Görüş Bildir
Haberler
Facebook Video Reklamları Nasıl Görünecek?

Facebook Video Reklamları Nasıl Görünecek?

Onedio Medya
14.03.2014 - 10:35 Son Güncelleme: 14.03.2014 - 11:29

Facebook Video Reklamları Nasıl Görünecek?

Bir süredir Facebook’un video reklamlarının başlayacağı konuşuluyordu. Daha önce bir kaç kez ertelenen video reklam konusu sonunda Facebook’un blog’undaki bir yazı ile resmiyet kazandı. Facebook’un açıklamasına göre şu an için ufak bir reklamveren grubuna açık olan bu özelliğin ilk canlı testleri ise Nisan veya Mayıs aylarında başlayacak.

15 saniyelik bu video reklamların otomatik olarak başlayacak olmaları reklamverenler için güzel bir haber olsa da kullanıcıların tepkisinin nasıl olacağını kestirmek güç. Facebook ise bu konuyla ilgili video reklamların kullanıcıların zaman akışı tecrübesine rahatsız edici bir etkisi olmayacağını söylüyor.

Bu sırada Facebook, video reklamların nasıl görüneceğine dair bir de video yayınladı…

Her ne kadar videolar sesli olarak başlamayacak olsa da, haber akışı içerisinde otomatik olarak başlayacak olmasının kullanıcıların dikkatini çekeceği kesin. Ardından kullanıcılar ya haber akışını kaydırarak video geçebilecek, ya da üzerine dokunarak reklam videosunu tam ekran olarak izleyebilecekler. Video tam ekran haline geldiğinde ses de otomatik olarak açılmış olacak. Kullanıcılara bir günde üçten fazla video reklam gösterilmeyecek.

Facebook video reklam satın alma işleminin hali hazırda var olan satın alma işlemine benzer bir şekilde gerçekleşeceğini söylüyor. Facebook’un bu hamle ile en büyük hedefi ise TV için ayrılan reklam bütçelerinden mümkün olduğu kadar büyük bir pay alabilmek.

Facebook video reklamlarının kullanımda nasıl görüneceğine dair bir videoyu Facebook’un şu sayfasında görebilirsiniz.

Kaynak: http://www.webrazzi.com/2014/03/14/fa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0