Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe'den Gökhan Gönül Açıklaması: 'Doping Amaçlı Yasaklı Bir Madde Kullanımı Söz Konusu Değil'

Fenerbahçe'den Gökhan Gönül Açıklaması: 'Doping Amaçlı Yasaklı Bir Madde Kullanımı Söz Konusu Değil'

Batuhan
30.03.2016 - 11:07 Son Güncelleme: 30.03.2016 - 15:30

Deneyimli oyuncunun Beşiktaş maçından sonra verdiği doping testinde yasaklı maddeye rastlandığı iddia edildi. Fenerbahçe ise 'Gökhan Gönül'de doping amaçlı yasaklı bir madde kullanımının olmadığı kesin ve açık bir şekilde ortaya çıkacaktır.' açıklaması yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sol kaburgasındaki kırıkla derbide sahaya ilk 11'de çıkan Gökhan Gönül'e kulüp doktorları tarafından maçtan önce ağrı kesici iğne yapıldı.

AMK gazetesinin haberine göreBu tedavide kullanılan ilaç ise doping testinin pozitif çıkmasına neden oldu. Testte çıkan maddenin WADA'nın tamamen yasaklı maddeler listesinde olmadığı ve maç öncesinde bu ilacın alınacağının TFF'ye bildirilmesi durumunda oyuncuya bir yaptırım uygulanmayacağı öğrenildi.

Fenerbahçe'den gelen ilk bilgi gereken bildirimin zamanında yapıldığı yönünde. Bildirimin zamanında yapıldığı tespit edilirse Gökhan'ın doping defteri kapanacak. Aksi halde 31 yaşındaki futbolcuya 2 iki yıla kadar ceza gelmesi gündeme gelebilir.

Fenerbahçe: "Gökhan Gönül'de doping amaçlı yasaklı bir madde kullanımının olmadığı kesin ve açık bir şekilde ortaya çıkacaktır."

Fenerbahçe: "Gökhan Gönül'de doping amaçlı yasaklı bir madde kullanımının olmadığı kesin ve açık bir şekilde ortaya çıkacaktır."

Fenerbahçe resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

'Profesyonel futbolcumuz Gökhan Gönül’ün 23.02.2016 tarihinde yapılan toraks BT ve MRI tetkikleri sonucunda kaburgasında (T.10) kırık tespit edilmiştir. Futbolcumuzun tedavisine başlanmış, göğüs ve sırt ağrılarının devam etmesi üzerine algoloji uzmanı hekim tarafından sinire blokaj yapılmıştır. Yapılan uygulama, kortikosterodlerin sistematik olmayan kullanım şekli olarak tedavi amaçlı tatbik edilmiştir. Doping testi öncesinde, futbolcuya yapılan lokal uygulama bu prosedürler için kullanılan matbu forma yazılmak suretiyle Türkiye Futbol Federasyonu’na beyan edilmiştir.

Konu bundan ibaret olup, futbolcumuzun tedavi sürecine ilişkin tomogrofi, mrı görüntüleri ve doktor raporları tarafımızca Türkiye Futbol Federasyonu’na sunulmuştur. Doping amaçlı yasaklı bir madde kullanım söz konusu değildir. Futbolcumuza yapılan ağrı kesici tıbbi uygulama tamamen tedavi amaçlı olup, performans arttırıcı her hangi bir etkisi de bulunmamaktadır. Süreç sonucunda doping amaçlı yasaklı bir madde kullanımının olmadığı kesin ve açık bir şekilde ortaya çıkacaktır.

Dr. Hürel: 'Yan etkileri fazla'

Dr. Hürel: 'Yan etkileri fazla'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi Ortopedi Uzmanı Yard. Doç. Dr. Can Hürel, sporcuların yasaklı maddeler konusunda son derece dikkatli davranması gerektiği uyarısında bulundu. Hürel, “Öksürük şuruplarından, anti gribal ilaçlara, idrar söktürücülerden, astım ve  kalp ritmini düzenleyen bazı ilaçlara kadar uzanan geniş bir yelpazede yer alan bu ilaçların kullanımı öncesi sporcular mutlaka hekime danışmalıdır. Ayrıca, bu ilaçlar ve maddeler amaçları dışında kontrolsüz kullanıldığında oluşan hastalıklar yüzünden ölümlerin de meydana geldiğini de unutmamak gerekir. Bu maddelerin hemen hepsinin vücutta kısa ya da uzun süreli yan etkilere neden olduklarını, kalp krizinden iyi ve kötü huylu tümör oluşumuna, karaciğer fonksiyon bozukluğundan kısırlık gibi rahatsızlıklara neden olduğu bilinmektedir. Yanı sıra, aktarlarda ve eczanelerde satılan masum olduğu düşünülen bazı bitkisel ürünlerin de yasaklı maddeleri içerebildiğini hatırda tutmak gerekir' dedi.

Arda Instagram hesabından destek oldu

Arda Instagram hesabından destek oldu
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
22
16
9
6
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Beyaz Paskal

şimdi aziz başkan insan hakları mahkemesine dava açar; sonra bu dava bizim namusumuzdur der, bir süre sonra da davadan vazgeçer...

Doruk Akçapınar

http://www.ntvspor.net/haber/futbol/152426/disiplin-sevkine-gerek-yok

Arda Doğan

ulan beyin özürlüler, hala fenerbahçeye laf vurmaya çalışanlar, aziz çıkar şunu der diyerek dalga geçenler, fenerbahçe bunu inkar etmiyor ki. evet gökhan gön... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Bu adam öyle bir adamki b.k atsan bile ona ulaşmaz. Hadi başka kapıya aç-troller.