Görüş Bildir
Haberler
Fazlasıyla Ekstrem Günler Geçirdiğimiz 2016 Yılının A'dan Z'ye Çarpıcı Özeti

etiket Fazlasıyla Ekstrem Günler Geçirdiğimiz 2016 Yılının A'dan Z'ye Çarpıcı Özeti

İte kaka da olsa 2016 yılının sonuna gelmiş bulunmaktayız. Neden böyle söylediğimizi siz de çok iyi biliyorsunuz. O kadar olumsuzluklarla dolu zor bir yıl oldu ki neredeyse her haftayı kötü bir olayla kapattık. Hal böyle olunca da kimimiz için zaman adeta yavaşladı, kimimiz içinse sonsuza dek durdu...

Acısıyla tatlısıyla A'dan Z'ye gündemi meşgul eden tüm olayları sizler için bu içerikte tek tek derledik. Toplu halde bakınca tablo gerçekten daha da korkunç görünüyor. 😕

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Saldırıları

Ankara Merasim Sokak Saldırısı: Ankara'da İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırıda 29 kişi hayatını kaybetti, 60'tan fazla kişi de yaralandı. Saldırıyı TAK isimli terör örgütü üstlendi.

Ankara Kızılay Saldırısı: Ankara'nın kalbi Kızılay'da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 2'si saldırgan 38 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı TAK isimli terör örgütü üstlendi.

Aladağ: Adana'nın Aladağ ilçesinde 'Süleymancılar' olarak bilinen cemaate bağlı bir kız öğrenci yurdunda yangın çıktı. 11'i çocuk, 1'i eğitmen olmak üzere 12 kişi hayatını kaybetti. 22 kişi yaralandı.

Avrupa Birliği: Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında 3 Ekim 2005’te başlatılan üyelik müzakerelerinin geçici olarak dondurulmasına ilişkin kararı 37 oya karşı, 479 oyla kabul etti. 107 parlamenter ise çekimser kaldı.

Akademisyenler: Akademisyenler, doğu ve güneydoğudaki operasyonlarla ilgili olarak, 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' başlıklı bir bildiri yayınlamışlardı.

Anayasa Değişikliği: AK Parti ile MHP arasındaki yeni anayasa görüşmelerinde uzlaşma sağlanmasının ardından teklif 316 imza ile TBMM Başkanlığı'na sunuldu. 

Adana Saldırısı: Adana'da Valilik otoparkında patlama meydana geldi. Hain saldırıda 2 kamu görevlisi şehit oldu, 33 kişi yaralandı. 

Alan Rickman: Harry Potter serisinde oynadığı Profesör Snape rolüyle tanınan İngiliz aktör Alan Rickman'ı kaybettik.

Aleyna Tilki: Henüz yaşı 16 olan Aleyna Tilki, Emrah Karaduman'ın 'Cevapsız Çımlama' klibinde rol aldıktan sonra ismi sosyal medyada ve Google'da en çok aranan isimlerden biri haline geldi.

Bursa Saldırısı: Ulucami'nin batı kapısı yakınında canlı bombanın kendini patlaması sonucu 25 yaşındaki kadın saldırgan parçalanarak ölmüş, 23 kişi ise hafif yaralanmıştı. Saldırıyı TAK örgütü üstlenmişti.

Başkanlık: Başkanlık sistemi olsun mu, olmasın mı tartışmaları hala devam ederken, AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan anayasa değişikliği paketinin TBMM’de yapılacak oylamadan 330 oyla geçmesi durumunda 23 Nisan 2017 tarihinde referanduma gidilmesi öngörülüyor.

Binali Yıldırım: Ahmet Davutoğlu’nun ardından başbakan olarak göreve geldi.

Brüksel Saldırısı: Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Uluslararası Havalimanı'nda iki patlama yaşandı. Daha sonra metroda 1 patlama oldu. Saldırılarda 34 kişi öldü, 136 kişi ağır yaralandı.

Berlin Saldırısı: Almanya'nın başkenti Berlin'de Noel pazarına düzenlenen terör saldırısında 12 kişi öldü, 48 kişi yaralandı.

Brexit: Brexit, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasını ifade ediyor. Referandumda ayrılma kararı çıkması sonrası Birleşik Krallık Başbakanı David Cameron görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

Beyaz Show: İsminin Ayşe Çelik, mesleğinin öğretmenlik olduğunu söyleyerek canlı yayına bağlanan kişi, 'Ülkenin doğusunda, güneydoğusunda neler olup bittiğinin farkında mısınız?' cümlesiyle gündem olmuştu.

Beşiktaş: Beşiktaş'ın 2.5 yılda yapımını tamamladığı yeni stadyumu Vodafone Arena açıldı. Beşiktaş, lige damgasını vurarak şampiyon oldu ve Avrupa'da yoluna devam ediyor. Tartışmasız bir şekilde yılın takımıydı.

Bob Dylan: 2016 Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazandığının açıklanmasının ardından birçok tartışmaya konu olan Bob Dylan'ın Nobel Komitesi'ne hiçbir şekilde geri dönüş yapmaması sonrası tartışmalar daha da alevlenmişti.

Cemaat: Hükümet ile arası bozulduktan sonra yayın organları kapatıldı, darbe teşebbüsüne kalkıştılar ve FETÖ'nün bir terör örgütü olduğu kesinleşti.

Cerattepe: Artvinliler, Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesindeki maden arama ve çıkarma çalışmalarına eylemlerle karşılık vermesi gündemde yer buldu.

Cumhuriyet: Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında 'PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine müzahir oldukları' iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında 15 kişi gözaltına alındı. Aralarında Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu'nun da bulunduğu 9 kişi tutuklandı.

Chapecoense Rea: Brezilya Serie A ligi ekiplerinden Chapecoense'yi, Kolombiya'daki Güney Amerika kupası finaline götüren uçak düştü. Uçaktaki 81 kişiden 76'sı hayatını kaybetti. Kazadan sadece 3 futbolcu sağ olarak kurtuldu.

Can Dündar: Can Dündar ve Erdem Gül, Adana'da durdurulan MİT TIR'ları davası nedeniyle tutuklanmalarının ardından serbest kaldılar. İki ay sonra kadar ise Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde silahlı saldırıya uğramıştı.

Çilem Doğan: Kendisine şiddet uygulayan ve fuhuşa zorlayan kocasını öldürerek 15 yıl hapis cezasına çarptırılan bir çocuk annesi Çilem Doğan, 50 bin TL'lik kefaletle serbest bırakıldı.

Çağla Büyükakçay: Çağla Büyükakçay, 2016 İstanbul Cup turnuvasının finalinde 2-1'lik galibiyetle şampiyon oldu ve bir WTA turnuvasını kazanan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçti.

Darbe Girişimi: TSK içindeki bazı generallerin ve askeri personelin de içinde olduğu darbe girişimi halkın sokaklara çıkarak direnmesi ve TSK içindeki çoğunluğun destek vermemesi üzerine başarısız oldu.

Dolar: Türk Lirası yılbaşından bu yana yüzde 22'lik bir değer kaybı yaşayarak, Dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi konumuna geldi. Dolar, 3.5840, Euro 3.8156 Türk Lirası ile rekor kırdı.

Donald Trump: ABD'de seçimler yapıldı. Cumhuriyetçi aday Donald Trump rakibi Hillary Clinton'ı mağlup ederek 277 delegeye ulaştı. 45. Başkan oldu.

Diyarbakır Saldırıları

Diyarbakır Çınar Saldırısı: Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde emniyet müdürlüğü binasını hedef alan PKK saldırısında 1'i polis, 5'i sivil 6 kişi hayatını kaybetmişti. Ölen sivillerden 3'ü çocuktu.

Diyarbakır Okul Saldırısı: Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’nde Çelebi Eser Ortaokulu bahçesine PKKlı teröristler el yapımı patlayıcı attı. Karne almak için bekleyen öğrencilerin bulunduğu alanda 5 öğrenci yaralandı.

David Bowie: Sayısız albüm yapmış ve birçok şarkıcıya ilham kaynağı olan David Bowie, 69 yaşında hayatını kaybetti.

Diploma:  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4 yıllık üniversite diplomasına sahip olup olmadığı ile ilgili tartışmalar alevlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ensar Vakfı: Karaman'da Ensar Vakfı ve KAİMDER'e bağlı yurtlarda 2012-2015 arasında çok sayıda çocuğun, bir öğretmen tarafından cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı. Öğretmen Muharrem Büyüktürk, 10 çocuğa cinsel istismarda bulunmaktan 508 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Elazığ Saldırısı: Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 5 şehit, 217 yaralı oldu.

Euro 2016: EURO 2016'da Türkiye, gruplarını 3. sırada tamamlayan en iyi 4 takım arasına giremeyerek turnuvadan elendi. Şampiyonayı, finalde ev sahibi Fransa ile karşılaşan Portekiz kazandı.

EuroCup: Galatasaray Odeabank, deplasmanda 66-62 yenildiği Fransız ekibi Strasbourg'u Abdi İpekçi'de 78-67 yendi. EuroCup'ı kazanan ilk Türk takımı oldu.

Emre Mor: Hırvatistan ile oynanan maçta oyuna girerek ilk resmi maçına çıktı ve Türkiye'nin Avrupa şampiyonalarında forma giymiş en genç futbolcusu oldu. Yeteneğiyle adından çok söz ettiren Emre Mor, 16 milyon euro bonservis bedeliyle Borussia Dortmund kulübüne transfer oldu.

Elon Musk: Tesla Motors ile PayPal’ın kurucu ortaklarından ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, 2018’de Mars’a yapacakları ilk seferle, gezegende kendi kendine yetebilen bir yerleşimin temellerini atmayı planladıklarını açıklayarak adından söz ettirdi.

Eczacıbaşı VitrA Kadın Voleybol Takımı: İtalyan temsilcisi Pomi Casalmaggiore'yi 3-2 yenerek, Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda üst üste 2. şampiyonluğuna ulaştı.

Erdal Tosun: Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Erdal Tosun, İstanbul Sarıyer'de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti.

Fırat Kalkanı Operasyonu: Türk Silahlı Kuvvetleri, başta Cerablus olmak üzere Türkiye'nin Suriye sınırından IŞİD'in temizlenmesi için Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri ile birlikte harekât başlattı. Türk ordusuna ait tanklar Suriye topraklarına girdi. Operasyon başladığından beri 37 askerimiz şehit oldu.

Fidel Castro: Küba Devrimi'nin lideri Fidel Castro 90 yaşında Küba'nın başkenti Havana'da vefat etti.

Gölbaşı Özel Harekat Dairesi: Darbecilerin en ağır saldırısını yaptığı Ankara Gölbaşı'nda yer alan Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Polis Havacılık Daire Başkanlığı tam anlamıyla savaş alanına döndü. Saldırıda 42 kişi şehit oldu.

Gaziantep Saldırıları

Bir ailenin kına gecesine canlı bomba saldırısı düzenlendi. IŞİD'in düzenlediği belirtilen saldırıda çoğu çocuk 56 kişi yaşamını yitirmiş, 100'e yakın kişi de yaralanmıştı.

Üniversite Bulvarı'ndaki bir hücre evine polis ekipleri baskın düzenledi. 2 canlı bombadan biri yakalanırken, diğeri kendini patlattı. 3 polis şehit oldu.

Giresun Helikopter Kazası: Giresun’da şehit ailesini ziyarete giden komutanlar ve ailelerinin bulunduğu askeri helikopter Alucra ilçesinde düştü. Asker, asker eşleri ve çocukların da olduğu 7 kişi hayatını kaybetti. Kazanın olumsuz hava şartlarından kaynaklandığı, bir saldırının söz konusu olmadığı belirtildi.

Halep: Rusya öncülüğündeki rejim güçleri ile doğu Halep'teki silahlı muhalif gruplar arasındaki çatışmalar nedeniyle Halep halkı zor durumda kaldı.

Hande Kader: İstanbul'da yaşayan 23 yaşındaki trans kadın Hande Kader, yaklaşık bir hafta kadar kayıp olarak aranmasının ardından 12 Ağustos’ta İstanbul Zekeriyaköy’deki ormanlık alanda yakılarak katledilmiş halde bulundu.

HDP: Dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından ifade vermeye gitmedikleri gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen ve aralarında Eş Başkanlar Demirtaş ile Yüksekdağ'ın da bulunduğu 15 HDP'li vekilden 10'u tutuklandı. 3'ü adlî kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Halil İnalcık: Aralarında Profesör İlber Ortaylı'nın da bulunduğu birçok tarihçiyi yetiştiren 'hocaların hocası' olarak anılan tarihçi Halil İnalcık, 100 yaşında yaşamını yitirdi. 

Hold the Door: Game of Thrones dizisinin en sevilen karakterlerinden olan Hodor'un neden sürekli 'hodor' kelimesini söylediği açıklığa kavuştu.

IŞİD: Gerek ülkemizde gerek dünyada pek çok kanlı eylem gerçekleştirmeye bu yıl da devam etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Saldırıları

İstanbul Sultanahmet Saldırısı: Sultanahmet meydanında bir IŞİD militanının turist kafilesini hedef alarak gerçekleştirdiği intihar saldırısında 10'u olay günü olmak üzere 12 Alman vatandaşı hayatını kaybetti.

İstanbul Taksim İstiklal Caddesi Saldırısı: IŞİD militanının, üzerindeki bombayı patlatması sonucu 3'ü İsrail, 1'i İran vatandaşı olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti, 36 kişi de yaralandı.

İstanbul Vezneciler Saldırısı: Çevik kuvvet aracını hedef alan bombalı saldırıda 6 polis şehit oldu, 5 sivil hayatını kaybetti. Saldırıyı TAK örgütü üstlenmişti.

İstanbul Atatürk Havalimanı Saldırısı: Atatürk Havalimanı'nın dış hatlar terminalinin giriş, çıkış ve otoparkında üç ayrı noktada IŞİD tarafından intihar saldırısı gerçekleşti. Saldırı sonucu 45 kişi hayatını kaybederken 200'den fazla kişi de yaralandı.

İstanbul Yenibosna Saldırısı: Yenibosna semtinde bir karakol yakınında bomba yüklü motosikletle düzenlenen saldırıda 10 kişi yaralanmıştı.

İstanbul Beşiktaş Saldırısı: İstanbul Beşiktaş Vodafone Arena önünde bombalı araç ve diğeri Maçka Parkı'nda canlı bomba olmak üzere art arda iki saldırı yaşandı. Resmi açıklamalara göre 36'sı polis, 8'i sivil, 44 kişi şehit oldu. 

İnternet Yasakları: Ülke gündemini meşgul eden pek çok önemli olay sonrasında İnternet'e erişim kısıtlandı, VPN kullanarak girmek mümkün oldu.

Justin Trudeau: Kanada’daki seçimlerden tek başına iktidar olarak çıkan Liberal Parti’nin lideri Justin Trudeau, siyasi başarısı ve karizmatik halleriyle gündemde yer buldu.

Johnny Depp: Johnny Depp'in Amber Heard'a şiddet uyguladığı iddiaları haftalarca dünya magazin gündemine oturdu.

Kayseri Saldırısı: Kayseri'de, çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan otobüse bombalı araçla düzenlenen saldırı sonucu 14 asker şehit oldu, 56 kişi yaralandı.

Kadına Yönelik Erkek Şiddeti: Bu yıl binbir türlü şiddet yetmezmiş gibi kadına yönelik erkek şiddeti de devam etti.

Cansel Buse Kınalı: Kayseri'de lise son sınıf öğrencisi Cansel Buse, matematik öğretmeninin cinsel istismarına uğradıktan sonra babasının silahıyla intihar etti.

Ayşegül Terzi: Hemşire Ayşegül Terzi, İstanbul Çekmeköy'deki bir belediye otobüsünde şort giydiği için darp edilmesiyle gündeme gelmişti. Ruh sağlığının yerinde olmadığı belirtilen Çakıroğlu iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılmıştı.

Ebru Tireli: Manisa Turgutlu'da parkta spor yapan 4 aylık hamile Ebru Tireli'ye saldırılmıştı.

Ve daha binlerce kadın, erkek şiddetine maruz kalmaya devam etti, devam ediyor...

Kilis: Suriye'den atılan IŞİD roketleri nedeniyle Kilis halkı sokağa çıkamaz hale geldi. Ajanslara yansıyan rakamlara göre atılan roketler 23 kişinin hayatını kaybetmesine, 100'den fazla kişinin de yaralanmasına neden oldu.

Kayyum: İçişleri Bakanlığı, 674 sayılı KHK kapsamında 2'si il, 28 belediyeye kayyum atadı. Görevden alınan belediyelerin başkanlarından 24'ü, PKK-KCK ile, 4'ü de FETÖ'yle ilişkilendirildi. Zaman Gazetesi'ne de 'Paralel devlet yapılanmasına destek olduğu' gerekçesiyle kayyum atandı.

Kamer Genç: Eski Tunceli milletvekili Kamer Genç uzun zamandır tedavi gördüğü hastanede 76 yaşındayken hayatını kaybetti.

Kerimcan Durmaz: Sosyal medya ünlüleri arasında en çok konuşulan isimdi.

Kürk Mantolu Madonna: Funda Özkalyoncuoğlu'nun, Sabahattin Ali eserini şarkıcı Madonna ile alakası olduğunu zannetmesi sosyal medyada alay konusu olmuştu.

Lozan Anlaşması: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beştepe'deki muhtarlar toplantısında sarf ettiği '1920'de bize Sevr'i gösterdiler, 1923'te Lozan'a razı ettiler. Birileri de Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştı' sözleri, tartışma yaratmıştı.

Leonard Cohen: Efsane müzisyen de aramızdan ayrılan değerli isimlerden bir diğeriydi.

Leonardo Di Caprio: The Revenant filmindeki performansıyla sonunda Oscar'ı kazanarak derin bir oh çektirdi.

Lise Öğrencilerinin Protestoları: İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin, mezuniyet töreninde konuşan okul müdürüne sırtlarını dönerek başlattıkları protestoya kısa sürede pek çok köklü liseden destek gelmişti. Öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarındaki müdür atama sistemini değiştirmesine 'Hiçbir padişaha kölelik yapmamış müdür aranıyor' diyerek tepki gösteriyordu.

Mardin Saldırıları

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yol kenarına park edilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 50 kişi yaralandı.

Mardin'in Derik ilçesinde Kaymakamlık binasına el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlenmiş, Mardin Valiliği'nin açıklamasına göre saldırı sonucu ilçe belediyesine kayyum olarak atanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün de aralarında olduğu 3 kişi yaralanmıştı.  PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında yaralanan Safitürk, tedavi gördüğü hastanede ertesi sabah hayatını kaybetti. 

Mardin Midyat ilçesinde Emniyet Müdürlüğü'ne PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 2 kadın polis şehit olurken, 3 sivil de hayatını kaybetti. Saldırıda 51 kişi de yaralandı. 

Mülteci: Avrupa Birliği ile mülteci anlaşması imzalandı. Suriyeli mülteciler hem dünyada hem ülkemizde gündemden düşmediler.

Milli Takım: Euro 2016 başarısızlığı ile birlikte milli takım eleştirildi. Fatih Terim daha sonra as oyuncuları kadroya almayınca bir kriz yaşandı. Futbolcular, kötü gidişatın ardından tekrar kadroya alındılar.

Muhammed Ali: Dünya boksunun efsane ismi, solunum yolu rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 74 yaşında yaşamını yitirdi.

Mustafa Vehbi Koç: Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, geçirdiği kalp krizi sonucu 56 yaşında hayatını kaybetti. 

Metro Turizm: Metro Turizm’e ait yolcu otobüsünde görevli muavinin, araçta uyuyan bir yolcuya bakarak mastürbasyon yapıp spermlerin bir kısmını yolcunun üstüne sıçrattığı ortaya çıkmıştı. Muavin, 6 yıl 3 ay hapis cezası aldı.

Meslekten İhraç: KHK’lar ile toplam 83 bin kişi kamudan ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edildi. Kamuda en fazla ihraç 30 bin ile Milli Eğitim Bakanlığı'nda gerçekleşirken MEB'i 18 bin ihraç ile Emniyet Genel Müdürlüğü izledi.

Mavi Marmara: İsrail, Mavi Marmara saldırısında ölenlerin ailelerine ve yaralılara toplamda 20 milyon dolar tazminat ödedi ve Mavi Marmara davası düşürüldü.

Mannequin Challenge: Sosyal medyanın çıkardığı en unutulmaz akımlardan biriydi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nice Saldırısı: Fransa Nice kent merkezinde bir kamyon, Bastille Günü kutlaması yapan kalabalığın içine daldı. Terörist saldırısında 84 kişi hayatını kaybetti.

OHAL: Darbe girişiminden sonraki ilk MGK ve Bakanlar Kurulu toplantılarına başkanlık eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 aylık OHAL kararı alındığını açıkladı. 4 Ekim'de OHAL 3 ay daha uzatıldı.

Oya Aydoğan: Aort damarının yırtılması sonucu Yeşilçam'ın efsane ismi aramızdan ayrılmıştı.

Orlando Saldırısı: ABD’nin Florida eyaletine bağlı Orlando şehrinde bir gece kulübünde silahlı saldırı düzenlendi ve 50 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi yaralandı.

Ölüm: Ölüm her ne kadar hayatın bir gerçeği olsa da, bu ülkede hayatlarımız daha da ipin ucunda ve hiç olmadığımız kadar yakın olduğumuz bir kelime artık.

Ömer Halisdemir: Darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevliyken, komutanlığı ele geçirmeye kalkışan darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi'yi alnından vurarak öldüren astsubay. Semih Terzi'nin korumaları tarafından şehit edildi.

Patlama: Her duyduğumuzda 'Yine mi?' dememize neden olan, içimizi acıtan bir kelime oldu artık.

Pedofili: Müge Anlı'nın programında gündeme gelen, istismar edildiği ortaya çıkan 4 yaşındaki Irmak Kupal'ın acısı; Ensar Vakfı olayı; AK Parti'nin cinsel istismar düzenlemesi sunması gibi olaylar zaten bir girdapta olan ülkede sık sık duymak zorunda kaldığımız mide bulandırıcı bir kelimeydi.

Pelikan Bildirisi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında yaşanan anlaşmazlıklara dair iddialar içeren 'Pelikan Bildirisi' olayının ardından, 6 aylık başbakanlık döneminin ardından Davutoğlu veda etmişti.

Prince: Pop ikonu 57 yaşında hayatını kaybetti.

PokemonGo: Yaz aylarında büyük etki yaratan ancak etkisi kısa süreli olan oyundu.

Rusya Büyükelçisi Suikasti: Rusya Büyükelçisi, Ankara’da silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Büyükelçiyi vurduktan sonra Arapça ve Türkçe slogan atan saldırganın Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görev yapan Mevlüt Mert Altıntaş olduğu açıklandı. Büyükelçi Karlov, 2013'ten beri Ankara'da görev yapıyordu.

Rio 2016: Brezilya'daki olimpiyatlar dünyanın en çok konuştuğu etkinliklerden biriydi.

Reza Zarrab: 'Dolandırıcılık, kara para aklama ve İran'a yönelik yaptırımlarını delmek' suçlamasıyla ABD'nin Miami Savcı Preet Bharara tarafından tutuklatıldı.

Rüzgar Çetin: Alkollüyken kullandığı araç, polis aracı ile çarpıştı. Kazada 1 polis memuru şehit oldu. Olay sonrası tutuklanan Rüzgar Çetin için 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi fakat şehit olan polisin eşi şikayetten vazgeçince Rüzgar Çetin serbest kaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son Dakika: Yoğun gündem içerisindeki anlık gelişmeler o kadar çoktu ki 'son dakika' demek yerine 'son saniye' demek daha uygun olabilirdi.

Sur: PKK operasyonlarında en şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgelerden biri olan Sur'da 103 gün sonra operasyonlar sona erdi. 53 asker ile 17 polis ve 1 korucu olmak üzere toplam 71 güvenlik görevlisi şehit oldu. 523 güvenlik mensubu yaralandı. Operasyonlar sırasında 17'si çocuk toplam 74 de sivil yaralandı.

Sonik Patlama: Sonik patlama (sonic boom), ses hızında veya ses hızının üzerinde bir hızda hareket edilmesi sonucu meydana gelen bir olay. Darbe girişiminde bu olguyla daha yakından tanıştık.

Sıla: Şarkıcı Sıla'nın darbe girişimi sonrası 3 partinin katıldığı Yenikapı'daki miting için sarf ettiği “Yenikapı’daki şova katılmayacağım” sözü tartışma yaratmıştı.

Süper Ay: 2034 yılına kadar bir daha göremeyeceğimiz Süper Ay bu yılın nadir güzellikleri arasındaydı.

Şehit: Hemen hemen her gün şehit haberleri aldık, içimiz kan ağladı. Askerimiz, polisimiz, sivil vatandaşlarımız gerek terör gerek darbe girişimi nedeniyle aramızdan ayrıldılar.

Şirvan Maden Faciası: Siirt'in Şirvan ilçesindeki bakır madeninde heyelan sonrası göçük meydana geldi. Ocakta mahsur kalan 16 işçiden 12'sinin farklı günlerde cansız bedeni çıkartıldı. 4 işçi ise hala maden ocağında.

Terör: TAK, IŞİD, PKK başta olmak üzere ülkemizin en önemli sorunuydu. Dünya'da da önlenemeyen bir salgın gibi canlar almaya devam etti ne yazık ki.

Tarık Akan: Türk sinemasının efsane jönü Tarık Akan 66 yaşında aramızdan ayrıldı. Usta sanatçının bir süredir akciğer kanseri tedavisi gördüğü biliniyordu.

Tijen Karaş: Darbe girişimi gecesinde silah baskısıyla darbe bildirisini okumak zorunda kalınca 15 Temmuz gecesinin sembollerinden biri oldu.

Turgay Şeren: Berlin Panteri lakabıyla bilinen futbolcu Turgay Şeren vefat etti.

Tanju Gürsu: Yeşilçam'ın usta isimlerinden Tanju Gürsu da aramızdan ayrılan bir diğer önemli isimdi.

Turizm Krizi: Rusya ile yaşanan gerginlikler, terör olayları derken ciddi bir kriz yaşandı. Rusya ile aralar düzeltilince yeniden kıpırdanma oldu.

Tombili: Dünyaca ünlü fenomen kedimiz maalesef şimdi yok. Anısına yapılan heykel ise önce çalındı, sonra tekrar geri bırakıldı.

Umberto Eco: Dünyaca ünlü yazar, bilim adamı, Umberto Eco 84 yaşında hayatını kaybetti.

Ümran: Suriye'nin Halep kentinde yapılan bombalı saldırıdan sonra çekilen fotoğrafı ile sembol haline gelen Ümran'ın, hayatını kaybettiği söylentileri dolaşmıştı, sonrasında yaşadığı haberi alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Van Saldırıları

Van şehir merkezinde bulunan İki Nisan polis merkezine yapılan bombalı saldırıda 2'si polis toplam 4 kişi yaşamını yitirmiş, 20'si polis 72 kişi de yaralanmıştı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Van il binasına yapılan bombalı saldırıda 53 kişi yaralanmıştı.

Yayın Yasağı: Ülkeyi derinden etkileyen pek çok olaya bu yıl da yayın yasağı getirildi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü: Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan üçüncü köprü olan Yavuz Sultan Selim köprüsü açıldı.

Yenikapı Mitingi: Darbe girişimine direnip darbeyi püskürten milyonlar Yenikapı’da tarihi bir buluşma gerçekleştirdi. Cumhuriyet tarihinin en büyük meydan mitingine yaklaşık 5 milyon kişi katıldı.

Yeni Gelinlerin Sunum Çılgınlığı: Yeni gelinlerin abartılı sunumları, sosyal medyanın en çok konuştuğu konulardan biri oldu.

Yaz Saati: Kış saati uygulaması yürürlükten kaldırıldı ve yaz saati uygulamasının yıl boyu sürdürülmesine karar verildi. Bundan böyle saatler geri alınmayacak, bu duruma alışmasının pek kolay olacağı söylenemez.

Zam: Her zaman olduğu gibi bu sene de zam ile olan ilişkimiz yakın mesafeli oldu. Ekonominin küçülmesi ve doların artmasıyla etkisini daha da hissettik.

İyi günlere giden bir başlangıç olman dileğiyle sevgili 2017! 🙏

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
327
223
77
33
19
11
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mrycgr

Son günlerde herkesin ağzına pelesenk olmuş '' 2016, hayatımın en kötü yılıydı'' cümlesi. Evet gerçekten kötü bir yıldı ama bunun yılla alakası yok.Yani 3 gü... Devamını Gör

Türk Mavisi

Ne seneydi be... Listede eksik çoktur illa ki, ama bu listenin içinden bile benim kaçırdıklarım olmuş. Her gün sürekli haberleri takip etmeye çalışsam da öyl... Devamını Gör

Osman Avcı

Onedio'nun en iyi içeriklerinden, tebrikler 👏