Görüş Bildir
Haberler
Fatih Altaylı'dan Bakan Varank'a: 'Pandemi Yokken Aşı Çalışmalarına Başlamış Olmak Müthiş Ötesi Bir Öngörü'

Fatih Altaylı'dan Bakan Varank'a: 'Pandemi Yokken Aşı Çalışmalarına Başlamış Olmak Müthiş Ötesi Bir Öngörü'

Ulaş
19.04.2021 - 12:33

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, Bakan Varank'ın '30 Ocak 2020'de yerli aşı için gönüllü olacağıma söz verdim' ifadelerine atıf yaparak, 'Çin dışında bu hastalığa rastlanmamışken ya da rastlandığı açıklanmamışken bunun aşısını bulma çalışmalarına başlamış olmak müthiş ötesi bir öngörüdür' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, yerli aşı için gönüllü denek olan ve kendisine yönelik 'Her lüzumsuzluğa cevap vermem ama gönüllülerin aklını karıştırmak isteyen bu çok bilmişe cevap vereceğim' diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a yanıt verdi. 

Altaylı, 'Teşekkürler Sayın Varank' başlıklı yazısında, konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

' VLP tipi yerli aşının 1. Faz çalışmaları için denek olan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’a dün buradan bir soru sordum.Soru basitti. 'Sayın Bakan kendisine tanınan haktan faydalanarak daha önce aşı olduysa bu faz çalışmasında yer alması, çalışmanın sonuçlarını etkiler. İnşallah olmamıştır' dedim. Mustafa Bey, kendi sosyal medyası üzerinden hızla yanıt verdi 'Her lüzumsuzluğa cevap vermem ama gönüllülerin aklını karıştırmak isteyen bu çok bilmişe cevap vereceğim. 30 Ocak 2020’de aşı geliştirmek isteyen hocalarıma başardıklarında gönüllü olacağıma söz verdim. O günden beri aşı yaptırmadan bekledim, yerli vlp aşı faz-1 gönüllüsü oldum.'

Yazısının devamında 'Nazik yanıtı için kendisine teşekkür ederim. Beni lüzumsuzlar sınıfına sokmadığı için ve çok bilmiş diyerek iltifat ettiği için. Sağ olsun' ifadelerini kullanan Altaylı, şunları yazdı:

' Ben de onun her tarafa yetişmeye çalışan çalışkan tavrını çok takdir ediyorum.Ancak yine de kendimi bilmiş sınıfına sokamam. Öğrenmeyi seven, mümkün olduğunca bilmeye çalışan demek daha doğru olur. Ama şunu da söyleyeyim, öğrendiğim her yeni şey, bilmediğim 1000 şeyi daha gösteriyor bana. O yüzden kendime bilmiş diyemem. Bilmemiş derim. Gönüllülerin kafasını karıştırma ithamı ise yerinde olmamış. Tam aksine bir yılı aşkın bir süredir pandemi konusunda kafaları netleştirmeye çalışıyorum elimden geldiğince.

Aşı olanların sayısı arttıkça, özellikle faz 3 çalışmalarının giderek zorlaşacağını, yerel ve uluslararası denekler bulmanın güçleşeceği bir sır değil. Kendisini de bilime destek olan bu tavrı için ayrıca kutluyorum. Ama asıl kutlanması ve hatta kutsanması gereken Gürsel çifti. Bana verdiğiniz yanıtta, 20 Ocak 2020’de Gürsel çiftine aşı çalışmalarında denek olma sözü verdiğinizi belirtmişsiniz. Bu gerçekten kutlanması gereken bir öngörü.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
26
10
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Resho

Yoksa büyük ülke büyük ülke diye gaza gelip virüsle Çin'İ ABD'yi bitirme planını da mı biz yaptık la? Sanırım hesaplama da bir yanlışlık yapılmış o zaman :)

Art Ankara

Yapma işte inanırlar :D iki gün sonra bu yazdığın AK sayfalara düşer bunu çalan Onedio Aktrol'ü de prim alır:D

Buket Aydın

Ula görende israil gibi herkesi aşıladık maskeleri çıkardık sanır. Hangi aşımız onay aldı? marttı hazirandı gelecek diyerek oyalıyorsunuz milleti. Aşı çalışm... Devamını Gör