Görüş Bildir
Haberler
Fatih Terim: 'Avrupa'da Üçüncülük Yeterli Değil'

Fatih Terim: 'Avrupa'da Üçüncülük Yeterli Değil'

Enver K.
11.05.2016 - 23:21

Türkiye Futbol Direktörü Terim, '2008 ile bugün arasında büyük farklar var. Ben hocalık anlamında çok yeni şeyler öğrendim. 2008’de elde ettiğimiz üçüncülük, benim için yeterli değil.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Almanya'daki Kicker dergisine verdiği röportajda, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki (EURO 2016) hedeflerini anlattı. 

Kendisine 'imparator' denildiğinin hatırlatılması üzerine Terim, bu lakabın üzerinde baskı oluşturduğunu ancak bundan gurur da duyduğunu ifade ederek, 'Bunun için çok çalıştım. Tarihte çok komutanlar vardı, onları her zaman hayal ettim. Şükürler olsun ki büyük anları da yaşadım.' ifadelerini kullandı.

2008 Avrupa Şampiyonası'nda elde edilen üçüncülüğün, kariyerindeki en büyük başarılardan biri olduğunu kaydeden Terim, 'Az kalsın Almanya’ya karşı önemli bir başarı elde ediyorduk ancak şanssızdık. Sakatlık sorunumuz vardı, oynatabilecek 14 oyuncumuz bulunuyordu. Onlar da elinden geleni yaptı.' değerlendirmesinde bulundu.

2016 Avrupa Şampiyonası için tedbirli olup olmadığına ilişkin soru üzerine tecrübeli teknik adam, '2008 ile bugün arasında büyük farklar var. Ben hocalık anlamında çok yeni şeyler öğrendim. 2008’de elde ettiğimiz üçüncülük, benim için yeterli değil. Gelişmemizin sınırına geldiğimizi düşünmüyorum. Biz kendimizi geliştirdik ve öğrendik.' şeklinde görüş belirtti.

"Hedefimiz daha yüksek"

"Hedefimiz daha yüksek"

2016 Avrupa Şampiyonası'nın finalinde Almanya ile karşılaşmak istediğini kaydeden Terim, Fransa'ya beşinci, altıncı veya sekizinci olmak için gitmeyeceklerini, hedeflerinin daha yüksek olduğunu vurguladı.

"Bundesliga bizim servetimiz"

"Bundesliga bizim servetimiz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya Ligi'nde (Bundesliga) oynayan gurbetçi futbolcuların kendileri için önemine değinen Fatih Terim, 'Bundesliga bizim servetimiz. Bundesliga'nın bizim ligimizden farklı bir kültürü var. Genç oyuncuların gelişimi mükemmel. Bu durum takımımızı çeşitlendiriyor. Maksimum fayda elde etmeye çalışıyoruz. Almanya Futbol Federasyonu ile de çalışıyoruz.' şeklinde görüş belirtti.

'Elimde, ülke dışında oynayan oyuncuların listesi var. Sadece Almanya’da değil Fransa, Hollanda, Danimarka, İsviçre veya Avusturya'da. Bir sürpriz olabilir.' açıklamasında bulunan Terim, 'Her oyuncu bizim merceğimizde. Avrupa’nın her yerinde, her oyuncu hakkında istatistiklerimiz var.' ifadesini kullandı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın