Görüş Bildir
Haberler
Fatih Terim: "Bahane Kabul Etmiyoruz"

Fatih Terim: "Bahane Kabul Etmiyoruz"

Fatih
09.10.2015 - 20:39

Çek Cumhuriyeti maçı öncesinde Fatih Terim, Cenk Tosun ve Okay Yokuşlu, basın toplantısında açıklamalarda bulundular.

Aziz Sancar'ı tebrik ederek söze başlayan Fatih Terim, 'Nobel Ödüllü Aziz Sencar'la gurur duyduğumuzu ve o gururla burada olduğumuzu söylemek istiyorum. Biz de onun elde ettiği hedefte ilerlemek istiyoruz. Hollanda maçının erken başlaması önemli değil. Bu seviyelerde hangi maçın erken başlayacağının çok önemi olduğunu sanmıyorum. Bunun bir tarafa büyük avantaj sağlayacağını da düşünmüyorum. Eğer Hollanda daha geç oynamak isterse biz önce oynarız. Sonra onlar oynar. Bunu sorun etmeyiz. Bu konuda şeytani duygular içinde değiliz. Ayrıca bu soruyu sorduğunuz için teşekkür ediyorum. Ülkenizi düşündüğünüz için soruyorsunuz ama gerek siz gerek milli takım hocanız hep işin başka yönlerine bakıyorsunuz. Biz işin o kısmıyla ilgilenmiyoruz.' dedi.

'MAİL İŞLERİ KRİTİK'

Blind'in attığı mail hakkında da konuşan Terim, 'Hollanda hocasının mail'i kritik. Polemik noktasına getirmek istemiyorum. O zaman uzun konuşmak gerekir. Zaten Hollanda basını da gereğini yaptı. Sadece şunu diyebilirim. Bu seviyelerde bu tarz mesajları çok görmezsiniz. Ya da genelde yalandır. Ama ben bu mesajın anlamını anlamak için çok akıllı olmaya gerek yok. Bu bizim başarımızı da gösterir. Buna bakmak lazım. Biz Amsterdam'da ya da Konya'da kaybetsek şimdi veda etmiştik. Keşke ellerinde o şans varken bizi alt etmeye çalışsalardı. Bizde bir atasözü vardır ama söylemek doğru olmaz.' diye konuştu.

Fatih Terim açıklamalarına şöyle devam etti:

'Hollanda güçlü bir takım. Son Dünya Kupası'nda da üçüncü oldular. Gruptaki konumları şaşırtıcı. Ama benim takımım Hollanda'ya karşı ilk maçta tesadüfi bir golle berabere kalmıştır. Konya'da ise 3 farklı kazanmıştır. Evet Hollanda eğer şampiyonaya gidemezse bu bir sürpriz olur. Ama önce biz gidelim de o sürprizi de sonra konuşuruz.'

'BAHANE KABUL ETMİYORUZ'

'Ben oyuncularıma şunu söyledim. İnsanlar fırsatların gelmesini bekler, fırsatlar da insanların gelmesini bekler. Ama kazanan hep mazeretler olur. Ama ben kesinlikle ve kesinlikle mazeret kabul etmiyorum. Buyurun önümüzde 2 maç var 4 puan bizi götürüyor. Fırsatsa fırsat. Oyuncularımın da aynı düşüncede olduğuna inanıyorum. Bakın az önce söyledim. Bir maçı kaybetsek şimdi Dünya Kupası'na hazırlanıyorduk. Bu yüzden de ben mazeret kabul etmiyorum. Ben Çek ve İzlanda takımına saygı duyuyorum. Grubu onlar domine ettiler. Şimdi bizim için hedef minimum 4 puandır. Minimum derken de ortada 6 puan olduğuna göre biz de bu 6 puana talibiz. Ben bu 4 ya da 6 puanı bir başka takımın sonucuna bakarak almak istemiyorum.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

CENK: DUYMAMAZLIKTAN GELDİK

CENK: DUYMAMAZLIKTAN GELDİK
CENK: DUYMAMAZLIKTAN GELDİK

Toplantıya katılan iki oyuncudan biri olan Cenk Tosun ise 'Çok heyecanlıyız. Nobel kazanan Aziz Sencar'ın bizi mutlu ettiği gibi biz de yarın ve salı günü ülkemizi mutlu etmek istiyoruz. Daha önce Fatih Terim hocam beni çağırmadı ama demek ki o zaman hazır değilmişim. Van Persie'nin 'Türkiye puan kaybedecek' cümlesini aramızda konuşmadık. Duymamazlıktan geliyoruz. Biz kendi işimize bakıyoruz. 2008'deki Çek maçı harika bir maçtı. O dönemde çok fazla mutluluk yaşamıştık. Şimdi bile tüylerim diken diken oldu. Biz de yarın geri düşmeden kazanma niyetindeyiz.' dedi.

Okay Yokuşlu da 'Şu an geride olan Hollanda. Böyle bir açıklama yapmış olabilirler. Ama burada önemli olan bizim ne yapacağımız. Onların söyledikleriyle ilginelmiyoruz. Toplantıya gelirken aklıma Çek Cumhuriyeti'ni 2-0'dan 3-2 yendiğimiz maç geldi. İnşallah benzer başarıyı ben de yakalarım.' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0