Görüş Bildir
Haberler
Facebook'un Yeni Gizlilik Bildirimi Sonucunda Neler Olacak ?

Facebook'un Yeni Gizlilik Bildirimi Sonucunda Neler Olacak ?

Tunç Çokuysal
04.12.2014 - 18:37 Son Güncelleme: 05.12.2014 - 11:45

Facebook'un Yeni Gizlilik Bildirimi Sonucunda Neler Olacak ?

Sosyal medya devi Facebook , geçtiğimiz günlerde gizlilik ilkelerini değiştirerek kullanıcılarına bir bildirge yolladı.Peki bu gizlilik ilkesi ile neler değişecek?Geçtiğimiz aylarda Facebook yetkilileri tarafından yapılan bazı açıklamalarda Facebook ‘un reklamlar ile kullanıcılarına psikolojik test uyguladığı ve bunun verileri ile belirli kuruluşlara verildiği gibi açıklamalar Facebook ‘ta güvenlik hakkında sarsıntılar yaratmıştı.

Bu hafta Facebook gizlilik ilkelerini güncelleyerek değişikliğe gitti.Bu güncelleme ile artık kişilerin verileri,yazıları,paylaşımları vb… materyaller ticari olarak kullanılabilecek.

Fakat durum Facebook tarafından böyle anlatılmıyor.

Facebook bu ilkeleri kullanıcılarına daha iyi reklamlar sunmak ve daha iyi hizmetler verilmek için olduğunu söylese de bu ilkeler ile artık Facebook yasal olarak yaptığı psikolojik test gibi uygulamalar yapılabilecek hatta günü geldiğinde sizin verilerinizi ticari olarak paylaşabilecek.

Tabiki de gizlilik ilkelerinin değişimi dışında yeni gelen ticari iyileştirmeler ile Twitter’da olduğu gibi satın al butonu vb.. özellikler var.Fakat bunların hepsinin göz boyamadan ibaret olduğunu unutmamakta fayda var

Önümüzde bir skandal olup olmayacağı ise merak konusu :)

Kaynak: http://cokuysal.com/?p=3446
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın