Görüş Bildir
Haberler
Farklı Disiplinlerde Shakespeare Tartışılacak

Farklı Disiplinlerde Shakespeare Tartışılacak

adem kara
22.05.2014 - 16:04

İstanbul Üniversitesi Haldun Taner Uygulama ve Araştırma Merkezi 25 Mayıs’ta düzenleyeceği panelle üzerinde en çok konuşulan ve yazılan William Shakespeare’a tartışmaya açıyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen , 9 Mayıs ‘ta başlayan ve 5 Haziran’a kadar sürecek olan 19. İstanbul Tiyatro Festivali etkinlikliklerle devam ediyor.

İstanbul Üniversitesi Haldun Taner Uygulama ve Araştırma Merkezi 25 Mayıs’ta William Shakespeare paneli düzenliyor.

Tiyatro tarihinin üzerinde en çok konuşulan, yazılan ve araştırılan yazarı olan Shakespeare, 19. İstanbul Tiyatro Festivali’nde İstanbul Üniversitesi Haldun Taner Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen panelle tartışmaya açılıyor.

İKSV’de gerçekleştirilecek panelin amacı, farklı alanlardan farklı yöntemlerle Shakespeare’e bakan sosyal bilimcileri bir araya getirerek, tiyatro kuramı dışında yazarın oyunlarının, oyunlarında dile getirdiği durumların üzerinden bir tartışma platformu yaratmak.

Panel iki oturumdan oluşacak

Moderatörlüğünü Nilgün Firidinoğlu’nun yapacağı ilk oturumda Arel Üniversitesi’den Klinik Psikolog ve Öğretim Görevlisi Ceylin Özcan ve IFEA (Anadolu Araştırmaları Fransız Enstitüsü) ve CNRS (Fransız Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi)’nden Antropolog ve Psikanalist Benoit Fliche Shakespeare üzerine bir konuşma yapacak.

Oğuz Arıcı’nın moderatörlüğünü yapacağı ikinci oturumda İstanbul Teknik Üniversitesi’den Kerem Eksen ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Gökçe Çataloluk’un yapacağı konuşmalarla panel sonlanacak.

İMC Tv

Kaynak: http://www.imctv.com.tr/2014/05/22/fa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın