Görüş Bildir
Haberler
Evlilik Kredisi Hakkında 5 Soru ve Cevap

Evlilik Kredisi Hakkında 5 Soru ve Cevap

Ayhan Bulut
20.04.2015 - 18:12 Son Güncelleme: 20.04.2015 - 21:29
İçeriğin Devamı Aşağıda

Evlilik hazırlığı yapan gençlerin bu sıralar merak ettikleri tek şey var acaba paramız yetecek mi? Sizler için bizde evlilik kredisi veren bankaları ve faiz oranlarını araştırdık.

Evlenme kararı veren ancak maddi sıkıntıları nedeniyle evlilik işlemlerini tamamlayamayan çiftlere devletten evliliğe teşvik edici bir uygulama geldi.Aile ve sosyal politikalar bakanlığının yürüttüğü bu rahatlatan  uygulama ile evlenmek isteyen ancak maddi yetersizlikler nedeniyle evlilik akdini sağlayamayan çiftlere faizsiz devlet kredisi imkanı sunuluyor.Kredinin faizsiz olması geri ödeme süreçlerinde sıkıntısız olan yapmaya olanak tanıyor.

Krediden Kimler Faydalanabiliyor?

Kredi sadece ihtiyaç sahibi gençlerin kullanımı için tahsis ediliyor.Eğer çiftlerin gelir düzeyi  yüksekse , herhangi bir mülke sahiplerse devlet destekli faizsiz krediden faydalanamıyorlar.Kredinin kullandırılabilmesi için maddi zorlukların onaylanması ve belirlenebilir olması gerekiyor. Devletin kredi kullanımı için istediği bir diğer şart ise adli sicillerinin temiz olması.Evlenecek çiftlerden herhangi birinin Türk Ceza Kanununa göre ağır suç olarak tanımlanan maddelerden sicil kaydı varsa yada hüküm giyme durumu söz konusuysa kredi onaylanmıyor.

Krediden faydalanmadan önce gençlerin meslekleri , ailelerinin maddi durumları , aylık gelir pusulaları da incelenme alına alınyor.

Kredi’den Faydalanmak İçin Kaç Yaşında Olmak Gerekiyor?

18 yaşını geçen vatandaşların devlet destekli evlilik kredisine başvurması mümkün.Ayrıca aile  ve sosyal politikalar bakanlığı genç yaşta yapılacak evlilikleri desteklemek için krediden faydalanmak isteyen evlilik arifesinde ki çiftlerden kredi başvurusunda bulunacak olanın  24 yaşından küçük olması gerekiyor. Ancak evlenmek isteyen eşlerden biri üniversitede okuyorsa üst yaş sınırı 26’ya kadar uzatılabiliyor.

Kredi Tutarı Ne Kadar?

Devletin maddi imkansızlıktan evlilik akdini gerçekleştiremeyen gençlere sunduğu devlet destekli kredinin miktarı 10.000 TL. Üstelik krediye geri ödeme sırasında ek faiz uygulanmıyor.

Krediyi Ne Zaman Geri Ödemeye Başlayacaksınız?

Yeni evlenecek ve şartları karşılayan çiftlere bir müjdemiz daha var.Aldığınız kredinin geri ödemesi  1 yıl sonra başlıyor.Kredinin vadesi ise 4 yıl gibi uzun bir süre.Kredinin 4 yıla yayılan geri ödeme sürecinde ana para küçük taksitlere bölünecek böylelikle yeni evli gençlerin  kredi nedeniyle maddi zorluk yaşamalarının önüne geçilecek.Üstelik evlenen gençler evliliklerinin ilk yılında çocuk sahibi olurlarsa kredi geri ödemesini 1 sene daha öteleyebilecekler.Ayrıca devlet yurdunda büyüyen yetim gençlerimiz içinde geri ödeme ötelemesi 2 yıl olarak belirlenmiş.

Kredi’yi Hangi Bankalar Veriyor?

Faizsiz evlilik kredisini almak isteyen eş adayları devlet bankalarına başvurabiliyorlar.Kredi devlet destekli olduğu için sadece kamu sermayeli bankalar tarafından kullandırılabiliyor. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıf Bank kamu sermayeli olup devlet destekli faizsiz krediyi kullanabileceğiniz bankalardır.

Kaynak: http://eftsaatleri.net/devlet-destekl...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
2
1
1
1