Görüş Bildir
Haberler
EYT Nedir, Kimleri Kapsıyor? Yeni EYT Yasası Ne Zaman Çıkacak? EYT Son Dakika Gelişmeleri Neler?

EYT Nedir, Kimleri Kapsıyor? Yeni EYT Yasası Ne Zaman Çıkacak? EYT Son Dakika Gelişmeleri Neler?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yeni EYT’liler, yeni düzenleme için son günlerde hiç olmadıkları umutlu. Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT için çalışma yapılacağını söylemesi sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da yeni EYT yasası için kolları sıvadı. EYT mağdurları, EYT son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. EYT son dakika yasa çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmak isteyen EYT’liler, ‘EYT yasası çıktı mı?’ ve ‘Yeni EYT modeli nasıl olacak?’ sorularına cevap arıyor. İşte EYT son dakika gelişmeleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Prim sürelerini dolduran ancak yaş haddi sebebiyle emekli olamayan vatandaşlar, hükümetin yapacağı EYT çalışmasını araştırıyor. EYT’lileri sevindiren haber geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelmişti. Erdoğan, çalışma yapılacağı bilgisini vermişti. İşte EYT son dakika gelişmeleri..

EYT Son Dakika Gelişmeleri Neler?

EYT Son Dakika Gelişmeleri Neler?

Sabah Gazatesi’ndeki habere göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yeni EYT yasası için Almanya ve Finlandiya’da uygulanan modeli incelemeye aldı.

Almanya’da ve Finlandiya’da uygulanan yasaya göre prim süresi dolan ancak yaşı tamamlamayanlara, emekliliğine kaç yıl kalmışsa her yıl belli oranda kesinti yapılarak emekli olma imkanı sunuluyor.

Emekli yaşına gelindiğinde ise vatandaş maaşını tam alıyor. Almanya'da kesinti oranı yıllık yüzde 2. Türkiye’de ise hazırlanacak yasa tasarısında kesintilerin ne kadar olacağı belli değil.

EYT Kimleri Kapsıyor?

EYT Kimleri Kapsıyor?

8 Eylül 1999'da yürürlüğe konan 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi (erkek için 25, kadın için 20 yıl) ve prim ödeme (5000 gün) şartlarının yanına bir de yaş şartı (kadın için 58, erkek için 60 yaş) getirildi. 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanların yeni şartlara entegrasyonu da sigortalılık süresine göre kademeli olarak sağlandı.

Sonuç olarak, emekli olmak için üç şartın (sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş şartının) birlikte sağlanması aranmaya başladı.

2008 yılında yapılan yeni düzenleme ile kadınların ve erkekler arasında prim gün sayısı 7200'e yükseltilirken, emeklilik yaşın erkeklerde 60, kadınlarda ise 58 oldu. EYT grubunun yaklaşık 5 milyon olduğu da tahminler arasında.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın