Görüş Bildir
Haberler
Facebook Hashtag'leri Neden Tutmadı?

Facebook Hashtag'leri Neden Tutmadı?

Onedio Medya
01.03.2014 - 00:09 Son Güncelleme: 01.03.2014 - 00:35

Facebook Hashtag'leri Neden Tutmadı?

Zaman Tüneli'ni bile bize zorla beğendiren Facebook, bu özelliğini neden kimseye kullandırtamadı?

Twitter'da yakından tanıdığımız ' hashtag 'ler, bir süre önce Facebook'ta kullanılmaya sunulduklarında oldukça popülerdiler. Ancak Facebook haber kaynağımıza baktığımızda onlara artık pek rastlamıyoruz. Peki Facebook'un hashtag'leri, neden tutulmamış olabilir? İşte bu konuda öğrenmek isteyeceğiniz birkaç bilgi.

Hashtag'ler, mühendislik topluluklarında 1970'lerden bu yana kullanıyorlar. 2006'da açılan Twitter'a hashtag'leri getirme fikri ise 2007'de, bir programcı olan Chris Messina 'dan çıktı. Hashtag'ler sayesinde kullanıcılar, belirli konuları bir araya getirebiliyorlardı. Bu özellik, Twitter'ın yükselmesinde önemli rol oynadı.

Facebook ise hashtag'i kurulduktan yaklaşık 10 sene sonra kullanmaya başladı. İşlev Facebook'a geldiğinde sosyal dev, Twitter'ı kopyalıyor hissi verdi.

Hashtag'ler yokken Twitter'da 'konuşma akışları' oluşturmanın da bir yolu yoktu. Twitter kullanıcılarının çeşitli konuları tartışmalarında işlevin rolü önemliydi.

Facebook ise konuşma akımları oluşturmayı temel alan bir sosyal ağ. Yani Facebook kullanıcıları bunu hashtag'ler olmadan da yapabiliyorlar. Dahası Facebook'un Trending Topics işlevinin ortaya çıkması, hashtag'leri daha da gereksiz hale getirdi.

Kaynak: http://www.chip.com.tr/haber/facebook...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0