Görüş Bildir
Haberler
Fabiano: "Profesyonellerin Bir Arada Olduğu Kulüpteyim"

Fabiano: "Profesyonellerin Bir Arada Olduğu Kulüpteyim"

Batuhan
09.07.2015 - 15:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe'nin yeni transferi Fabiano Ribeiro, Düzce Topuk Yaylası Tesisleri’nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Sözlerine kamp sürecinin çok verimli geçtiğini dile getirerek başlayan Fabiano Ribeiro, Fenerbahçe gibi profesyonellerin bir arada olduğu büyük bir kulübe geldiği için de mutlu olduğunu belirtti.

İlk olarak kamp sürecinin önemini ve takıma olan yansımasını değerlendiren Fabiano, “ Çok iyi bir kamp dönemi geçiriyoruz. Kişisel olarak da, kendi adıma iyi bir kamp dönemi geçirdiğimi söylemek istiyorum. Pazartesi çalışmalara başladım. Çok iyi ve yoğun bir çalışma tempomuz var. Hocamız tüm takıma faydalı olabilecek bilgiler anlatıyor. İyi bir sezon geçirmek amacıyla sezon öncesinde çok çalışıyoruz” dedi.

Teknik Direktör Vitor Pereira hakkındaki görüşleri de sorulan file bekçisi, “ Öncelikle Vitor Pereira çok profesyonel bir hoca. Geçmiş yıllardan da iyi tanıyorum. Birbirini iyi anlayan iki insanız. Porto’da da beraber çalıştık. Başlangıç sürecimde o vardı. Çok profesyonel bir antrenör ve bu onun adına da çok önemli. Onun profesyonelliği sayesinde çok iyi ve verimli bir kamp dönemi geçiriyoruz. Saha dışında oyuncularla olan iletişimi de çok güzel ” şeklindeki açıklamasıyla da Pereira’dan övgü dolu sözlerle bahsetti.

Tek düşüncesinin Fenerbahçe’ye katkı sağlamak olduğunu da dile getiren Ribeiro, “ Hiçbir oyuncunun performansı bir maçla değerlendirilmez. Önemli olan gösterilen istikrardır. Ben geçtiğimiz sezonu geride bıraktım ve buraya konsantre oldum. ‘Takıma nasıl faydalı olurum’ artık onu düşünüyorum. Takım içindeki arkadaşlığımız da çok iyi. Her geçen gün de takıma daha da alışıyorum ” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe gibi profesyonellerin bir arada olduğu büyük bir kulübe transfer olmaktan dolayı mutlu olduğunu da söyleyen Fabiano Ribeiro, burada kalıcı olmayı hedeflediğini şu sözleriyle belirtti:

Fenerbahçe’den transfer teklifi gelince bu teklifi kaçırmak istemedim ve teklifi hemen kabul ettim. Fenerbahçe’de olduğum için de büyük mutluluk duyuyorum. Biliyorum ki burada büyük kaleciler ve profesyoneller var. Ama ben de her futbolcunun yaptığı gibi hep mücadele edeceğim. Sonuna kadar çalışacağım. Tabii bunu yaparken mütevazı olup saygı çerçevesinde yapacağım. İşimi en iyi şekilde yaparak sahada olmaya çalışacağım. Buraya geldiğim andan itibaren çok mutluyum. Burada kalmak için iyi bir futbol oynamam gerektiğini de biliyorum. Herkes benim buradaki performansından memnun olmalı ki uzun yıllar boyunca bu formayı giyeyim. Her gün Fenerbahçe’ye katkı vermek için çalışacağım .”

Kamp sürecinin takım içindeki arkadaşlığı pekiştirdiğini de aktaran Ribeiro, “ Burada olmamızın sebebi aslında takımdaki her oyuncunun birbirini yakından tanımasıdır. Bu kamp sürecinde takımdaki her oyuncu birbirini daha yakından tanımaya başladı. Beni de herkes çok iyi karşıladı. İlk geldiğim günden beri uyumumuzu daha da ileriye taşıyoruz. Bu uyum saha içinde bizi daha ileriye taşıyacak. Burada yapılan kamp bizi sahada başarıya götürecektir ” ifadelerini kullandı.

Kariyeri boyunca hep ‘en iyileri’ gözlemleyerek daha iyi olmaya çalıştığını da vurgulayan başarılı file bekçisi,“ Hiçbir zaman idolüm tek bir kaleci olmadı. Büyük takımlarda oynayan kalecileri izlemeyi seçtim, çünkü onları gözlemleyerek daha iyi olmaya özen gösterdim. Bugüne kadar da bu şekilde geldim. Ama idol olarak kendine örnek aldığın isim yok mu derseniz, dönem dönem Taffarel’i örnek aldığımı belirtmek isterim. Kendisi zamanında Türkiye'de görev yaptı ve halen görev yapmakta. Kazanmayı gayet iyi bilen bir kaleci. Artık kaleciler daha fazla değişime uğruyor. Oyuna katılım artıyor. Bu değişimleri takip etmek çok önemli. Her gün kendimi nasıl geliştirebilirim diye düşünüyorum. Tabii hocamızın kararı ve onun istediklerini de yapmak çok önemli. Her konuda son karar hocamızındır ” dedi.

Şampiyonlar Ligi hakkında, “ Şampiyonlar Ligi, seviyesi yüksek takımların ve futbolcuların yer aldığı üst düzey bir turnuva. Şampiyonlar Ligi için çok çalışmalıyız. Şampiyonlar Ligi’nde oynadığımız sürece hep daha fala çalışmak zorundayız ” şeklinde konuşan Fabiano Ribeiro, sözlerini şu şekilde noktaladı:

Portekizce konusunda ise 'Bence dil, din, ırk vb. gibi ayrımlardan ziyade ortak bir hedef için çalışılması daha önemli. Evet, takım içinde Portekizce konuşan futbolcuların çok oluşu iletişimi daha da kolaylaştırabilir ama dediğim gibi önemli olan ortak bir hedef için bir arada olmaktır .'

Eurosport

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0