Görüş Bildir
Haberler
Facebook'un "Rooms" Adlı Uygulaması Çalıntı Çıktı

Facebook'un "Rooms" Adlı Uygulaması Çalıntı Çıktı

Burcu Pak
27.10.2014 - 14:46 Son Güncelleme: 27.10.2014 - 14:53

Birkaç gün önce size Facebook’un “Rooms” isimli uygulamasını anlatmıştık. Bu uygulama, kendinize özel bir Nickname alarak çeşitli odalar kurma ve bu odalara istediğiniz kriterlere uygun kişileri davet edebileceğiniz özellikleri bünyesinde barındırıyordu. Fakat Facebook’un bu projesi, aynı isim ve projeyle farklı bir firma tarafından önceden yapılmış.

Room Inc.’nin ortağı ve CTO’su olan Damien Rottemberg, “Facebook gibi bir firma, nasıl oluyor da hem isim olarak hem de uygulamanın içeriği olarak ürettiğimiz bir projeyi piyasaya çıkarır, doğrusu anlayamadık. Biz böyle bir şeyin olmasına asla izin vermeyeceğiz: Hem kendimiz hem de fikirleri çalınan fikir ve vizyon sahibi girişimciler adına” dedi.

Bu, Facebook’un ilk vukuatı değil. Daha önce “Paper” isimli bir uygulama çıkarmışlardı, fakat aynı isimde bu uygulamaya sahip olan FiftyThree de durumdan oldukça rahatsız olmuştu. (Bana kalırsa Facebook,Google gibi imajını zedeleyecek işlere karışmadan, projeleri başka firmalar tarafından yapılmışsa, direkt satın alma yoluna gitmeli. Hem ismi hem de içeriği aynı olacak? Biraz garip geldi bana)

Aşağıdaki görselde, sol tarafta Facebook'un Rooms uygulaması, sağ tarafta ise Room Inc'nin uygulaması karşılaştırılmış.

Kaynak: http://mysubh.com/makale/3156/faceboo...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0