geçen yıl İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi Mahkeme sözde şike davasında, Başkanımız Aziz Yıldırım ve Asbaşkanımız İlhan Ekşioğlu'nun da aralarında bulunduğu isimlerin, 'Yeniden Yargılanma' talebini kabul etti.

Şu ana kadar 2 duruşması yapılan davada FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ BAŞKANI AZİZ YILDIRIMI'IN AVUKATLARINADN PROFESÖR KÖKSAL BAYRAKTAR KANUNA AYKIRI DELİLLERLE KARAR VERİLDİĞİNİ VE MÜVEKKİLİNİN HİÇ BİR SURETTE ŞİKE EYLEMİNE DAHİL OLMADIĞINI VURGULAYARAK BERAAT İSTEDİ VE HÜKMÜN AÇIKLANMASININ GERİ BRAKILMASINI DA HİÇ BİR SURETTE İSTEMEDİKLERİNİ SÖYLEDİ. Yeniden yargılamada 3. duruşma 8 Temmuz 2015 tarihinde görülecek.

Aradan 4 yıl geçmesine rağmen Başkanımız Aziz Yıldırım'ın da dediği gibi Fenerbahçe'nin hukuk mücadelesi sürüyor ve haklılığı ispatlanana kadar da sürecek.'

Fanatik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0