Görüş Bildir
Haberler
Facebook’un Sıradışı Yeni Uygulaması: Rooms

Facebook’un Sıradışı Yeni Uygulaması: Rooms

Oğuz Veli Yavaş
24.10.2014 - 23:12 Son Güncelleme: 25.10.2014 - 08:59

Facebook’un Sıradışı Yeni Uygulaması: Rooms

Facebook’un yeni uygulaması olan Rooms uygulaması, iPhone’larımıza ufak bir “forum sitesi” getiriyor. Yetkililer bu uygulamaya “Geleceğin WordPress”i diyorlar.

Evet yanlış duymadınız, Facebook‘un yakın gelecekteki en büyük uygulaması olarak nitelendirilen Roomsuygulaması geleceğin yeni WordPress‘i olma amacını taşıyor. Yetkililerin tam açıklaması ise şu şekilde: “Geleceğin yeni Snapchat‘i yaratmaya çalışmıyoruz, geleceğin yeni WordPress‘ini yaratmaya çalışıyoruz.”

Tüm sosyal medya ve teknoloji meraklılarınca bilindiği üzere Facebook; son iki yılını Snapchat‘i kopyalayıp yenisini yaratmak için, Snapchat‘ı satın almak için ve Snapchat‘e benzer bir uygulama geliştirmek için harcadı. Bu planların hiçbiri işe yaramadı ve şimdi FacebookSnapchat‘ten vazgeçip yeni bir blog platformu mu inşa etmeye çalışıyor?

Tam olarak değil… FacebookRooms uygulamasını piyasa sürüyor; yani yazışmalarınızı, fotoğraflarınızı ve videolarınızı iletebileceğiniz ufak bir mesajlaşma kanalına sahip bir uygulama yaratıyor. Her ayrı odada kullanıcı adınızı ve kimliğinizi oluşturabiliyorsunuz, arkadaşlarınızla birlikte gönderiler paylaşıp yorumlar ekleyebiliyorsunuz. Geleneksel forum sitelerinde olduğu gibi moderatörler atayıp uygunsuz şeyler yapan üyeleri kovabiliyorsunuz.

Unutmayın, bu uygulama anonim yazışma veya tartışma uygulaması değil. Rooms uygulaması yeni kimlikler yaratılıp, dünya genelinde gerçek kimlikler barındıran Facebook‘un hemen dışında kalınması yönünde bir esasa dayanıyor. Facebook‘un oldukça ilgi çekici bu yeni uygulamasına nasıl tepkilerin geleceğini ise ilerleyen günlerde göreceğiz.

Kaynak: http://techkafa.com/facebookun-siradi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın