Görüş Bildir
Haberler
Feminizm Nedir ? Neden Yanlış Anlaşılıyor ?

Feminizm Nedir ? Neden Yanlış Anlaşılıyor ?

Namenur Horan
15.08.2016 - 17:01

Feminizm Nedir ?

Feminizm, kadınların haklarını tanıyarak bu hakların korunması amacıyla eşitsizliklerin ortadan kaldırılması için bir mücadeledir. Günümüzde ortaya atılan bir örgüt veya erkeklerden nefret eden kişiler değillerdir. Çoğu kuruluş, dernek açılmıştır Feminizm üzerine. Feminizmi savunan kişilere Feminist olarak adlandırıyoruz. Feministler kadın-erkek ayrımcılığına karşı çıkarlar. Onlar kadın ve erkeğin eşit olduğunu savunurlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Neden Yanlış Anlaşılır ?

Aslına bakarsanız bu yazıyı yazma amacım buydu. İnsanların Feminizmi erkek düşmanları olarak tanıdığı hakkında hiçbir bilgim yoktu. Yanlış anlaşılmasını sağlayan faktör kadınların bazıları olayı yanlış anlayıp kadın haklarını savunurken erkekleri küçük görmeleri. Oysa Feministler kadın ve erkeğin eşit olduğunu savunurlar, kadının üstün olduğunu değil.

Video Aslında Durumu Açıklıyor

Artık Yanlış Anlaşılmaya Son

Feminizmin ne olduğunu artık biliyorsunuz. Doğru bulup bulmamak sizin kararınızdır. Toplumda kadın ve erkeğin eşit olmadığını gösteren yüzlerce durum vardır. Feminizm bu durumları ortadan kaldırıp kadın ve erkeğin eşit olduğu bir dünyada yaşamak için çalışan bir birliktir. Ne erkeği ne kadını diğerlerinden küçük görür. Bu düşüncenin ortadan kalkmasını umuyorum ve yazıyı burada sonlandırıyorum.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
21
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Özge Arsak

tam yerinde yazı olmuş ellerine sağlık güzelim