Görüş Bildir
Haberler
Fazla Şeker Tüketmenin Zararları

Fazla Şeker Tüketmenin Zararları

Benan Altunay
07.03.2014 - 10:05 Son Güncelleme: 07.03.2014 - 11:26

Şekerle ilgili en büyük sorun onu fazla yememiz ve genel­likle bunun farkında olmamamızdır. Farklı isimlerle anılsa lar bile bütün karbonhidrat tatlandırıcıları şekerdir; bir kutu tahılda sukroz üç numaralı içerik madde, mısır şurubu beş numara ve bal yedi numara olduğunda bunu fark etmezsiniz ama yüzde 50′si şeker olan bir şey yemektesiniz!

Bugünün tüketicisi başlangıçtan itibaren şekere takılmış­tır. Birçok bebek gıdasında olduğu gibi mamalar da genellik­le şekerle tatlandırılır. Şeker bir koruyucu olarak etki gösterdiğinden, nemi tuttuğu ve emdiği için tuz, fıstık ezmesi, konserve sebzeler ve daha birçok düşünmedi­ğimiz üründe bulunur. Hamburgerinize koymuş olduğunuz ketçabın dondurmaya oranla % 8 daha fazla şeker içerdiğine inanabilir inisiniz? Kahve için krema ilavesi % 65 şekerken, bir çikolatanın % 51 ‘inin şeker olduğuna inanabilir misiniz?

Buradaki gerçek, sağlığımıza göre çok fazla şeker yedi- ğimizdir. Şekerin diş çürümesinin birincil faktörü olduğunu tartışmaya bile gerek yoktur. Ayrıca, nüfusumuzun üçte biri aşırı kiloludur ve obezite; kalp rahatsızlığı, şeker hastalığı, hipertansiyon, safra taşı, sırt ağrıları ve mafsal iltihabı ola­sılığını artırmaktadır. Bunun nedeni tek başına şeker değil­dir...

haber kaynağı:724saglik.org/beslenme-ve-diyet

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın