Görüş Bildir
Haberler
Facebook’tan Büyük Hareket!

Facebook’tan Büyük Hareket!

Teknolopi
27.01.2015 - 19:28 Son Güncelleme: 27.01.2015 - 23:59

Facebook’tan Büyük Hareket!

Gölbaşı Sulh Ceza Nöbetçi Hakimliği tarafından, Hz. Muhammed’e hakaret içermesi nedeniyle erişime kapatılan Facebook sayfaları, Facebook tarafından yayından kaldırıldı.

Ankara’da bulunan hakimlik, sayfalar da dahil olmakla birlikte Hz.Muhammed’e hakaret içeren her türlü içeriğin erişime kapatılmasını kararlaştırmıştı. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun(TRT) talebi üzerine alınan bu karar ile birlikte Hz.Muhammed’e hakaret içeren her türlü içeriğe erişim yasağı uygulanmaya başlandı.

Günümüzün en büyük ve en popüler sosyal ağı haline gelen Facebook, eğer bu sayfaları veya paylaşımları kaldırmasaydı Facebook’a da erişim yasağı uygulanacaktı. Bunun sonucu olarak da Türk kullanıcılar Facebook’a giriş yapamayacaktı.

Telekomünikasyon İletişim Bakanlığı ve Erişim Sağlayacıları Birliği’ne iletilen karar ile birlikte Facebook söz konusu olan hesapların erişimini engelledi. Facebook’un bu haraketi ile birlikte, ülkemizde yaşanılabilecek büyük bir erişim engelinin daha önüne geçilmiş oldu.

Geçtiğimiz yıl, YouTube ve Twitter ülkemizde erişimi yasak olan siteler arasına girmişti. Bu siteler yasağa rağmen geri adım atmazken, Facebook’un yasaktan kaçması Dünya basınına yansıdı.

Kaynak: http://teknolopi.com/facebooktan-buyu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın