Görüş Bildir
Haberler
Femen'e Fransa'da Şok...

Femen'e Fransa'da Şok...

Femen'e Fransa'da Şok...

Fransız Millet Meclisi'nde tarikatlarla ilgili araştırma grubunun başkanlık görevini yürüten milletvekili Georges Fenech, tarikatların denetiminden sorumlu bakanlıklar arası devlet kurumuna (MIVILUDES) başvurarak FEMEN hakkında görüş istedi.

Fenech, daha birkaç yıl öncesine kadar başkanlık görevini yürüttüğü MIVILUDES’e gönderdiği mektupta, FEMEN’in “yerleşik sosyal ve dini düzene şiddet kullanarak karşı çıkan, dini mekânlara karşı satanist hareketler içinde yaygın yöntemler kullanarak saldıran, başta devlet başkanı olmak üzere devlet kurumlarını tehdit eden ve laikliği hedef alan eylemlerinin bir müritler topluluğunu andırdığını” belirtip, söz konusu eylemlerin kamu düzenine aykırı olduğunu kaydetti.

FEMEN’in Fransa’da düzenlediği bazı eylemlerden ötürü Fransız mahkemeleri önünde yargılanmakta olduğunu not eden Fransız milletvekili, MIVILUDES’den FEMEN hakkında görüş belirtmesini ve bu harekete karşı, dernekler kanunu çerçevesinde yasaklanması da dâhil olmak üzere, alınabilecek önlemleri açıklamasını istedi.

Georges Fenech, yankı uyandıran girişimi hakkında yaptığı açıklamada, FEMEN üyelerinin eylemlerinin “antrenman ve ideolojik eğitim gerektirdiğini” belirtip, “üyelerin fiziksel ve psikolojik açıdan kötü muamele gördüğünü” söyledi. Tüm bunların “tarikatlaşma işareti” olduğunu savunan Fenech, hareketin finansmanı konusunun da bir başka soru işareti olduğunu hatırlatıyor.

BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA

FEMEN’in 12 Şubat 2013’te Paris Notre-Dame katedralinde düzenlediği eylem ise bardağı taşıran damla oldu. Yarı çıplak katedrale giren FEMEN üyeleri bu sefer Papa’yı ve dini hedef alan sloganlar attı. Eyleme katılan 7 FEMEN üyesi gözaltına alındı. Kameralar önünde gerçekleşen ve görsel medya tarafından geniş görülen eylem FEMEN’e önceden destek veren Fransız kadın hakları savunucularının da desteklerini çekmesine neden oldu. Hükümet sözcüsü Vallud-Belkacem, İçişleri Bakanı Manuel Valls ve Paris Büyükşehir Belediye Başkanı Bertrand Delanoe bu kez “Katolik camiasına destek” mesajları yayımladı.

Civitas gösterisi ve Notre-Dame katedralindeki eylemler nedeniyle çok sayıda FEMEN üyesi hakkında Fransız mahkemeleri önünde davalar açıldı. FEMEN buna rağmen provokatif eylemlerine devam etti. Bir grup FEMEN üyesi Nisan 2013’te Paris Büyük Camii önünde üzerinde Kelime-i Tevhid yazılı selefi bayrağı yaktı. Haziran 2013’te Paris Havacılık Fuarı’nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı François Hollande’a saldırmak isterken güvenlik kuvvetleri tarafından son anda durdurulabildiler. Aralık 2013’te Noel’de hemen önce de Paris Madeleine kilisesi içinde sembolik bir kürtaj eylemi düzenlediler.

Medyafaresi

Kaynak: http://medyafaresi.com/haber/FEMENe-F...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0