Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe'ye Avrupa Yolu! İşte O Formül

Fenerbahçe'ye Avrupa Yolu! İşte O Formül

Fatih
30.04.2014 - 21:57

Fenerbahçe'ye Avrupa Yolu! İşte O Formül

TFF Tahkim Kurulu eski raportörü Nihat Güman, Fenerbahçe’nin “Devler Ligi’ne girebiliriz” açıklamalarını yorumladı.

TFF Tahkim Kurulu eski raportörü Nihat Güman, Fenerbahçe’nin “Devler Ligi’ne girebiliriz” açıklamalarını yorumladı. “Gerekçeli kararda somut delil bulunursa az da olsa umut var. Çünkü dava AİHM’e taşınabilir. UEFA da uzlaşabilir” dedi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Mahmut Uslu’nun “Şampiyonlar Ligi’ne girebiliriz. Kesin değil ama ihtimal var” açıklamasının hukuksal arka planı aralandı. TFF Tahkim Kurulu eski raportörü ve spor hukukçusu Yrd. Doç. Dr Nihat Güman, bu ihtimalin dayandığı gerekçelerini anlattı.

Kritik nokta CAS'ın gerekçeli kararı

UEFA’nın kararını CAS onayladığı için 'Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne gidişi zor” diye söze başlayan Güman şunları söyledi Fenerbahçe için tek bir yol olabilir. CAS’ın gerekçeli kararı açıklandıktan sonra, kulüp bu gerekçelere dayanarak İsviçre Federal Mahkemesi’ne başvurabilir. Ardından da CAS’ın merkezi İsviçre’de olduğu için, Fenerbahçe’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) İsviçre devleti aleyhine dava açma hakkı olur. İşin bu kısmı teorik. Pratikte ise gerekçeli kararda Fenerbahçe lehine somut tespit ve olgular bulunması halinde Fenerbahçe’nin birtakım haklıları ortaya çıkar. UEFA, yargısal süreçten hoşlanmıyor. Uzlaşma yoluyla olayların kapanmasından yana tutumu var. Fenerbahçe, bu hakkı kullanırsa, UEFA daha önceki yıllarda tedbiren Fenerbahçe’yi Devler Ligi’nden mahrum bıraktıysa, tek taraflı bir kararla, 20014-15 sezonunda Avrupa’ya göndermeme kararımı askıya alıyorum diyebilir.”

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın