Görüş Bildir
Haberler
Evlilik Öncesi Eğitim Zorunlu Olmalı!

Evlilik Öncesi Eğitim Zorunlu Olmalı!

kadinca.net
26.07.2014 - 15:28 Son Güncelleme: 26.07.2014 - 15:30

Evlilik Öncesi Eğitim Zorunlu Olmalı!

Bilindiği üzere, çoğu zaman millet olarak evliliği sağlıklı yürütemiyoruz, adam gibi boşanmayı beceremiyoruz…

Çatışmanın olmadığı evlilik olmaz, olamaz. Gündelik hayatın stresi ve zorlukları bireylerin ailesel değerleri ve kişisel düşünceleriyle birleşince, çiftlerin kimi zaman fikir ayrılıkları ve tartışmalar yaşamaları kaçınılmaz olabiliyor. Ailedeki çatışmalar tırmandığında bundan ailedeki herkes olumsuz etkileniyor ve nihayetinde çocukların uyumları ve ruh sağlıkları bozuluyor.

Çok az çift evliliklerindeki sorunları çözmek için profesyonel yardım alıyor, evlilik terapisine gidiyor. Ama asıl şaşırtıcı olan neredeyse kimse evlilik öncesi bir eğitim almayı veya boşanma sürecini sağlıklı geçirmek için destek almayı aklından bile geçirmiyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, evlilik çağına gelmiş ve aile kurmak amacıyla bir araya gelen çiftlerin, evlilik hayatına hazırlanmalarını amaçlayan “Evlilik Öncesi Eğitim” programları ve tavsiye ettikleri bilgilendirici kitapları var… Bu eğitimle ve kitaplarla evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanımaları, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturmaları, etkili iletişim kurma yollarını ve olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini bilmeleri ve evliliğe “iyi bir başlangıç yapabilme” fırsatı yakalamaları amaçlanıyor.

Bu program tavsiye niteliğinde, biz Türkiye Psikoterapi ve Psikoterapistler Derneği (PSİKODER) terapistleri evlilik öncesi eğitimin yasal olarak zorunlu kılınmasını ve bu hizmeti devletin ücretsiz olarak sunmasını istiyor.

EVLİLİK ÖNCESİ EĞİTİM ZORUNLU KILINMASI GEREKİYOR…

Sağlıklı bir evlilik ve ebeveyn

Kaynak: http://www.kadinca.net/evlilik-oncesi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın