Görüş Bildir
Haberler
Evlenmeden Önce Düşünülmesi Gereken Konular

Evlenmeden Önce Düşünülmesi Gereken Konular

Kadın İsterse - Güncel Yaşam Blog'u: Evlenmeden Önce Düşünülmesi Gereken Konular

Evliliğin ciddi bir kurum olduğu su götürmez bir gerçek. Böyle ciddi bir karar vermek üzeresiniz ki zaten bu yazımı okuyorsunuz. Hanımlar eğer ciddi ve düzeyli bir ilişkiniz varsa ve kendinizi artık bu kuruma girmeye hazır hissediyorsanız durmayın demeyeceğim tabi ki. İlk olarak sakin olun ve aşağıda yazacağım konuları bir gözden geçirin:

İlk olarak kendinize sormanız gereken soru “Onu her haliyle seviyor musunuz?” olacak. Unutmayın can çıkar huy çıkmaz. Evet her insan mükemmel değildir ;ancak siz onun bu mükemmel olmayan kısımlarına evlilik boyunca katlanabilecek misiniz? Evlendikten sonra değişir ümidi ile asla yaklaşmayın çünkü istisnalar kaideyi bozmaz dışında bu işin pek bir örneği yok.

Konu ne kadar sevmesem de maddiyata gelecek. Evet burada size zengin koca bulun gibi saçmalıklardan bahsetmeyeceğim ;ancak eşinizin maddi durumunu gözden geçirmeniz lazım. Kendine ne kadar yetebiliyor, siz de çalışıyorsanız ileri ki aşamalarda çocuk, giderler derken hesabın kabaracağının umarım farkındasınzdır. Evlenmeden önce mutlaka ilk kendiniz sonra müstakbel eşinizle bu konuyu derinlemesine konuşmanızda yarar var.

Şimdi gelelim toplum baskısı ve bizim ne istediğimiz konusuna. Kendinize şunu sorun: “ Gerçekten evlenmek mi istiyorum yoksa buna doğru mu itildim?” . Çevrenizdekilerin baskısı ve sürekli evlenen arkadaşlarınız varsa gerçekten bu kuruma zorla itiliyor olabilirsiniz. Bunu anlamanın tek yolu kendinizi karşınıza almak ve “Gerçekten aynı evin içinde bu adamla olmak istiyor muyum?” yada “ Hayatımı geçireceğim doğru kişi bu mu?” sorularının cevaplarını dürüstçe verin. O zaman gerçekten evlenip evlenmek istemediğiniz hakkında bir şüpheniz kalmayacak.

Sıradaki soru evlilik hayatının diğer bir yapı taşlarından “Yalnız kalmayı seviyor musunuz?” olacak. Biliyorsunuz evlilik yaşantısı sürekli dip dibe geçirilen bir yaşam değil. Sonuç olarak iş yaşantılarınız büyük ihtimalle ayrı olacak ve eşiniz yada siz seyahatlere gideceksiniz. Yalnızlıkla aranız nasıl bunu mutlaka ölçmeniz lazım.

Bu sorular çeşitlendirilebilir ancak hepsinin temeli aynı. Oturup iyice düşünmek ve sorduğunuz sorulara kendinizin dürüstçe cevap vermesi daha sonrasında cesaretli olarak bu işi yapmak yada yapamamak...

Kaynak: http://www.kadinisterse.net/2016/04/e...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın