Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe 2-0 Lokomotiv Moskova

Fenerbahçe 2-0 Lokomotiv Moskova

Enver K.
16.02.2016 - 18:02 Son Güncelleme: 16.02.2016 - 20:57

UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'nda temsilcimiz Fenerbahçe, sahasında Rus ekibi Lokomotiv Moskova'yı konuk etti. Sarı-lacivertliler Josef de Souza'nın 18. ve 72. dakikalarda attığı gollerle maçı 2-0 kazanarak rövanş için büyük avantaj elde etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pereira: Lokomotiv Moskova Hocası Bana Selam Bile Vermedi

Pereira: Lokomotiv Moskova Hocası Bana Selam Bile Vermedi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Lokomotiv Moskova maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Pereira'nın Sözleri...

'En iyi oyunumuz değildi, bu şekilde çok maç oynadık. 25 maç kaybettiğimiz dönemde mücadelemiz bu şekildeydi. Sadece Antalyaspor maçında istediğimiz görüntü yoktu. Bu maçta kazanmayı istedik ve her şeyimizi ortaya koyduk. 2-0'lık galibiyetle ayrıldık, iyi bir sonuç bizim için. Umarım istediğimiz cevabı Moskova'da da alabiliriz'

Lokomotiv Moskova Hocası Bana Selam Vermedi

'Bir eleme maçı oynuyoruz, onlar daha çok üzerimize gelecektir. Oraya da savunma yapmaya değil, maçı kazanmaya gideceğiz. Bir üzüntümü dile getirmek istiyorum. Lokomotiv Moskova teknik direktörü bana selam vermedi. Eğer futbol sınırları içinde mücadele ediyorsak, birbirimize selam vermeliyiz. Futbol başka, siyaset başka'

Takımın Bir Kimliği Olmalı

'Benim adım Vitor Pereira, benim bir kimlik kartım var. Onda ana adı, baba adı yazar. Takımımızın da bir kimliği olmalı. Kimlik kartında oyunu domine eder, rakip yarı alanda oynar, ani atakları engeller diye yazmalı. Lokomotiv Moskova maçında bunu yapmaya çalıştık. Rakibimiz Real Madrid olsun, hiç fark etmez. Kanımızda bu var. Kendi yapımız ve kanımızla doğarız. Ben rakip alana oyunu yığmak istiyorum. Eğer insanlar bunu anlarsa harika. Bunu anlayabildikleri sürece benim için sıkıntı yok. Burada uzun yıllar kalmak isterim, burada mutluyum. İnsanlar bunu başka şekilde yorumlarsa ve anlamazlarsa, o zaman karar benim elimde olmaktan çıkar.'

Hollandalı futbolcu Robin Van Persie'nin oyundan çıktığı sırada sergilediği tavırların sıkıntı oluşturup oluşturmayacağı sorusunu Portekizli çalıştırıcı, 'Tüm oyuncularıma, yaptığımız işe, takımın emeğine saygı duyuyorum. Nasıl ailem benim için kutsalsa, takım da benim için kutsal. Ben bir karar alıyorsam, takımın iyiliği için alıyorum. Başka da bir şey söylemek istemiyorum' diye yanıtladı.

"2-0 yine de çok fena değil, daha kötüsü olabilirdi"

"2-0 yine de çok fena değil, daha kötüsü olabilirdi"

Rus ekibi Lokomotiv Moskova, UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu ilk maçında deplasmandaFenerbahçe’ye 2-0 mağlup oldu.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Lokomotiv Moskova Teknik Direktörü Igor Cherevchenko, ikinci maç için umutlarının olduğunu söyleyerek, 'Burada favori Fenerbahçe’ydi. 2-0 yine de çok fena değil. Daha kötüsü olabilirdi, çok şaşırmadım. Oyuncularımız biraz endişeliydi. Belli ki uzun zamandır resmi maç oynamayan oyuncular çok başarılı olamayacaktı. Fenerbahçe çok formda, resmi maç çok oynuyor. Bize göre yine de 2-0'lık skor iyi. Biz ciddi olarak hazırlık yapacağız Moskova’daki karşılaşma için. Fenerbahçe Moskova’da kolay bir maç oynayamayacak bunu da söyleyeyim” dedi.

'Eski Beşiktaşlı Manuel Fernandes ile Fenerbahçe konusunda bir görüşmeniz oldu mu?' sorusuna ise Cherevchenko, “Fernandes ile bu konuları konuşmadık. Oyuncularla çok konuşamıyoruz bu konuda. Bilgimiz zaten vardı Fenerbahçe’nin durumuyla, dolayısıyla buna gerek kalmadı” diye cevap verdi.

Oyuncu Açıklamaları;

Fenerbahçeli futbolcular, Lokomotiv Moskova'ya karşı alınan 2-0'lık galibiyetten sonra açıklamalarda bulundu.

Josef de Souza;

Lokomotiv Moskova maçında 2 gol atarak Fenerbahçe’ye büyük avantaj getiren Josef de Souza maçtan sonra konuştu.

Turun kapısını araladıklarını belirten Brezilyalı futbolcu, “Çok mutluyum. Kariyerimde ikinci kez bir maçta 2 gol attım. Bu attığım goller, öncekinden daha önemliydi çünkü bu maç Avrupa Ligi maçıydı. Turun kapısını bu gollerle araladık. Umarım turu geçeriz.

Oynamadığımız zaman sahayı özlüyorum. Ama arada dinlemek çok güzel oluyor. Kasımpaşa maçından galibiyetle ayrılık ve ben de dinlenmiş oldum. Bu maçla geri döndüm ve iki gol attım.” açıklamalarını yaptı.

Gökhan Gönül: Bu sezon Avrupa Ligi'ni kazanabiliriz

Fenerbahçe'nin kaptanı Gökhan Gönül, maç sonrası yaptığı açıklamada bu sezon Avrupa Ligi'ni kazanabileceklerini ifade etti. Gökhan Gönül'ün konuşması;

'Sağolsunlar tribünler beni 1 gün bile ıslıklamadı, hep destek oldu. Taraftarlara minnettarım. Hiç puan kaybetmeden milli araya girmek istiyoruz. 2-0 güzel skor. Sonuç ne olursa olsun gol yemezsek turu geçeceğiz. Moskova'da işi bitirmek istiyoruz. Daha önce de yarı final oynadık. 40 basamağın 39'unda kaldık. Aynısını yapabiliriz.Taraftarımızla bugünkü gibi kenetlenirsek UEFA Kupası'nı kazanabiliriz.'

Caner Erkin tedbirli konuştu

Fenerbahçe’nin yıldız futbolcularından Caner Erkin, 2-0’lık Lokomotiv Moskova galibiyeti sonrasında açıklamalarda bulundu.

Milli futbolcu, 25 Şubat’taki rövanş maçında zorlu hava koşulları olabileceğini belirterek, “Tur kapısı dersek biraz erken olur. Rusya’da oynadığım için orada sıkıntılı hava şartları olabilir. Takım olarak iyi mücadele ettik. Daha farklı olabilirdi skor. Kalemizde pozisyon vermedik. İnşallah ilerideki maçlarda da böyle sonuçlarla ve zaferlerle devam ederiz” ifadelerini kullandı.

Kupa için konuşmanın erken olduğunu söyleyen Caner Erkin, “Biz Fenerbahçe gibi oynarsak, herkes her şeyini sahaya verdiğinde sıkıntı yaşamayız. Belki hava ve saha şartları biraz etkileyebilir ama turu geçeceğimize inanıyorum. 3 yıl önce direkten döndük. İnşallah bu sene kupayı getirebiliriz. Fakat bunun için erken, maç maç bakmalıyız” diye konuştu.

90' | Karşılaşma sona erdi.

90' | Karşılaşma sona erdi.

Fenerbahçe 2-0 Lokomotiv Moskova

Topla oynama: %57 - %43

Pas yüzdesi: %83 - %75

Toplam şut: 20 - 3

İsabetli şut: 8 - 2

  • BİLGİ | Fenerbahçe maç boyunca rakip kaleye 20 şut çekerken 8 kez isabet sağladı. Fenerbahçe 9 net gol pozisyonuna girerken toplam 13 korner kullandı. Rakip takım Lokomotiv Moskova ise sadece 3 şut ve 2 isabet ile maçı tamamladı.

  • Lokomotif Moskova maçında Caner Erkin 106, Gökhan Gönül 101 kez topla buluştu.

  • Fenerbahçe bu sezon Avrupa kupalarında ön elemeler dahil, oynadığı 11 maçın yedisinde gol yemedi.

  • Caner Erkin, bu akşam 13 orta yaptı: Bu sezon Avrupa Ligi'nde bir maçta üstüne çıkan tek isim Marsilya'dan Mendy (S.Liberec, 14).

  • Avrupa Ligi'nde bu sezon Robin van Persie'den daha fazla isabetli şut çekip de gol atamayan başka bir oyuncu yok.

  • Josef de Souza, kariyerinde ikinci defa bir resmi maçta iki gol attı - ilki 11 Eylül 2014'te Sao Paolo ile Botafogo'ya karşıydı.

  • Josef De Souza, UEFA Avrupa Ligi'ndeki son golünü 19.08.2010'te Porto formasıyla atmıştı.

90+3' | İnanılmaz goller kaçtı

İnanılmaz goller kaçıyor! Fernandao'nun kafa vuruşunda önce kaleci sonra direğe çarpan topu savunma uzaklaştırdı. Sonra Gökhan Gönül yerden sert vurdu, az farkla top dışarı çıktı. Fenerbahçe 3. gole çok yaklaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

89' | Alper defansı boş yakaladı

Fenerbahçe hızlı bir şekilde kontra atağa çıktı. Alper ileride bomboştu ancak kaleci zamanında çıktı ve topu uzaklaştırdı.

85' | Fernandao'nun kafası direğin dibinden dışarı gitti

Sol kanattan Caner ortaladı, Fernandao çok şık bir kafa vuruşu yaptı ancak top direğin dibinden dışarı çıktı!

⚽ [GOL!] 72' Josef de Souza

63' | Bu sefer Caner Erkin gole çok yaklaştı

Gökhan Gönül'ün içeri kat etme çabasında bu kez Fernandes topu kornere gönderdi. Fenerbahçe üst üste köşe vuruşlarıyla rakip kaleyi zorluyor. Korner sonrası ceza sahası dışına çıkan topta Caner gelişine çok sert vurdu, kaleci son anda topu çeldi.

57' | Van Persie gole çok yaklaştı

Fenerbahçe yine gole çok yaklaştı! Sol kanattan Caner'in ortasında Van Persie ön direkte vuruşunu yaptı. Top az farkla yandan dışarıya gitti!

İçeriğin Devamı Aşağıda

54' | Fenerbahçe 2. gole çok yaklaştı

Van Persie sağ kanattan topu taşıdı ve ceza alanına giren Nani'ye pasını verdi. Nani'nin pasında Volkan'ın vuruşunu çizgiden Jan Durica çıkardı.

46' | İkinci yarı başladı.

İkinci yarıya Lokomotiv Moskova başlıyor.

45' | İlk yarı sona erdi.

45' | İlk yarı sona erdi.

Fenerbahçe 1-0 Lokomotiv Moskova

Topla oynama: %61 - %39

Pas yüzdesi: %83 - %74

Toplam şut: 8 - 1

İsabetli şut: 4 - 1

43' | Volkan Şen'den etkili şut

Yine kaçtı! Volkan Şen ceza sahası dışından sert bir şut attı, kaleci Guilherme son anda topu kornere çeldi.

28' | Gökhan Gönül'ün hırsı

Yine kaçtı! Volkan Şen, sağ kanada topu gönderdi. Top dışarı çıkmadan yetişen Gökhan Gönül ortasını açtı, van Persie'nin kafa vuruşunda top az farkla üstten dışarı çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

⚽ [GOL!] 18' Josef de Souza

12' | Fenerbahçe van Persie ile gole çok yaklaştı

İnanılmaz bir gol kaçtı! Volkan Şen, sol kanattan kale önüne ortayı açtı, van Persie dokundu ancak Guilherme inanılmaz çıkardı.

9' | Lokomotiv Moskova gole yaklaştı

Lokomotiv Moskova, Samedov ile gole yaklaştı. Tecrübeli oyuncunun yerden sert vuruşu Fabiano'da kaldı.

7' | Fenerbahçe etkili geldi

Nani'nin ortasında savunma topu uzaklaştırdı. Sonrasında Gökhan Gönül'ün içeri çevirdiği topta Mehmet Topal penaltı noktasının yakınından şutunu attı ancak top dışarı çıktı.

1' | Mücadele başladı.

İlk düdük çaldı. Fenerbahçe maça başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son 5 Maç

Son 5 Maç

Maç Öncesi Bilgiler

  • İki takım Avrupa kupalarında ilk kez karşı karşıya gelecek.

  • Fenerbahçe Avrupa kupalarında Rus takımları ile dört kez karşı karşıya geldi. Fenerbahçe bu maçlarda bir galibiyet alabildi (2B 1M).

  • Lokomotiv Moskova Avrupa kupalarında Türk takımları ile sekiz kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda iki galibiyet alabildiler (3B 3M).

  • Fenerbahçe bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde yedi gol attı. Fernandao takımının attığı yedi golün beşine katkıda bulundu (dört gol, bir asist).

  • Fenerbahçe evinde oynadığı son 11 Avrupa kupası maçının sadece ikisinde yenildi (6G 3B).

  • Sparta Prag forması giyen Borek Dockal’ın (12) ardından bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde en fazla isabetsiz şut çeken oyuncu Ozan Tufan. Ozan Tufan’ın bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde bir isabetli şutu ve bir golü bulunuyor.

  • Bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde en az orta girişiminde bulunan takım Lokomotiv Moskova (66).

  • Bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde zaman geçirmekten en fazla sarı kart gören iki takım Fenerbahçe (2) ve Saint Etienne (2) oldu.

Ajanslar, Twitter, Goal, Sporx, OptaCan

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
194
80
8
5
5
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

5-0 Olacak maçtı ya. Yazık oldu :)

Uğur Birik

Bir Beşiktaşlı olarak bugün Ruslara karşı oynadığı için Fenerbahçe'yi destekliyordum ama onlar maçın sonlarına doğru Süleyman Seba'ya sövdüler. O küfürleri e... Devamını Gör

Uğur Birik

Duyduk kardeş yalan söylemiyoruz.

dr.kingschultz

alttaki beyinsiz bjk lilere; twitter da bir çarşı grubunun 'ölü amigonuzun mezar taşını bile s....z..!' yazmasına edildi o küfürler, seba dediğiniz de Süleym... Devamını Gör