Görüş Bildir
Haberler
Facebook Kayıp Çocukları Bulacak

Facebook Kayıp Çocukları Bulacak

Deniz Gök
13.01.2015 - 22:21 Son Güncelleme: 14.01.2015 - 16:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, Kayıp ve İstismara Uğrayan Çocuklar Ulusal Merkezi ile ortak bir projeye imza attı. Kaçırılan çocuklar için Facebook'ta uyarılar yayınlanacak.

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook , kayıp ve kaçırılan çocukların bulunmasına yardımcı olacak önemli bir projeye imza attı. ABD 'nin Kayıp ve İstismara Uğrayan Çocuklar Ulusal Dairesi ile ortak yürütülen projede, hali hazırda ülkede kullanımda olan AMBER Alert sistemi Facebook üzerinde de devrede olacak.

Haber Kaynağı'nda uyarılar görünecek

Facebook resmi blogundan yapılan açıklamaya göre, kullanıcılar 'hedeflenen arama alanında' kaçırılan ya da kayıp çocuklar için Haber Kaynağı' nda alarmlar yer alacak. Uyarılarda kayıp çocuğun adı, doğum tarihi, cinsiyeti gibi ayrıntılı bilgiler ve fotoğrafı bulunacak.

Amber ALERT'e teknoloji desteği

Haber kaynağı üzerinde görüntülenen AMBER Alerts bildirimleri hem mobil hem masaüstü Facebook sürümlerinde yer alacak. Kullanıcılar isterlerse Facebook tarafından listelenen AMBER Alerts içeriklerini kendi profillerinde ya da özel mesajlarda paylaşabilecek. AMBER Alert sistemine Facebook 'tan kısa bir süre önce Bing ve Google Maps de dahil olmuştu.

  • ShiftDelete
Kaynak: http://shiftdelete.net/facebook-kayip...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0