Görüş Bildir
Haberler
Fatih Terim: 'Bedeli Neyse Ödemeye Hazırım'

Fatih Terim: 'Bedeli Neyse Ödemeye Hazırım'

A Milli Takım'ın yarın Rusya ile oynayacağı hazırlık maçı öncesi teknik direktör Fatih Terim basın toplantısı düzenledi. Terim, tartışılan aday kadro tercihi konusunda 'Bedeli neyse ödemeye hazırım' dedi. 'Milli takımın kapısı, kendini bu formayı taşıma şerefine hazır hisseden ve istekli olan her oyuncuya açıktır' diyen Terim, milli takımda sadece kazanmak için değil, mücadele etmek için sahaya çıkan bir yapı istediğini ifade etti. Arda Turan'ın kadro dışı kalmasıyla ilgili gelen soru üzerine ise Terim, 'Arda'nın neden kadroya alınıp alınmadığını hepiniz benden iyi biliyorsunuz' şeklinde yanıt verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Dünya Kupası elemeleri öncesinde basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı.

Euro 2016'dan dersler çıkarttıklarının altını çizen deneyimli taktisyen, 'Dünya Kupası'na başlamadan önce önemli bir turnuvayı geride bıraktık. En son basın toplantımızın üzerinden çok da zaman geçmedi ancak düşünsel ve manevi olarak bu sürenin çok da iyi geçtiği söylenemez. Bu sürede Euro 2016'da ne yaptık, turnuvayı nasıl geçirdik, Türkiye'yi nasıl temsil ettik, tüm oyuncularımız, tüm ekibimiz, ben, nasıl bir temsil içinde olduk? Bunların muhasebesini yapma şansı bulduk. Dolayısıyla hepimiz yaşadıklarımızı ve yaşamadıklarımızı masaya yatırdık. Konuşacak, değerlendirecek çok şey var. Bugün ve bugünden sonra artık Dünya Kupası'nı konuşacağız.' ifadelerini kullandı.

Milli Takım'a seçim sırasındaki kıstasları hakkında da değerlendirmeler yapan Terim, 'Profesyonellerin milli duygularla, sadece kendilerini değil, Türk halkını da temsil eden, var olan gücünü iki katına çıkarmak zorunda hissetmesi gereken bir yerdir Milli Takım. Sadece kazanmak için değil, mücadele etmek için sahaya çıkan bir yapı olmalıdır burada. Dahası, taşıdığı milli formanın sorumluluklarını hem sahada, hem de saha dışında hissetmesi gerekir. Böyle bir birey topluluğu olmalı Milli Takım'ın. Benim oyuncularımdan beklediğim budur. Benim için asıl değer yönetenler değil, ay-yıldızlı formadır. Hepimizden fazla değerli olan göğsümüzdeki ay-yıldızdır.' dedi.'

'Olağanüstü hazırlandık ama beklenen performansı gösteremedik '

Euro 2016'da yaşanan hayal kırıklığı ilgili olarak da açıklamalar yapan Terim, 'Euro 2016 öncesi verdiğim röportajlarda her zaman bu turnuvaya katılmanın önemini vurguladım. Ancak ne Türkiye ligindeki mücadele, ne de grup maçlarında oynadığımız mücadele o seviyeye yetmez demiştim. Kim ne derse desin biz teoride olağanüstü özenle hazırlandık o turnuvaya. Ama pratikte maalesef beklediğimiz performansı gösteremedik. Bu tabloda olmaması gereken çok şeyler yaşandığını hepiniz biliyorsunuz. Ne kadarını kamuoyu ile paylaşırsınız bilmiyorum ama bunları benden daha iyi bildikleriniz bir gerçek.' şeklinde konuştu.

