Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe: 'L. Moskova Maçına Ekstra Bir Anlam Yüklenmemeli'

Fenerbahçe: 'L. Moskova Maçına Ekstra Bir Anlam Yüklenmemeli'

Batuhan
16.02.2016 - 15:43

Fenerbaçe Spor Kulübü, bu akşamki Lokomotif Moskova maçında siyasi bir gerilim yaşanmayacağını ifade etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

UEFA Avrupa Ligi’nde bugün Lokomotiv Moskova ile karşılaşacak Fenerbahçe futbol takımı, Türkiye ile Rusya arasındaki siyasi gerginliğin bu maça yansımayacağını açıkladı. Maça ekstra bir anlam yüklenmesine karşı çıkan Fenerbahçe, ”Takımımız, sahadaki rakibine saygılı olacak ve fakat kazanmak için tüm gücüyle fair-play ruhuna uygun bir mücadele sergileyecektir” dedi. Açıklama şöyle:

”Ağustos ayında başlayan UEFA mücadelemizde, UEFA Avrupa Ligi son 32 aşamasında bugün takımımız Lokomotiv Moskova takımıyla son derece önemli bir karşılaşmaya çıkacaktır.

Bölgemizde yaşanan siyasi gelişmeler ülkemiz için önemli olsa da, oynanacak maça sportif anlamda ekstra bir anlam yüklememektedir. Takımımız, bundan önce olduğu gibi, sahadaki rakibine saygılı olacak ve fakat kazanmak için tüm gücüyle fair-play ruhuna uygun bir mücadele sergileyecektir.

Buna paralel olarak taraftarımız da tıpkı önceki maçlarımızda olduğu gibi sorumluluk bilinciyle 90 dakika boyunca, sadece takımımızı destekleyecek, takımımızın UEFA’dan olası bir disiplin cezası almasına sebebiyet verecek saha ve seyirci olaylarından kesinlikle sakınacaktır.

Bizler, taraftarımızla birlikte UEFA nezdinde askıda bulunan cezamızın varlığını bilerek bugüne kadar bu bilinçle en ufak saha ve seyirci olayına sebebiyet vermedik. Aksine davrananlara da sağduyuyla engel olduk. Bugün de aynı bilinçle davranacak ve UEFA tarafından yüksek riskli maç kategorisine alınan bu maçta en ufak bir saha ve seyirci olayına sebebiyet vermeyeceğiz.

Bununla birlikte, son 48 saatte bazı yazılı, görsel ve işitsel medya organlarında, taraftarlarımıza örtülü mesajların verilmek istendiği, taraftarın zihin altına saha ve seyirci olayına sebebiyet verebilecek önyargıların işlenmekte olduğunu üzülerek görmekteyiz.

Basının tam tersi bir rol alması gerekirken, zihinlere ve bilinçaltına saha ve seyirci olayı çıkmasını sağlayacak tohumlar atması anlaşılabilir bir durum değildir. Bunun son örneği, bir radyo kanalı müdürü tarafından, koreografide kullanılacak olan kartonların uçak yapılıp sahaya atılacağına ilişkin ahlaka aykırı öngörüdür. Öncelikle ifade etmek isteriz ki müsabakada herhangi bir koreografi yapılmayacaktır. Söz konusu spor müdürü tarafından dillendirilen konu tamamen gerçek dışıdır. Sorumluluk sahibi, tarafsız bir yayıncı tarafından yapılmayacak, nereye ve neye mal olacağı belli olmayan bu açıklama yukarıda da ifade ettiğimiz gibi kulübümüzün ceza almasına yönelik bir medya çalışmasıdır.

Taraftarlarımızın bu tip medya çalışmalarından etkilenmeden, rakip takıma ve taraftarlarına saygı ve dostluk göstereceğine, güven içinde müsabakayı seyretmelerini sağlayacağına, sadece ve sonuna kadar takımımızı destekleyeceğine inancımız ve güvenimiz tamdır.”

Fenerbahçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Fenerbahçe'm kazasız belasız ,alnının teriyle hakederek bir galibiyet diliyorum.