Görüş Bildir
Haberler
Fantastik Evrenin En Büyük 10 Büyücüsü

Fantastik Evrenin En Büyük 10 Büyücüsü

Mehmet Onur
22.09.2015 - 13:40

Büyücüler birçok fantastik evrenin en çok dikkat çeken varlıklarıdır.Bugün sizler için fantastik evrenin en büyük 10 büyücüsünü derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Belgarath

10. Belgarath
frpnet.net

Çok satanlar listesine defalarca giren Belgariad ve Mallaryon serilerinin unutulmaz büyücüsü Belgarath'sız büyücü listesi olmaz.Bu evrenin büyücüleri el hareketleriyle yapmaz büyülerini.İrade gücü ile yaparlar.Zihinlerini toparlayıp birşeyi hayal ederler ve olması için zihinleriyle çaba sarfederler.Tabi her hayale güçleri yetmeyebilir.

9. Saruman

9. Saruman

Her ne kadar amacına ihanet edip sonradan Sauron'un uşağı olsa da güçlü bir büyücüdür.Hatırlatırız ki Saruman Ak büyücü iken Gri Gandalf'ı bile yenmişti.Gri Gandalf'ta Balrog öldürebilecek bir güce sahip sizin bildiğiniz üzere.

8. Lord Voldemort

8. Lord Voldemort

Kendisi çok yetenekli olduğu kadar hırslı bir büyücüdür aynı zamanda.Senelerce büyü dünyasına korku salmıştır kendisi.Birkaç kişi hariç adını ağzına alabilen kişi yoktur.Derin bir büyü bilgisine sahiptir ve bunları yeteneği sayesinde çok iyi uygular.Ne kadar kötü olsa da hayran duyulacak bir büyücü.

7. Albus Dumbledore

7. Albus Dumbledore

Zamanının en büyük büyücüsüdür.Voldemort'un korktuğu tek kişidir.Karşısında durabilecek güçte biri yoktur.Zamanında eski Karanlık Lord Grindlewald'u düelloda yenip onu Azkaban'a attırmıştır.Ve Harry Potter ve Zümrüdanka Yoldaşlığı kitabında Voldemort'u alt etmiştir.Ancak Voldemort sonradan kaçmıştır.En güçlü asa olan Mürver Asa'nın sahibiydi kendisi.Büyü yapması için asa kullanmasına gerek yoktu ayrıca.Üst düzey büyüleri asasız yapabilirdi.Voldemort'u yendiğinde ufak bir el hareketiyle birkaç Ölüm Yiyen'i görünmez bir iple bağlayıp Azkaban'a attırmıştır.Bu güce rağmen son derece mütevazidir.Tam bir efsane gerçekten.

6. Gandalf

6. Gandalf

Harry Potter'ın bir filminde Dumbledore'un odasında resmi bulunacak kadar efsane bir büyücüdür.Tam bir liderdir.Ayrıca çok cesurdur.Gri haliyle Balrog öldürmüş ve Balrog öldürebilen 4 kişiden biri olmuştur.Ak Gandalf olduğunda ise Saruman'ı zorlanmadan alt etmiştir.Gözleri açık uyur bide.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Sauron

5. Sauron

Kendisi Karanlığın Efendisidir.Büyüyü icat eden kişidir.Uşakları Nazgûllar'a bile neredeyse kimse meydan okuyamıyorsa gerisini siz düşünün.Ayrıca filmde gücüne çok değinilmemiştir.Tolkien'ın kitaplarını okuyanlargücünü iyi bilir.

4. Galadriel

4. Galadriel

Kendisi bir Elf olmasına rağmen bir Maia kadar güçlüdür.Dol Guldur'da Sauron'u yenmiştir.Düşünün Sauron!Ayrıca Tolkien'ın kitaplarına göre eşsiz bir güzelliğe sahiptir.

3. Elminster

3. Elminster
frpnet.net

Unutulmuş Diyarlar’da kalıcı olmuş ve herkesin adını bildiği tek bir büyücü vardır: Elminster. Genellikle içinde Elminster geçen bir cümlede “pipo” kelimesi de geçer. Sürekli tüttürdüğü bu piponun muazzam güçlü büyüler barındırdığı söylenmektedir.Karşısında durabilecek kişi yok denecek kadar azdır.

2. Raistlin

2. Raistlin
frpnet.net

Tüyleriniz şimdiden diken diken oldu sanırım.Raistlin küçük yaştan itibaren vücudunun fiziksel yetersizliği sürekli yüzüne vurulmuş ve ikizi de dahil olmak üzere tüm arkadaşları tarafından narin, kırılgan biri olarak görülmüştür. Bu açığını, varını yoğunu büyüye vererek kapatmış, intihar denebilecek bir yaşta korkunç bir teste tabi tutulup Büyücü unvanını almış.Altından bir ten ile kum saati şeklinde göz bebekleri vardır. Bu gözleriyle baktığı herkesin sürekli ölüp çürüdüklerini görür ve bunu engelleyememektedir. Yeri geldiğinde hem sevdiği hem nefret ettiği ikizi Caramon’u savunmuş, yeri gelmiş onu öldürme teşebbüsünde bulunmuştur. Aynı anda iki zıt karakteri yaşayan bu kadar sağlam başka karakter kolay kolay bulamazsınız.Bütün fantastik evrenlerdeki açık ara en güçlü büyücüdür.

1. Merlin

1. Merlin

Belki de bütün büyücülerin atasıdır Merlin.Çoğu kaynağın ortak kanısına göre insan bir kadın ve iblis bir babadan doğmadır.Sahip olduğu üstün büyü gücü de buradan gelmektedir.Fantezi edebiyatınfdaki büyücülerin klasik sivri uçlu şapkası da Merlin'den gelmektedir.Raistlin kadar güçlü olmasa da büyücülerin kaynağı olduğu için zirveyi hak ediyor

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın