Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe Tek Golle 3 Puanı Aldı

Fenerbahçe Tek Golle 3 Puanı Aldı

ATKN
06.12.2014 - 17:42 Son Güncelleme: 06.12.2014 - 20:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Fenerbahçe, tarla gibi bir zeminde oynanan maçta deplasmanda Balıkesirspor'u 1-0 mağlup etti. Sarı-lacivertliler'e altın değerinde 3 puanı kazandıran gol, kaleci Emrullah'ın büyük hatasının da payıyla Portekizli yıldız Raul Meireles'ten geldi.

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Balıkesirspor ile karşılaştı. Ligde son 2 maçında 4 puan bırakan İsmail Kartal'ın ekibi, Balıkesir Atatürk Stadı'ndan 3 puanı, Meireles'in tek golüyle aldı. Balıkesir Stadyumu'nun 'tarlayı' anımsatan kötü zemininde oynanan futbolun kalitesi oldukça düşük kaldı. Zorlu zemin şartlarında oynanan maçta, duran toplar ve doldur-boşaltlarla rakip kalede tehlike yaratmaya çalışan iki ekibin maçında Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren gol büyük bir hata sonucu geldi.

Maçın 40. dakikasında Meireles'in sağ kanattan ceza sahasına ortaladığı top, doğrudan kaleye yöneldi. Kaleci Emrullah Şalk, üzerine gelen topu elinden kaçırınca Fenerbahçe zorlu deplasmanda 1-0 öne geçti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında zeminin daha da ağırlaşması nedeniyle iki ekip defansif bir anlayışa büründü. Sarı-lacivertliler'de teknik direktör İsmail Kartal 69'da Kuyt'ın yerine Alper Potuk'u, 75'te Emre Belözoğlu'nun yerine Selçuk Şahin'i ve 85'te Sow'un yerine Emenike'yi sahaya sürdü. Ev sahibi ekibin maçın son bölümünde çok adamla yaptığı akınlardan sonuç çıkmayınca Fenerbahçe sahadan 1-0 galibiyetle ayrıldı.

Bu sonucun ardından puanını 24'e çıkaran Fenerbahçe, maç fazlasıyla 1. sıraya yükseldi. Ligde üst üste 8. maçından da galibiyet çıkaramayan Balıkesirspor ise 2 puanla son sırada kaldı.

MAÇTAN NOTLAR

Balıkesirspor deplasmanında ilk 11'de başlayan Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel'e tribünlerden tepki geldi. Balıkesirspor taraftarı top Emre Belözoğlu'na geldiğinde tepki gösterdi. Aynı tepkilerini Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'e de gösteren Balıkesirli taraftarlar top Volkan Demirel'in ayağına geldiğinde ıslıkla tepki gösterdi.

Tepkilerin sebebi ise Emre'nin PFDK'dan aldığı cezanın az olması olarak yorumlandı.

  • İKİ EKİP 38 YIL SONRA

Spor Toto Süper Lig'de 38 yıl sonra karşılaşan Balıkesirspor ile Fenerbahçe arasında yapılacak maçta 2 bine yakın polis, jandarma ve özel güvenlik personeli görev yaptı. Balıkesirsporlu futbolcular, sahaya, 'Bütün insanlar özgür ve eşit doğar' yazılı dövizle çıktı.

Rakibiyle ligde daha önce 1975-1976 sezonunda yaptığı maçlarda deplasmanda 3-0 yenilen ve sahasında golsüz berabere kalan Balıkesirspor'un 38 yıl sonra Fenerbahçe'yi konuk ettiği mücadeleye taraftarlar büyük ilgi gösterdi.Fenerbahçe taraftarı, kale arkasında kendilerine ayrılan bölümü, kırmızı-beyazlılar, kapalı ve maratonu doldururken, kale arkalarında yer yer boşluklar görüldü.Maç için stat içi ve dışında yoğun güvenlik önlemi alınırken, 2 bine yakın polis, jandarma ve özel güvenlik personeli görev yaptı.

156 basın mensubunun akredite olduğu maç öncesinde sahaya ısınmak için çıkan her iki takımın oyuncuları da taraftarlarınca tezahüratlarla desteklendi.

  • AZİZ YILDIRIM OTELDE İZLEDİ

Takımıyla Balıkesir'e gelen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, cezası nedeniyle maçı konakladığı otelinde televizyondan izledi. Sakatlığı bulunan Diego ile Serdar Kesimal, Balıkesir'e gelmezken, teknik direktör İsmail Kartal, ligde son yapılan Eskişehir maçı kadrosunda 3 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Eskişehir maçında forma giymeyen Alves ile maçın ikinci yarısında oyuna dahil olan Mehmet Topal ve Webo ilk 11'de sahaya çıktı. Kartal, Kadlec, Alper Potuk ve Emenike'yi yedek soyundurdu. Balıkesirspor'un hafta içinde sözleşme imzaladığı teknik direktörü Kemal Özdeş ise Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçı kadrosunda 2 değişiklik yaptı. Özdeş, Okan Alkan ve İlhan Depe yerine Jabbie ve Alanzinho'yu ilk 11'de sahaya sürdü. Sakatlığı devam eden Andre Nuno ve Santos kadroya alınmadı.

Bugün, Balıkesirspor Kulübü yöneticileri, teknik heyet ve futbolculara, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından moral kahvaltısı verildi. Kahvaltıya, il yöneticileri katıldı.

Fotomaç

Kaynak: http://www.fotomac.com.tr/superlig/20...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0