Görüş Bildir
Haberler
Facebook'ta Fenomen Olmak İçin Yapmanız Gereken 10 Şey

etiket Facebook'ta Fenomen Olmak İçin Yapmanız Gereken 10 Şey

Niwegundi R.
07.02.2015 - 00:16 Son Güncelleme: 07.02.2015 - 14:35

Facebook son dönemlerin tartışmasız en büyük sosyal alemi. 7'den 77'ye herkes bir şekilde  bu mecrada yer alıyor. Dolayısıyla sosyal medya fenomeni olmak hiç de kolay değil. Ama imkansız da değil. Fenomen olmanız için uygulamanız gereken bazı teknikler var. Söylemesi benden, uygulaması sizden...

Not: Bir çok kişiden küfür yemeye, hakaret işitmeye hazır olmanız gerekir. Sonuçta herkes bu paylaşımları anlayacak kadar ileri zekalı olmayabilir. Milleti kandırdığınızı iddia edebilirler. Onları da  bana havale edin. Gözlerinden öpeceğim.

Not 2: Yazı ironi içerir.

Not 3: Bu yazıdaki ironiyi anlayamayanlara ileri zekalılık ödülü verilecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Üzerinde Allah lafzı yazan bilumum canlı, doğa vs resimleri paylaşmak

1. Üzerinde Allah lafzı yazan bilumum canlı, doğa vs resimleri paylaşmak

Başlangıç için çok önemli bir tüyo. Bunu gibi bir foto bulacaksınız , üzerinde hazır yazılmış bulamadıysanız  üzerine photoshop ile Allah yazacaksınız, çarpılma tehlikesi var onu söyliim:), sonra da  'Allah'ı sevdiğini göstermek için beğen tuşuna bas' yazacaksınız. Ya olur mu demeyin. Bir haber sitesi bu sayede 4 milyona yakın beğeniye kavuştu.

Bkz: Haber Ay ve saz arkadaşları

2. Özellikle namaz kılan veya ibadet eden engelli fotosu paylaşmak

2. Özellikle namaz kılan veya ibadet eden engelli fotosu paylaşmak

Photoshop olup olmaması önemli değil. yeter ki kandıracak derecede gerçekçi olsun.  Altına da ' eli kolu yok imanı var, Allah bu fotoyu beğeneni imanla cennete göndersin'  yaz.  Nasıl olsa beğeniyle cennete gideceğini sanan binlerce kişi çıkacaktır.

3. Milli hassasiyetleri göz önünde bulunduran paylaşımlar yapmak

3. Milli hassasiyetleri göz önünde bulunduran paylaşımlar yapmak

Asker veya bayrak fotosu bulacaksın, hele dağda bayırda zor şartlarda görev yapan asker fotosu varsa tadından yenmez. Alta da 'zoruna giden varsa beğenmesin, paylaşmasın' diye yazacaksın. Yani zoruna gitmiyorsa beğenmelisin diye şartlandıracaksın milleti, milli duyguları galeyana getirip fotoyu beğenmesini ve de paylaşmasını sağlayacaksın. Tabi burda kazanan sen oluyorsun. Her paylaşım veya beğeni en az yeni 100 kişinin senin adını, sayfanı görmesi demek. Haydi aslanlarım!!!

4. Kayıp şahıs ilanı vermek

4. Kayıp şahıs ilanı vermek

Gerçek olsun veya olmasın farketmez. Zaten kimsenin araştırdığı da yok. O yüzden rahat olun hatta bilinmeyen bir fotonuzu dahi kullanabilirsiniz. İnandırıcı olması için de sahte bir telefon numarası yaz(Kurumların numarası da olur). Alta da özellikle 'beğeni istemiyorum sadece paylaş' yazacaksınız. Yani istemem yan cebime koy ifadesinin facebookçası) Bu güzel kızımız bulunsun diyerek senin gönderini paylaşadursunlar sen de bedava reklamını yapmış olursun fena mı?

5. Duygu sömürüsünün dibine vurmak

5. Duygu sömürüsünün dibine vurmak

Bu biraz alçakça olacak ama bunu yiyen binlerce ileri zekalı varsa yapacak bi şey yok. Günahı boyunlarına. Neyse tüyomuza gelelim. Sakat, ağır hasta bir çocuk bulacaksınız(bebek olursa hele, Şam'da kayısı). Yanına da işte bilmem 'facebook bu çocuğa sponsor olmuş da her beğenide  işte 1 tl, yorumda 2 tl, paylaşmada 4 tl veriyormuş ailesine vs vs..' yazın ve pusuya yatın. Nasıl olsa cebimden de çıkmıyor para, versin facebook desinler . Ala sana beğeni ala sana yorum...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Azılı düşmanlarımızdan nemalanmak

6. Azılı düşmanlarımızdan nemalanmak

Herhangi bir ölümlü felaket fotosu buluyoruz ve altına ' Katil İsrail, Filistinli çocukları boğdurttu, paylaş ki bu zulmü herkes görsün' yaz sonra başlasın şenlik. Araştırma ihtiyacı duymayan, okumadan entel takılan bir millet olduğumuzdan mıdır bilmem hemen tongaya düşeriz ve gelsin beğeniler yorumlar, paylaşlar...

Kazanan: Tabii ki sen. Onlar zulmü millete gösterdiklerini zannetsin oysa seni gösteriyorlar, reklamını yapıyorlar. Hay aklınla bin yaşa!!!

7. Dini facebook'a alet etmek

7. Dini facebook'a alet etmek

Resimdeki mesajı facebooka uyarlıyoruz. Yani şu kadar kişiye gönder kısımlarını beğen ve paylaş diye değiştiriyoruz. Sonra da pusuya yatıp kısa yoldan zengin olanlara benzer kısa yoldan cennete gitmek isteyenler ağa takılsın. Ee senin elinde armut toplamayacak reklamını yapacaksın.

8. Devamlı olarak nüfus sayımı yapmak

8. Devamlı olarak nüfus sayımı yapmak

Hassas konular hakkında sürekli olarak kelle sayımı yapacaksınız. yani örneğin; 'al bayrağımızı seven kaç kişiyiz', 'Dünyanın en güzel evi Kabedir diyen kaç kişiyiz', 'türk olduğumdan gurur duyuyorum diyen kaç kişiyiz' vb cümleler ile nüfus memurluğu yapıp kelle -afedersiniz- beğeni sayacaksınız. Göreceksiniz ki nüfus sayımına ne kadar da meraklı insan varmış.

9. "Sayfamız şikayet altında kapatılmak isteniyor" yalanına sarılmak

9. "Sayfamız şikayet altında kapatılmak isteniyor" yalanına sarılmak

Sayfanızın vatan hainleri ve işbirlikçileri ile dış güçler tarafından kapatılmak istendiğini söyleyin millete. Eğer sayfayı beğenirlerse veya paylaşırlarsa sayfanın kapatılamayacağına inandırın. nasıl olsa beğeni-paylaş ile sayfanın kapatılıp açılamayacağını bilmeyen binlerce ileri zekalı var bu ülkede.

10. Son olarak bu haberi paylaşmak

10. Son olarak bu haberi paylaşmak

Eee fenomen olmak istiyorsanız birşeyleri paylaşmayı bileceksiniz :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. BONUS

11. BONUS

Tüm bunları yaptınız ancak hala bi baltaya sap olamadıysanız, aşağıdaki linte bulunan parça tam size göre. Kedere bire bir. Ben nerde yanlış yaptım deyip kahrolun ve bu parça da kahrınıza tuz bassın:

https://www.youtube.com/watch?v=uZPL6fqpUTk

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
407
317
240
83
67
56
56
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

7.deki dinni mesaji 10 kisiye gondermedik diye bu haldeyiz -_-

Gül Karakaş

Hahah cidden birinde bana da bi mesaj gelmişti.Bilmem kaç kişiye gönder bu mesajı göndermezsen Allah seni bi fatihaya muhtaç etsin diye. :D