Görüş Bildir
Haberler
Facebook'un Sonu Yaklaşıyor mu?

Facebook'un Sonu Yaklaşıyor mu?

Onedio Medya
02.01.2014 - 10:35 Son Güncelleme: 02.01.2014 - 16:46

Facebook'un Sonu Yaklaşıyor mu?

Yapılan araştırmaya göre Facebook, artık bazılarımız için sadece bir ölü ve gömülmek üzere...

Görünen o ki, gençler artık Facebook'tan vazgeçmiş üzereler ve Facebook'u yavaş yavaş 'gömmeyi' tercih ediyorlar. En azından yapılan bir ankete cevap veren gençlerin çoğu bu şekilde düşünüyor...

Avrupa Birliği tarafından yapılan geniş bir araştırmanın içerisinden alınan bölümün sonucuna göre, sosyal ağ devi sadece gerilemekte değil, gençler arasında resmen yerle bir olmakta. Özellikle 16 ile 18 yaşları arasında bulunanlara göre Facebook artık ölü sayılır. Peki bunun sebebi ne? Facebook artık yaşlandı mı? Yoksa sorun daha derinlerde bir yerde mi yatıyor?

Gençlerin söylediğine göre Facebook artık ' utanç verici ' bir yer haline gelmiş durumda. Bunun sebebi ise Facebook'un sosyal yapısının değişmiş olması. Facebook, eskiden, gençlerin buluşup okul veya kişisel ilişkiler gibi kendilerini ilgilendiren şeyler hakkında konuştukları bir mekan idi. Şimdi ise Facebook, ailelerin toplanıp, mutlu birer aile gibi sohbet ettikleri bir yere dönüşmüş durumda. Yani gençler, artık Facebook'ta istedikleri özgür ortamı bulamıyorlar.

Tabii ki Facebook'un yaşadığı bu değişimi hepimiz bir şekilde yaşadık. Ailelerimiz Facebook üzerinde değil iken Facebook'ta gördüklerimiz ile ailelerimiz Facebook kullanmaya başladıktan sonra gelişen online yaşamımız bir şekilde farklılık göstermiştir. Bunun en basit örneği ise fotoğraflara yapılan yorumların gençlerin gözünde ne kadar ' eski kafalı ' gözüktüğü olabilir. Pek çok gencin internet ortamını gerçek dünyadan bir kaçış, bir kafa dinleme yeri olarak gördükleri gibi bir gerçek var. Konuşmalarının, belki de kaçtıkları çevre tarafından direkt olarak okunabilmesi, gençlerin farklı uygulamaları kullanmayı tercih etmelerinde etkili olabilir.

Facebook yerine kullanılan uygulamalardan biri olan Snapchat'in hızlı bir şekilde kabul görmesi de, gençlerin bu tavrına güzel bir örnek...

chip

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/facebook...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın