Görüş Bildir
Haberler
Fazıl Say, 21 Nisan Gecesi BKM Sahnesi’nde

Fazıl Say, 21 Nisan Gecesi BKM Sahnesi’nde

Ulaş
14.04.2014 - 19:50

Dünyaca Ünlü Piyanist ve Besteci Fazıl Say İlk Kez BKM'de

Dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, 21 Nisan akşamı müzik tutkunlarına, BKM Sahnesi’nde klasik müzik bestecilerinden eserler seslendireceği bir resital verecek.

Eserleri, günümüzün en tanınmış yayıncılarından, Schott of Mainz  tarafından tüm dünyaya dağıtılan Fazıl Say, BKM Sahnesi’nde konser verecek. 

1997 yılında KaraToprak adlı eseriyle uluslararası arenada dikkat çeken Say, PatriciaKopatchinskaja tarafından seslendirilen “Harem'de 1001 Gece adlı Keman Konçertosu dahil olmak üzere tüm eserleri ve verdiği konserlerle dünyanın merakla izlediği sanatçılardan biri oldu. Sanatçı birinci senfoni eseri olan “İstanbul Senfonisi”nin ardından, ikinci ve üçüncü senfonileri “Mezopotamya” ve “Universe” eserlerini tamamlayarak kayıtlarını yayınlayan sanatçıyla ilgili dünyanın en prestijli yayınlarından Le Figaro: “O, sadece dahi bir piyanist değil; şüphesiz kendisi 21. yüzyılın en büyük sanatçılarından birisi olacak” yorumunu yaptı.

Klasik müzik eserlerinden seçtiği eserlerle bir resital sergileyeceği 21 Nisan gecesi BKM Sahnesi’nde gerçekleştirilecek konseriyle müzik tutkunlarına enfes bir gece yaşatacak.

cumhuriyet

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ko...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0