Görüş Bildir
Haberler
Evsiz Sanığa 'Ev Hapsi' Cezası: 'Polisler Gördükleri Her Yerde Engelliyor'

Evsiz Sanığa 'Ev Hapsi' Cezası: 'Polisler Gördükleri Her Yerde Engelliyor'

Emre Ordu
13.06.2017 - 18:15 Son Güncelleme: 14.06.2017 - 10:10

Uyuşturucu kullanmak ve satmak suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Barış Alkan'a 'ev hapsi' cezası verildi. Ancak ortada daha önce karşılaşılmamış bir durum vardı; Alkan'ın yaşadığı bir evi yoktu. Sokaklarda yaşayan Alkan, kaldığı bölgeden ayrılmasına izin verilmediğini belirtip 'Polisler gördükleri her yerde engelliyor. Dışarı çıkarsam 'suç' diyorlar' diye konuştu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

31 yaşındaki Barış Alkan, 14 Nisan'da Kadıköy Söğütlüçeşme'de uyuşturucu madde kullanmak ve satmak suçlamasıyla polis tarafından gözaltına alındı ve tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme tutuklama talebini reddederken, Alkan'a 'ev hapsi' cezası verildi.

"Bu daha önce karşılaşılan bir durum değil"

"Bu daha önce karşılaşılan bir durum değil"

Baro tarafından Barış Alkan'ı savunması için görevlendirilen Avukat Oktay Özer karara şaşırdı. Ev hapsi kararına itiraz eden Özer, 'Bu daha önce karşılaşılan bir durum değil. İtirazlarımı hem sözlü hem de sonradan yazılı bildirmeme rağmen, taleplerimiz reddedildi. Kişi dışarıda yatıyor. Herhangi bir konutu yok. Ama bu kişi hakkında bir ev hapsi kararı var. Bu nasıl uygulanacak?' diye sordu.

Cezasını çekmeye başladı

Cezasını çekmeye başladı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ancak Barış Alkan, mahkeme kararında adres bilgisi olarak yer alan Söğütlüçeşme Metrobüs Durakları arkasında bulunan metal levhalarla çevrili boş alanda cezasını çekmeye başladı bile.Telefonuna el konulan Barış Alkan'a ulaşabilmenin tek yolu Sögütlüçeşme civarında onu tanıyan birilerine rastlayıp nerede olduğunu sormak.

"Evim olmadığı halde ev hapsindeyim"

"Evim olmadığı halde ev hapsindeyim"

Kendisi gibi madde bağımlısı olan kişilerle birlikte sokakta yatan Barış Alkan'ın Sögütlüçeşme metrobüs istasyonu ve çevresinden çıkmasına polisler izin vermiyor. Bulunduğu bölgeden dışarı adım atamadığını söyleyen Barış Alkan, 'Polisler gördükleri her yerde engelliyor. Dışarı çıkarsam 'suç' diyorlar. Evim olmadığı halde ev hapsindeyim' diye konuştu.

İlginç karara sosyal medyadan tepkiler...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
162
87
67
53
21
15
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
esen-miray-yilmaz

Her gün karakola gidip imza atar o zaman da. Satıcıysa madem neden hapse tıkılmadı bu iblis? Mağdurmuş. Vah vah çok üzüldüm!

bünyamin

uyuşturucu satıp ,çocukları zehirleyen adamın salıverildiğine şaşırmadınız da,evsiz olup ev hapsi almasınamı şaşırdınız,aklınızı sikiyim

Ozan ASAN

Şimdi uyuşturucu satan adamı çok masum, mazlum gibi göstermeyelim de..