Kişiler üzerinden konuyu ele almak istemediğini belirten deneyimli çalıştırıcı, 'Bugün burada şu şöyle yapmış, bu böyle yapmış diye detaya girecek değilim. Kişiler üzerinden de herhangi bir açıklama yapacak değilim. Kadro tercihleriyle ilgili, hiçbir oyuncumla ilgili tek kelam etme niyetinde değilim. Çünkü hepsinin üzerinde emeğim var, iyi niyetim var. Hepsinden liglerinde de önemli başarılar bekliyorum. Burada olan veya olmayan oyuncularım bana değil, ay-yıldızlı formaya hizmet ediyor. Benim sorumluluğum çözüm yeri. Haliyle ben çözerim veya aksiyon alırım. Kişisel kıymet verdiğim konularda ben hiç geri adım atmadım. Bu böyle olmaya devam edecektir. Bunun bedeli neyse ben ödemeye hazırım. Verdiğim değerlerin dışında değerlerime aykırı bir şey olduğu zaman da diğer yüzümü gösteririm. Ben bu geminin kaptanıyım. Ben geminin kaptanı olarak hiçbir mürettebatımı seyir esnasında fırtına çıkmasına rağmen denize atmadım. Önümde iki seçenek vardı. Ya mürettebatımı denize atacaktım, ya da bu gemiyi sağ salim limana yanaştıracaktım. Ben de en az hasarla bu gemiyi limana yanaştırdım. Fransa boyunca böyle hareket ettim. Euro 2016'nın sorumlusunun da en başta kendim olduğumu belirterek tüm Türk halkından özür dilemiştim.' ifadelerini kullandı.

'Sorumluluk bana ait'

Euro 2016'nın sorumluluğun kendisine ait olduğunu da söyleyen Terim, 'Ben bireysel olarak gerekeni yaptım ve bağlı olduğum kurumun en üst seviyedeki yetkilisiyle 2016'nın muhasebesini ve düşüncelerimi açıkladım. Sayın başkanla yaptığımız görüşme sonrasında tekrar sorumluluklarıma devam etmeye ve gerekli planlamaları yapmaya karar verdik.' dedi.

Kadro tercihinde yapılan eleştirileri de değerlendiren deneyimli çalıştırıcı, kimseyle bir problemi olmadığını söyleyerek, 'Basında kadroda olmayan bazı oyuncularla ilgili çeşitli spekülasyonlar var. Benim kişisel olarak kimseyle bir problemim yok. Zaten hata da bana yapılmadı. Benim üzerimden Türk halkına yapılan bir hata var. Dolayısıyla özür makamı ben değilim.' şeklinde konuştu.

Euro 2016'dan sonra istifa etti mi?

Euro 2016 sonrası istifa edip etmediği sorula Terim, 'Türkiye'de öyle bir atmosfer yaratıldı ki, baş sorumlu ben gösteriliyordum. Baş sorumlu olarak da gereken neyse ben onu yaptım. Buradan ne anlarsanız artık... O günkü atmosfer içerisinde durum böyleydi. Türkiye Milli Takımı, Hollanda'nın dışında kaldığı bir turnuvaya gidiyor. Bence müthiş bir başarıydı. Herkes daha iyisini istiyor haliyle ama grubumuz belli. Bu gruptan çıkmamızın büyük başarı olacağını söylemiştim. Sanki turnuvaya katılmak başarı değilmiş gibi göstermek doğru değil.' şeklinde konuştu.

Arda neden kadro dışı kaldı?

Arda Turan ve dışarıda kalan oyuncuların aynı sebepten mi kadroya alınmadığı sorusu üzerine ise Terim, 'İsim ve kişiler üzerinden konuşma yapmayacağımı söylemiştim. Gerekçe? Açıkçası ben her oyuncum gibi Arda'nın da başarılı olmasını isterim. Ama bir başlarsam, kimi almadıysam izah etmem lazım. Ben hepsini takip ediyorum. Her oyuncunun kendisine göre bir sebebi var. Hakan Balta, Selçuk... Bunların hepsi Milli Takım'a hizmet etmiştir. Ama neden alınıp alınmadığını hepiniz benden iyi biliyorsunuz. Ne kadar istiyorsanız o kadar yazın. Benim yaptığım tarife uyan herkes burada olur. Zamanı ve yeri geldiğinde hepsi yeniden Milli Takım'a hizmet vereceklerdir. Ama bugünkü seçimimiz bu yöndedir. 10-12 sene evvel onlar da başka tecrübeli oyuncuların yerlerine oynamışlardı. Şimdi de başka gençlerimize yer verdik. Burada olayı kişiselleştirmemek lazım. Bu kişisel değil, ilkesel bir mesele.' dedi.

Goal

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
49
41
9
8
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
isyankar

Fatih Terim'de 1.72 boy var 1.93'ü kibir. Kendisi gibi bir hayat istiyorum. Her şeyin yetkisi bende olsun ama hiçbir şeyin sorumluluğunu üstlenmeyeyim!..

Ahmetcan Oral

"Olağanüstü hazırlandık" Oynadıkları reklam filmlerini söylüyorlarsa haklılar.

rabbitweed

her zaman soyleri turk futbolunun onundeki en buyuk engel bu heriftir