Görüş Bildir
Haberler
Lefter Küçükandonyadis Aramızdan Ayrılalı 4 Yıl Oldu

Lefter Küçükandonyadis Aramızdan Ayrılalı 4 Yıl Oldu

Mustafa Boztepe
13.01.2016 - 14:41 Son Güncelleme: 13.01.2016 - 18:56

13 Ocak 2012'de hayatını kaybeden Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis ölümünün 4. yılında da futbolseverler tarafından unutulmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Lefter Küçükandonyadis, ya da bilinen lakabıyla 'Futbolun Ordinaryüsü', Fenerbahçe ve Türkiye A Milli Takımı'nda büyük başarılara imza atarak adını tarihe altın harflerle yazdırdı. Fenerbahçe forması ile 615 maça çıkan Lefter 423 kez fileleri havalandırmıştı. 50 kere ise milli takım formasını giyen Lefter bu formayla 21 gole imza atmıştı.

Lefter o kadar iyi bir golcüydü ki, hakkında yazılan bu satırlar onun golcü kişiliğini günümüze kadar taşımış. Neredeyse Lefter kadar efsaneleşmiş olan 'Ver Lefter'e yaz deftere' dizesi, ona atılan pasların gol olma olasılığının çok yüksek olduğunu anlatıyor. 

Lefter, golcülüğünün yanı sıra düzgün kişiliğiyle de bilinir. 'Fenerbahçe bu kadar sevildiyse bunun nedenlerinden birisi belki en önemlisi Lefter’in varlığıydı.' sözleri, onun her camianın takdirini kazanan temizlik, efendilik, dürüstlük ve onurlu duruşunun bir eseriydi.

Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis, vefatının 4. yılında Büyükada'daki mezarı başında anıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal Medyada Lefter

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
71
14
4
2
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Toprağı bol olsun. Mekanı cennet olsun.

Fener Bahce

büyüksün ordinaryüs. mekanın cennet olsun

gwn

Lefter'in tertemiz forması bu haine yakışmamış. reklam kokan hareketler bunlar. ya yemin ederim adak adadım volkan futbolu bıraksın kurban keseceğim.