Görüş Bildir
Haberler
Facebook'tan Yeni Rekor: 24 Saatte 1 Milyar Kullanıcı

Facebook'tan Yeni Rekor: 24 Saatte 1 Milyar Kullanıcı

Onedio Teknoloji
28.08.2015 - 09:15 Son Güncelleme: 29.08.2015 - 11:01
İçeriğin Devamı Aşağıda

1 milyardan fazla kullanıcısı olan Facebook, aynı gün içinde 1 milyar kişinin online olmasıyla yeni bir rekor kırdı.

Geçtiğimiz Pazartesi günü Facebook için önemli bir gündü. Mark Zuckerberg’in profili üzerinden yaptığı açıklamaya göre dev sosyal ağ önemli bir kilometre taşını geride bırakarak bir günde tam 1 milyar tekil ziyaretçi sayısına ulaştı. Zuckerberg başarı için ‘tüm dünyayı birbirine bağlamanın sadece başlangıcı’ yorumunu yaptı.

Ekim 2012’de ilk defa bir milyar kayıtlı kullanıcı sayısına ulaşan Facebook’un şu andaki kullanıcı sayısı ise 1,5 milyar kişi.

Bu trafiğe bakıldığında Facebook’un neden yeni internet teknolojilerini yatırım yaptığı anlaşılabiliyor: Drone’lar, lazerler veya uydular yardıma yetişmezse yakın gelecekte altyapı yetmeyebilir.

Bu aynı zamanda, Facebook’un rakipsiz bir pazarlama aracı haline dönüştüğünün de ispatlarından biri. Elbette, reklamverenleri kendine çekmeye çalışırken Facebook ile ağır bir rekabet yaşamak zorunda olan Twitter için de kötü bir haber…

Daha kısa söylemek gerekise, dünyanın yedide biri artık her gün Facebook’a giriyor ve Facebook hesabını kontrol ediyor, Facebook kontaklarıyla iletişim kuruyor, Facebook’taki paylaşımları okuyor ve daha da önemlisi Facebook’taki reklamları tıklıyor.

Engadget

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0