Görüş Bildir
Haberler
Facebook'un Yeni Güncellemesi Ne Getiriyor?

Facebook'un Yeni Güncellemesi Ne Getiriyor?

ATKN
29.11.2014 - 21:33
İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook'un kullanım şartları yine değişti! Peki ama bu değişim iyi mi; kötü mü?

Facebook, bir kez daha kullanım şartlarını güncelleyerek karşımıza çıktı. Muhtemelen Facebook'a girdiğinizde size Facebook tarafından bir bildirim iletildiğini görmüşsünüzdür. Bu ileti Facebook'un yeni kullanım şartlarıyla ilgili. Mutlaka bir gözden geçirmenizde fayda var. Peki, bu güncelleme ne anlama geliyor?

Malumunuz Facebook'un kullanım şartlarına yaptığı güncellemeler genelde pek beğenilmiyor, kullanıcılar tarafından hoş karşılanmıyor. Fakat bu güncelleme 'iyi gibi'. Zira yeni güncellemeyle birlikte kullanıcılar kendi profilleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olabilecekler. Öncelikle gizlilik ayarı kontrolünü oldukça basite indirgeyen Facebook, üç basit adımda genel gizlilik ayarınızı yapılandırabilmenize olanak tanıyor.

Güncellemenin diğer getirdiği özellik ise reklamlarla ilgili. Twitter'ın da yakın zamanda başlattığı bu yeni uygulama sayesinde kullanıcılara ilgilendikleri türden reklam içerikleri gösterilecek. Bunu Facebook'u iOS ve Android platformlarında kullananların cep telefonlarında yer alan uygulamalara göz atmasıyla gerçekleştirecek olan Facebook, topladığı bilgiye dayalı olarak ilgili reklamları gösterecek. Böylece hem kullanıcılar alakasız reklamlarla karşılaştığı için sıkılmayacak, hem reklam hedef kitleye gösterildiği için başarı oranı artacak. Öte yandan elbette kullanıcılar yine de görmek istemedikleri türden bir reklamla karşılaşırlarsa, bunu görmek istemediklerini belirtebilecekler. Bunu bir kez yaptıklarında Facebook bunu kullanıcının kullandığı tüm platformlara uygulayacak.

CHIP

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/facebook...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0