Görüş Bildir
Haberler
Facebook Drone’u yere çakıldı!

Facebook Drone’u yere çakıldı!

Hadi Ravullu
20.12.2016 - 01:55

Facebook Drone’u yere çakıldı!

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook internet erişiminin olmadığı yerlere de internet sağlamak için çalışmalar yürütüyor. Şirketin kurucusu ve CEO’su Mark Zukerberg geçtiğimiz yıllarda yaptığı açıklamalar ile firmanın bunun için özel insansız hava araçları geliştireceğini ve araçlar üzerinden yerdeki insanlara kablosuz internet sunacaklarını açıklamıştı.

‘V’ şeklinde kanatlara sahip olan drone henüz prototip aşamasında ve testleri devam ediyor. Haftalarca havada kalmak ve havadan internet sağlamak zorunda olacak drone için yapılan son test ile büyük bir hayal kırıklığı ile sonlandı. Tamamen yapay zeka tarafından kontrol edilen drone iniş yaparken yere çakıldı ve parçalandı.

Elektriğini güneş enerjisinden alacak olan ve haftalarca hiçbir müdahaleye ihtiyaç duymadan hizmet verme yetisine sahip olacak olan cihazın yere çakılması büyük şaşkınlık yarattı. Uzaktan yönetilmeyen cihaz kalkış ve iniş dahil tüm süreçleri kendi yapay zekası üzerinden gerçekleştiriyor. Yapay zeka kaynaklı bir sorun yaşanan cihazdaki sorun henüz bilinmiyor ancak cihaz yere fazla sert inmeyi denediği için çakılmış olarak görünüyor.

Facebook Yapay Zekası İniş Anında Hata Yaptı

İniş ve kalkış anında onlarca farklı parametreyi denetlemesi ve kendisini buna göre ayarlaması gereken yapay zekanın nerede hata yaptığı bilinmiyor ancak anlık olarak merkeze verileri gönderdiği için gelen tüm verilerin analizi yapılacak. Düşme nedeni de bu analiz sonucunda ortaya çıkacak.

20 metre uzunluğundaki devasa cihaz uydudan ya da farklı teknolojiler ile havadan aldığı interneti yerde bulunan insanlara kablosuz olarak ulaştıracak. Kapsama alanı ve iletişim hızının ne olacağı henüz bilinmeyen cihazın testlerinin başarıyla sonuçlanmasının ardından birkaç yıl içerisinde kullanıma sunulması bekleniyor.

Drone üzerinden verilecek internet hizmeti ise Facebook temelli olacak. Pek çok siteye internet erişimine izin verilecekken hizmet almak için özel bir sayfa kullanılacak.

BlackBerry sonunda öldü!

Kaynak: http://www.haberatv.com/facebook-dron...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın