Görüş Bildir
Haberler
Facebook Yokken O Vardı!

Facebook Yokken O Vardı!

Onedio Medya
25.08.2014 - 13:33 Son Güncelleme: 25.08.2014 - 13:54

Facebook Yokken O Vardı!

İlk sosyal ağın, 70'li yıllarda Steve Jobs'un da desteğiyle kurulduğunu biliyor musunuz?

Pek çok kişiye göre sosyal ağ kavramı Facebook ile ortaya çıktı. Ama aslında sosyal ağların tarihi çok daha eskilere dayanıyor. Bilinen ilk sosyal ağın temelleri 1970'lerin başında Katmandu'dan bir helikopterin motorunun arızalanması ile atıldı. Bu helikoptere yeni bir motor göndermek isteyen iki kafadar, Steve Jobs 'ın hediye ettiği ilk Macintosh bilgisayarlardan biri ve bir akustik modem yardımıyla destek buldular ve 72 saat sonrasında motoru helikoptere ulaştırmayı başardılar.

Bu olayın ardından ufak bir müzik mağazasında kullanılmaya başlanan bilgisayar, dönemin hacker'ları, hipileri ve yazarlarının farklı konularda görüşlerini paylaşabildikleri, filozofi, politika ve teknoloji konularında fikir alışverişinde bulundukları The Well adında bir sosyal ağa dönüştü. Tüm mesajlar o dönem üniversiteler dışarısında bulunan sayılı bilgisayarlardan biri olan bu cihazda toplanıyor ve meraklıları yeni mesajlara göz atmak için San Fransisco'daki bu mağazaya uğruyorlardı.

Her ne kadar bugün bu tip işlemler çok daha konforlu ve pratik bir şekilde gerçekleşiyor olsa da, The Well bugünkü sosyal ağların pek çok özelliğine daha o zamanlardan sahipti.

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/facebook...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0