Görüş Bildir
Haberler
Fatih Terim: 'TRT'nin Sorularını Cevaplamıyorum!'

Fatih Terim: 'TRT'nin Sorularını Cevaplamıyorum!'

Mustafa Boztepe
22.06.2016 - 00:34 Son Güncelleme: 22.06.2016 - 11:22

Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 mağlup ettiğimiz maçın ardından Fatih Terim, Arda Turan ve Burak Yılmaz açıklamalarda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fatih Terim: En büyük özelliğimiz coşkumuz!

Fatih Terim: En büyük özelliğimiz coşkumuz!

Maç sonrası oyuncularını tebrik eden Fatih Terim, 'İyi bir galibiyet oldu. Ümit ediyorum bu skor bize yeter. Herkesin özlediği, istediği bize yakışan buydu. Ümit ederim bu güzel mücadelenin sonucu bize tur geçmeye yeter. Ne olursa olsun ülkedeki her insan Milli Takımı'yla gurur duymuştur. En azından bir kısmı.' sözleriyle göndermede bulundu.  

Turnuva başından beri Türk taraftarların Fransa'da gülüp eğlenebildiğine işaret ettiğini kaydeden Terim, 'Konvoy halinde Nice'te geziyorsanız bu milli takıma borçlusunuz. Turnuvalarda olmak zorundayız. En büyük netice orada olmaktır. Avrupa'nın yabancılara daha doğrusu herkes bize bu kadar karşıyken, Türk bayraklarıyla Nice'te dolaşılıyor. Bunun keyfini sürün demiştim. Ama bazen olmuyor. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Böyle bir dönüş olması gerekiyordu. Bizim en önemli şeyimiz bizim buraya kattığımız yüreğimiz ve coşkumuz. Bu olduğunda tadına doyum olmuyor.' diye konuştu.  

2-0'a çok konsantre olduklarını vurgulayan Fatih Terim, '3, 4 golü bulup turu garantileyebilirdik. Önceki maçlar ve kamuyoundaki baskı oyuncularımı kaybedebilir miyiz korkusunu yaşattı. Ama kayıpsız 2-0'da çok önemli. Bu kadar şeyin altından kalkmak kolay değildi. Oyuncularımı bir daha kutluyorum. İnşallah ilk 2 maçtaki gibi oynamayız. Hırvatistan da İspanya'yı yendi. Söylemiştik demeyeceğim ama buradaki seviyeler bunlar.' ifadelerini kullandı. 

'Bundan sonrası ve ötesi için bir plan yapıldı mı?' sorusu üzerine Fatih Terim, 'Açıkçası grubu geçmekten başka bir şey düşünmedik. Allah nasip ederse yüzde 80-90 gibi geçeceğimiz görünüyor. Ümit ederim geçeriz. Ondan sonra da büyük ihtimalle Galler gözüküyor. Önce bir geçelim. Geçtikten sonra üzerinde konuşuruz.' yanıtını verdi. 

İMALI YANIT: 'DEMEK Kİ 2 MAÇTA HATALI DAVRANMIŞIM'

İlk 2 maçla bu maç arasındaki farkın sorulması üzerine de Fatih Terim, 'Demek ki 2 maçta ben hatalı davranmışım. Bu maçta daha iyi işler yapmışız. Hepimizin ortak noktası, daha doğrusu bizi takip edenlerin Türk Milli Takımı'nın tekniği, taktidği bunlar tamam da reaksiyonunun veya kötü duruma refleksini göremedğimiz için üzülmüştük. Bugün bunların hepsi birarada vardı. Ama belli ki çok hırpalanmışız. Fikren ve psikolojik olarak yıpranmışlar. Bu güveni ancak kazanarak alabilirlerdi. O yüzden 2-0'la garantiye gidildi. Hakikaten, iyi işler yaptılar. Ne olursa olsun, Hırvatistan'a 2 gol atmış bir Çek takımından bahsediyoruz. Son 20 dakikada onlara gol pozisyonu vermemek önemliydi.' dedi. 

'EMRE MOR BÜYÜK HEYECAN YARATTI'

'Emre Mor çok büyük heyecan yarattı... Maçın dönem noktası sizce neydi?' sorusunu ise Fatih Terim şöyle yanıtladı; 'Sıkıntılar sabah itibariyle bitti. O işler maçtan önce bitti. Orada bir sıkıntı yok. Bana göre kırılma anı attığımız gol. Mantık olarak eğer biraz empati yapacak olursak aynı durumda olursak hep beraber yüklenecektik. 2. golü daha önce bulabilirdik. Emre Mor heyecanlandırdı. İspanya maçına bile bile koymadım. O hengamede kaybedebilirdik. Buraya kurtarıcı gibi gelmek çok önemliydi. Onu kazanmak çok önemliydi. Türk Milli Takım iyi bir oyuncu kazandı. Kendisi yorulduğu için ve çıkmak istediği için çıkardım. Yoksa çıkarmayacaktım. Volkan, Emre ve Burak ileri de müthiş mücadele ettiler. Oğuzhan'ın girmesiyle daha rahat pozisyonlar bulduk. Zaman zaman defans yapmak zorunda kaldık. Kalecimiz de iyi oynadı. Takım olarak memnunum.'

'2008 GİBİ OLABİLİR'

'Aldığınız sonuç Kuzey İrlanda'nın bir üst tura çıkmasını garantiledi. Takımınızın bu turnuvada çok fazla ilerleyeceğini düşünüyor musunuz?' sorusu üzerine ise Fatih Terim, 'Açıkçası ben de öyle bir şey bekliyorum. 2008 gibi olabilir. Şu anda daha rahat ve güvendeyiz. Bir takım problemlerimiz var ama bunu daha çabuk halledebiliriz gibi geliyor bana. Takımlığımızı kaybetmiştik, bunu tekrar bulduk. Eğer çıkarsak, bunu temkinli söylüyorum, gideceğiz gibi geliyor bana. Maçlardan önceki basın toplantısında Hırvatistan'la ilgili söylediğim sözlerle ilgili haklı çıkmaktan dolayı mutluyum.' yanıtını verdi. 

'GİDERSEK ÜZÜLÜRÜM'

'Bu akşam ne kadar büyük bir gelişim sağladınız? Üzücü sonuçlar sonrası Türk Milli Takımı kalitesini sahaya yansıttı...' sözleri üzerine Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 'Bizi turnuvada devam edecekmişiz gibi söylediniz. Gidersem çok üzülürdüm. Katılırsak bu turnuvaya yeni başlamış gibi olacağız. Bir takım borçlarımız var, bunu ödeyeceğiz. Bundan sonra daha iyi olacağız. Gidersek üzülürüm...

"It's not over until we say it's over"

TRT'ye tepki

Arda Turan, Herkese tek tek hesap soracağım

Arda Turan, Herkese tek tek hesap soracağım
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye A Milli Takım Kaptanı Arda Turan, kaos anlarını konuşmanın gereği olmadığını söyledi. Maçların kazanılıp kaybedileceğini; fakat bunların insanların ailesinden önemli olmadığını ifade etti.

İşte Arda Turan’ın maç sonu açıklamaları:

“Sonuna kadar muhteşem bir mücadele verdik. Kazandığımız için çok mutluyuz. Tahminimizin bir gol gerisindeydik aslında. Bizim ülkemiz için bu turnuvalarda olmak önemli. Bayrağımızın burada olması daha çok önemli. Kazanmak ve kaybetmek var futbolda ama insanların ailelerinden önemli değil. Kimseye kırgın değiliz. İnşallah Allah bize yardım eder ve son 16’ya kalırız. Ben hiçbir zaman futbolculuğumdan dolayı eleştirildiğimde kızmadım… Biz ne paracı ne de primci olduk. 90 küsür maçım var. 5 kötü maçımı gösterene tüm servetimi vereceğim. Annemi ağlatmasalardı iyiydi. Bunları konuşmanın şimdi zamandı değil. İlerleyen zamanlarda bunlar hakkında konuşuruz.

Hayatta İspanya ve Hırvatistan’a yenilmek kadar doğal bir şey yok. Takım arkadaşlarım için yapılan paracı primci gibi ithamları kabul etmiyorum. İnsanlar spor yapıyorlar, ailelerin laf edilmesini hak etmiyorlar. Annemi yeterince ağlattılar ama herkese tek tek hesap soracağım. Benim adamlığıma laf söyleyecek kimse yok burada. Hiç kimse merak etmesin.”

Burak Yılmaz: Birbirimizi sevelim"

Burak Yılmaz: Birbirimizi sevelim"

A Milli Takımımızın golcüsü Burak Yılmaz, 2-0’lık Çek Cumhuriyeti karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu. Maçta gol atarak galibiyete büyük katkıda bulunan Burak, 21 gole ulaşarak gol sırasında 3. olan Lefter Küçükandonyadis’i yakaladı.

Burak Yılmaz’ın maç sonu sözleri şöyle;

“Bugün sadece kazanmak yetmiyordu. Hala da yetmiyor tabi. 2-0 kazanmamız gerekiyordu. Oyun içinde her şey istediğimiz gibi gitti. Daha farklı da bitebilirdi. Futbolcular için çok üzgün ve kırgınız. Her şey yazılıyor ama kimse bize bir şey sormuyor. Tabi ki çok kırgınız. Arkadaşlarımızın hepsini tebrik ediyorum.

Sloganımıza uygun devam ediyoruz. Bugünkü taraftar çok iyiydi. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Yarınki maçları bekleyeceğiz. İnşallah istediğimiz gibi biter diğer maçlar. Birbirimizi biraz sevelim ya, değer verelim… Yenilince başka şeyler aramayalım. Benim sevdiğim Şansal ağabeyinin bile kafasında bazı soru işaretleri olmuş.”

NTV Spor, Açık Mert Korkusuz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
194
184
44
36
23
12
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Caps

Arda bu maçta da en göze çarpandı bana göre kimse kızmasın ama topları çok öldürüyor, takımı yavaşlatıyor ve çok yavaş. Umarım yerine iyi bir alternatif koyu... Devamını Gör

KOVALA NEJDET

"En büyük özelliğimiz çoşkumuz" salak tek özelliğin çoşkun zaten, başka bir numaran yok ki, kaldı ki bu maçı oyuncular hırsıyla aldı senle bir alakası yok ;)

Mirza Safarov

hayir tamamen yanlis

KOVALA NEJDET

Maçtan önce trt'ye röportaj verip maçı kazandıktan sonra vermiyorum demesi bu pezevengin tamamen şovmen olmasından ileri geliyor, bir maç kazandı onu da takı... Devamını Gör