Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe'de Devrim!

Fenerbahçe'de Devrim!

Ulaş
05.04.2014 - 12:05
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe'de Devrim!

Fe­ner­bah­çe'de ye­ni tü­zük ça­lış­ma­la­rın­da ar­tık so­na ge­lin­di. Ye­ni tü­zük­te en dik­kat çe­ki­ci de­ği­şik­lik ku­lüp üye sis­te­mi ile il­gi­li.

Da­ha ön­ce Baş­kan Aziz Yıl­dı­rım'ın sık­ça te­laf­fuz et­ti­ği '1 mil­yon üye' pro­je­si­nin ilk adı­mı bu tü­zük­te atı­la­cak. Tür­ki­ye'de­ki 81 il­de ku­lü­be der­nek­ler ara­cı­lı­ğıy­la üye ka­yıt şu­be­le­ri açı­la­cak. İlk etap­ta 500 bin üye­nin ku­lü­be ka­zan­dı­rıl­ma­sı he­def­le­ni­yor. Bu üye­ler­den ilk gi­riş­te 1000'er li­ra ka­yıt üc­re­ti alı­na­cak. Her yıl üye­li­ğin ye­ni­len­me­si için de 100'er li­ra ta­lep edi­le­cek.

Asil üyeler 9 bin TL ödeyecek

An­cak da­ha önem­li­si ye­ni üye­le­re önem­li bir im­ti­yaz da ta­nı­na­cak ol­ma­sı. Ül­ke­yi böl­ge­le­re ayı­ra­cak olan ku­lüp, bu böl­ge­ler­de­ki üye­ler ara­sın­dan se­çi­le­cek de­le­ge­le­re ge­nel ku­rulda yüz­de 25 tem­sil hak­kı ta­nı­ya­cak. Bu nok­ta­da Tür­ki­ye’nin dört bir ya­nı­na ya­yı­lan der­nek­ler­den fay­da­la­nı­la­cak. Di­ğer yüz­de 75'lik tem­sil hak­kı ise 9 bin li­ra üye­lik üc­re­ti öde­yen asil kon­gre üye­le­ri­ne ait ola­cak. Böy­le­ce ye­ni ge­ti­ri­len sis­tem­le hem önem­li bir ge­lir ka­le­mi el­de edil­miş ola­cak hem de ta­raf­tar­la­rın ku­lüp ida­re­si­ne kıs­mi de ol­sa ka­tı­lı­m sağlanacak.

Plan tutarsa rekor gelebilir

Fenerbahçe yönetimi yeni üyelik sistemiyle bu alanda bir rekora da imza atmak istiyor. Avrupa'da Portekiz'in Benfica kulübü 170 bini aşkın üyesiyle şu anda rekoru elinde tutuyor. Katalan devi Barcelona'nın ise 165 bin civarında üyesi bulunuyor. Fenerbahçe'nin şansı ise Türkiye'de bölgesel rekabetin gelişmemiş olması ve taraftarlarının ülke geneline yayılmış olması.

tr eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0