Görüş Bildir
Haberler
Federer İle Cilic Yarı Finalde

Federer İle Cilic Yarı Finalde

Fatih
06.09.2014 - 01:30

Federer İle Cilic Yarı Finalde

Sezonun son 'grand slam' tenis turnuvası ABD Açık'ta tek erkeklerde İsviçreli Roger Federer ile Hırvat Marin Cilic yarı finale yükseldi.

ABD'nin New York kentinde düzenlenen ve 9 Eylül'e kadar devam edecek turnuvanın 11. gününde tek erkeklerde iki çeyrek final mücadelesi yaşandı.

Turnuvanın 2 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer ile 20 numaralı seribaşı Fransız Gael Monfils arasında oynanan çeyrek final karşılaşmasına iyi başlayan taraf, Fransız raket oldu.

İlk sette servisleriyle etkili bir oyun sergileyen Monfils, uzun süren rallilerinden etkili 'backhand' vuruşlarıyla galip çıkarak seti 6-4 kazandı.

İkinci sette de etkili bir performans sergileyen 28 yaşındaki Fransız raket, Federer'in basit hatalarından da faydalanarak oyunun kontrolünü ele aldı. Seti 6-3 alan Monfils, durumu 2-0'a getirerek yarı finale çıkmak için önemli bir avantaj yakalamasına rağmen tecrübeli raket Federer, başarılı bir geri dönüşe imza attı.

Üçüncü setten itibaren çok daha iyi bir performans sergileyen İsviçreli Federer, etkili servisleri ve set boyunca yaptığı 10 'winner' vuruşla Fransız rakibine üstünlüğünü kabul ettirerek seti 6-4 aldı ve durumu 2-1'e getirdi.

Direncini artıran 33 yaşındaki Federer, file önünde üst üste bulduğu sayılarla oyunun kontrolünü tamamen ele geçirerek dördüncü seti de 7-5 aldı ve maçı final setine taşıdı.

Seyirci desteğini de arkasına alan Federer, morali bozulan Monfils karşısında çok daha rahat bir oyun sergileyerek final setini 6-2, maçı da 3-2 kazanarak turnuvada adını yarı finale yazdırmayı başardı.

Günün diğer çeyrek final karşılaşmasında 6 numaralı seribaşı Çek Tomas Berdych ile 14 numaralı seribaşı Hırvat Marin Cilic karşılaştı.

Çekişmeli geçmesi beklenen maçta oyunun kontrolünü etkili servislerinin de yardımıyla karşılaşmanın başından sonuna kadar elinden bırakmayan Marin Cilic, 2 saat 12 dakika süren mücadeleyi 6-2, 6-4 ve 7-6'lık setlerin ardından 3-0 aldı ve yarı finale yükselen diğer tenisçi oldu.

12. günün programı

ABD Açık'ın 12. günü, tek kadınlarda yarı final mücadelesiyle devam edecek.

Dünya 1 numarası ABD'li Serena Williams ile çeyrek finalde Victoria Azarenka'yı eleyerek dikkati çeken 17 numaralı seribaşı Ekaterina Makarova, turnuvada eski günlerine dönüş sinyali veren 10 numaralı seribaşı Danimarkalı Caroline Wozniacki ise Çinli Shuai Peng ile mücadele edecek.

Fotomaç

Kaynak: http://www.fotomac.com.tr/tenis/2014/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın