Görüş Bildir

Bu haber taslak halindedir!

Haberler
Farkında Olmadan Sizi Sonsuz Bir Beyin Fırtınasının İçine Sürükleyecek 15 Garip Düşünce

etiket Farkında Olmadan Sizi Sonsuz Bir Beyin Fırtınasının İçine Sürükleyecek 15 Garip Düşünce

Hazır yağmur da başlamışken, pencere kenarına geçip garip düşüncelerin içinde kaybolmanın ve beyin fırtınası yapmanın tam zamanı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aslında bütün sınavlarda kitapların açık olması gerekir.

Gelecekteki patronunuzun size şöyle dediğini düşünsenize: “Geçen yılın vergi iadelerini öğleden sonraya kadar masamda görmek istiyorum. Ama finansal tabloların hiçbirine bakma. Hepsini aklından yap. ”

2. Aslında bir arı tarafından sokulmak onur olmalı. Düşünsenize, küçücük bir arı sizden o kadar çok nefret ediyor ki, sizde sadece hafif bir acıya sebep olmak için ölmeye bile istekli.

3. Belgeseller, film dünyasının sebzeleri gibidir. Çocukken onlardan hiç hazzetmezsiniz ama büyüdüğünüzde acayip keyif almaya başlarsınız.

4. Hayatınızda hiç sırf yanınızda sessizce oturduğu için minnettar olduğunuz ve sadece varlığıyla bile sizi çok mutlu eden birisi oldu mu?

5. Teknik olarak hayatı üç kere yaşıyoruz. İlk olarak gelecekteki yaşantımızı hayal ettiğimizde, ikincisi onu deneyimlediğimizde ve son olarak da geçmişte yaşadıklarımızı hatırladığımızda...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hatalardan kaçınmayı bilmek için tarih eğitimi almıyoruz, eski hataları canlı tutmak ve aynılarını tekrar etmek için tarih öğreniyoruz.

Çünkü başkalarının yaptığı hatalardan ders çıkarmak yerine aynılarını tekrar etmek insanlığın en büyük özelliklerinden biri...

7. Genellikle insanlar, sırf yapabildiklerini kendilerine kanıtlamak ve bununla gurur duymak için para biriktiriyorlar. Sonra da pahalı ve gereksiz şeyler alıp bu 'başarılarını' ödüllendiriyorlar.

8. Gün boyu kendimizi yorgun ve yaratıcılıktan uzak hissediyoruz. Sonra saat 11 oluyor, uyku zamanı yaklaşıyor ve beynimiz birden bire binlerce değişik fikirle doluyor.

Bu durum, beynimizin uykuya karşı oluşturduğu savunma mekanizması olabilir mi?

9. "Müşteri her zaman haklıdır." sözünü ortaya atan ilk kişi muhtemelen bir müşteriydi ve bu düşüncesinde kesinlikle yanılıyordu.

10. Bir gün uyanacaksınız ve bir daha asla uyuyamayacaksınız ya da uyuyacaksınız ve bir daha asla uyanamayacaksınız. Ölüme hangi açıdan baktığınıza göre değişir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hayatımızın çoğu yemek ve seks ekseninde dönüyor. İşin ilginç yanı ise bu iki şeyin aynı zamanda utanç ve suçluluk duygusuyla ilişkili olması...

12. Ailenizle çıktığınız tatiller, çocukken en çok keyif aldığınız aktivitelerden biriyken; gelirinizin çok yüksek olmadığını fark edecek kadar büyüyüp ailenizle birlikteyken stres seviyenizin arttığını gördüğünüzde artık eğlenceli gelmemeye başlıyor.

13. Acı ya da depresyonu hissetmemenin tek yolu uyumaktan geçiyor. O yüzden fazla uykuyu tembellikle bağdaştırmak yerine ilaç gibi düşünmek gerekmez mi?

14. Çocukken her istediğinizi yapabilmek için hemen yetişkin olmak istersiniz. Bir yetişkin olduğunuzda ise her istediğinizi yapabilmek için tekrar çocuk olmak istersiniz.

İnsanlar hiçbir zaman oldukları yaştan memnuniyet duymazlar. Daima elimizde olmayan şey neyse, onu arzulamaya devam ederiz.

15. Akıllı insanlar daha çok depresyona girerler, çünkü dünyanın gerçekte nasıl bir yer olduğunu bilir ve söylenen yalanların iç yüzünü görebilirler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
896
181
92
57
46
17
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bufixondatree

bunların çoğunun bakın hepsinin demiyorum çoğunun temelde dayandırılan felsefesi yanlış çünkü insan ne yaşarsa yaşasın yaşadığı şey bir tecrübedir ve hepsi b... Devamını Gör

Ebe Hatun

#1 öyle olmasını herkes ister fakat her zaman doğru değil mesela sağlık sektöründe acil bir durumda bi dakika ya napmamız gerekiyordu diyip açıp kitapları ka... Devamını Gör