Görüş Bildir
Haberler
Facebook'ta Neden Dislike Butonu Yok?

Facebook'ta Neden Dislike Butonu Yok?

Burcu Pak
22.10.2014 - 08:35 Son Güncelleme: 22.10.2014 - 13:39

Dünyaca en büyük sosyal ağı Facebook yaklaşık 1,5 milyar kullanıcıya ev sahipliği yapıyor. Kullanıcılarının hayatlarında oldukça büyük bir yer kaplayan Facebook'a has şeylerin güncel hayatımıza da yerleştiğini görüyoruz. Buna Facebook'un 'Like'(Beğen) tuşunu örnek gösterebiliriz. Artık insanlar 'Like' tişörtleri giyiyor ve günlük konuşma dilinde ya da mimiklerinde 'Like'ı kullanıyor. Peki Facebook'ta neden 'Dislike'(Beğenmeme) tuşu yok?

Bu konuya Facebook'un eski CTO'su (Teknoloji Bölümü Şefi) ve Like butonunun yaratıcısı Bret Taylor açıklık getirdi.Tech Radar'a konuşan Taylor, Dislike butonunun uzun vadede site ve kullanıcılar için negatif neticelerdoğurabileceğinden korktukları için siteye koymama kararı aldıklarını söyledi. Like butonunu ise insanların genelde yorum yapmaya üşendikleri ve çoğu kullanıcının hayatını kolaylaştırmak için koyduklarını söyledi.

Buna ilave olarak Dislike butonu kişilerde piskolojik olarak ileri zamanlarda sorunlar çıkarabilir diye düşündüklerini itiraf etti. Çünkü çok beğeni alan bir resim, konu, fikir paylaşan kişilerde olumlu etkiler oluşturduğunu açıkladılar. 

Bunun için Dislike butonu koymaya çekindiklerini itiraf ettiler.

Peki acaba bu haber yeni bir özelliğin habercisimi.

Facebook her zaman yaptığı gibi yeni bir özellik çıkarmadan önce piyasalarda haberler yayarak özellik hakkında biLGiler toplamaya çalışıyor. Akıllara gelen soru 'Acaba Dislike Geliyor mu' sorusu oldu. Haberlerde facebook bu konu ile ilgili olumlu düşünceler alırsa kesinlikle bu özellikliği getirecektir.

Kaynak: http://mysubh.com/makale/3126/faceboo...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın