Görüş Bildir
Haberler
F.Bahçe'den G.Saray'a Cevap

F.Bahçe'den G.Saray'a Cevap

Batuhan
15.01.2015 - 10:40

Fenerbahçe Müzesi müdürü ve tarihçi Alp Bacıoğlu , Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat 'ın 'F.Bahçe’yi de G.Saraylılar kurdu' sözlerine cevap verdi. Alp Bacıoğlu, Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat’ın iddialarına sert tepki gösterdi.

Bacıoğlu şu ifadeleri kullandı: “Bunların hepsi deli saçması. Ben de Fenerbahçe’nin kuruluşuna dair mektuplar, belgeler, resimler, gün, saat tüm detaylar var. Zaten ben bir kitap hazırlığındayım. Bunda tüm bu saçmalıklara yer vereceğim belgelerle. Fenerbahçe’nin üç tane kurucusu var: Necip Okaner, Ayetullah Bey ve Nurizade Ziya Bey. Fenerbahçe’yi bu isimler kurmuştur. Yerleri yurtları her şey bellidir. Bu iddiaların hepsi palavra. Galip Kulaksızoğlu, Galatasaray orta okulunda okuyup Saint Joseph’ten mezun olmuştur. Galatasaray ile bir alakası yoktur. O dönemde Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye gelen oyuncular vardı. Tıpkı bugünkü gibi.”

YARSUVAT’TAN TARİHİ ÇIKIŞ: FENERBAHÇE’Yİ G.SARAYLILAR KURDU

Galatasaray Divan Kurulu'nda üye Oral Yılmaz, federasyonları bile G.Saray’ın kurduğunu söyleyince, başkan Yarsuvat araya girdi. Yarsuvat, “Fenerbahçe’yi de...” diye seslendi. Yılmaz’ın kısa bir şaşkınlık yaşamasının ardından Yarsuvat’ın “F.Bahçe’yi de G.Saraylılar kurdu” diye ikinci kez seslendiği duyuldu.

KULAKSIZOĞLU-KAYACAN FAKTÖRÜ

F.Bahçe’nin kuruluşunda payı olan Galip Kulaksızoğlu, G.Saray Lisesi’nde öğrenciydi ve futbol oynuyordu. Transfer olduğu F.Bahçe’de 1910’da başkanlık yaptığı belirtiliyor. Ancak F.Bahçe’nin sitesinde bu yer almıyor. Hamit H. Kayacan’ın da G.Saray’ın kurucusu olduğu, 1912-14 yılları arasında F.Bahçe’de başkanlık yapınca ismi silindiği ileri sürülüyor.

Haber Türk

Kaynak: http://www.sporx.com/futbol/superlig/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0