Görüş Bildir
Haberler
Evlenecekler ve Evini Yenileyecekler İçin 12 Soruda Beyaz Eşya Seçme Rehberi

etiket Evlenecekler ve Evini Yenileyecekler İçin 12 Soruda Beyaz Eşya Seçme Rehberi

Tuğba Erdem
19.02.2021 - 15:46 Son Güncelleme: 23.02.2021 - 12:27

Kemerlerinizi bağlayın! İstikamet beyaz eşyalar dünyası!

'Bu içerikteki ürünler, Onedio editörleri tarafından seçilmiştir. Beğeneceğinizi umuyoruz! Alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beyaz eşya seçimi yüksek fiyat dolayısıyla bizleri doğru kararı almaya mecbur olmaya itiyor.

Birkaç adımda bu kararı isteklerinize göre şekillendirerek karar verebilirsiniz. Genel anlamda bakmanız gerekenler performans değeri ve evinize uygunluğu. Performans değerinden kasıt enerji tüketiminin hangi oranda olduğu. Bunu ve daha fazlasını maddelerimizde tek tek inceleyeceğiz.

1. Hangi buzdolabını tercih etmeli?

Kapasite: Buzdolabının kapasitesini seçerken eve giren yiyecek miktarını göz önünde bulundurun. Kalabalıksanız geniş hacimli alın. 

Enerji: En çok elektrik tüketen beyaz eşya buzdolabıdır. Bu sebeple A+ olması uzun vadede tasarruf etmenizi sağlar. 

Özellikler: Ek özellikleri kullanmayacaksanız sizi 500-700 TL gibi meblağlardan kurtarabilir. 

Raflar ve kapak: Rafları tencereleriniz ve şişeleriniz için uygun boyutta ve cam olmalı. Kapak ise yön değiştirebilir ve açık kalınca öten cinsten olursa kolaylık sağlar.

No frost buzdolapları içerideki nem seviyesini kontrol ederek yiyeceklerinizin çabuk bozulmasını engeller.

Son olarak eşyalarınızı mutlaka servise kurdurun ve belgeyi imzalamadan her yerini kontrol edin. 

Buradaki ürün  473litre hacimli. Geçen yıl evlenen arkadaşım almıştı. Oldukça memnunlar.

Şuradan diğer no-frost ürünleri inceleyebilirsiniz.

2. Her gün yemek mi yapacağım?

Özellikle evdeki herkes çalışıyorsa her akşam yemek yapmak külfetli hale gelebilir. Bunun yerine toplu yemekler yaparak ya da mevsimindeki meyve ve sebzeleri hazırlayarak dondurucuya atabilirsiniz. Sarmalar, dolmalar, mantılar hatta pilav bile hazırlayıp koyabilirsiniz.

Buzdolabında olduğu gibi dondurucu seçerken de enerji sınıfına ve kapasitesine bakmalısınız. 

Bunun dışında yiyecekleri ne kadar donduruyor olsak da sonsuza kadar dondurucuda kalamazlar. Buzluğa attığınız şeylerin üzerine mutlaka tarih yazın. Yıllar önceden unutulmuş yiyecekleri yemek istemeyiz.

Özel vakum makineleri ile bu süreyi uzatabilirsiniz. Şurada bulabilirsiniz.

Dondurucu olarak ben buradakini kullanıyorum. Keşke daha önce alsaymışım diyorum aşırı rahatlattı.

Farklı model ve kapasitedeki modeller için şurayı inceleyebilirsiniz.

3. Çamaşır makinesi seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Kapasitesine evdeki kişi sayısına göre karar vermek en iyisi. Eğer her hafta yorgan battaniye yıkamıyorsanız  ve kalabalık değilseniz fazla kapasiteli bir makine almak gereksiz olabilir. Mümkünse kısa programı 30-40 dk olan modelleri tercih edebilirsiniz. Çok fazla kirlenmeyen kıyafetleriniz için saatlerce enerji harcamaya gerek kalmaz.

Daha iyi sıkılmış çamaşırlar içinse yüksek devirli olanlara bakmalısınız. 

Derecesi manuel olarak da ayarlanabilen makineler çamaşırlarınız için daha avantajlı olacaktır.

Çamaşır makinesi ses seviyesi ise yıkamada 51 dB sıkmada 71 dB olması oldukça makuldür. Kendi krallığını ilan eden makineler istemiyoruz.

En çok beğenilen ve memnun kalınan makinelerden olan buradaki ürünü 3 yıldır  ben de kullanıyorum. Çamaşırları kuru gibi çıkarıyor ve oldukça sessiz. Sadece bizim ev için fazla büyükmüş bunu sonradan anladım. Ama yorganları ve yollukları kolayca yıkayabiliyorum.

Buradan kendinize uygun makineleri inceleyebilir ve seçebilirsiniz.

4. Yıkama kurutma birlikte mi olmalı?

Etraftan duyduğum ve okuduğum yorumlara dayanarak kurutma ve yıkama özellikleri bir arada olan çamaşır makineleri yeterli randımanı sağlayamıyor. Bu nedenle ayrı ayrı almak daha mantıklı. 

Çamaşır kurutma makinesi alıp memnun kalmayan tek bir kişi görmedim. Aylık enerji tüketimini seçeceğiniz modele göre hesaplayabilirsiniz. Örneğin buradaki model iki güne bir kurutma ile ayda 10 TL enerji harcamakta.

Tozu ve tüyleri toplama büyüsü yapıyor bir de bu makineler. Evcil hayvan sahipleri astım hastaları için oldukça rahat ettirecek bir ürün.

Diğer modellere şuradan bakabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Bulaşık makinesi kaç programlı olmalı?

5. Bulaşık makinesi kaç programlı olmalı?

Bulaşık makinesi seçerken çok programlara kapılıp gitmeyin. Sizin ihtiyaçlarınıza uygun olan programları tercih etmeniz yeterli. Örneğin benim için kısa program ve uzun program yeterli. Mutlaka enerji sınıfının iyi olmasına özen gösterin.  Ve mümkünse taban filtresi plastik olmasın. Raf aralığının tencere ve tabaklar için uygun olması da önemli.

Bunların yanında servis ağının şehrinizde iyi çalıştığını da araştırmak zor durumlarda hızlı hizmet almanız için faydalı olur.

Fiyat performans ürünü arıyorsanız buradaki makine tam size göre. Bu marka çoğu ürünlerinde Arçelik parçalarını kullanıyor zaten.

Kullanıcı yorumu>>

Hem anneme hem kendime aldım ismiyle öne çıkmış marka yerine arçelik gibi bir markanın ürünü olan uygun fiyatlı olanı tercih ederim öyle de yaptım bende annemde çok memnun. Servis ilgisi harika ben izmirde annem Kocaeli de servis mükemmel ilgili ve ücretsiz

Şuradan diğer makineleri inceleyebilirsiniz.

6. Turbo fırın mı normal fırın mı?

Fırında yemek pişirirken ısının eşit miktarda yayılmasını istiyorsanız; turbo fırınları tercih edebilirsiniz. Turbo fırınlar pişme süresini de azaltır.

Güzel yemekler için ısı yalıtımının iyi olması gerekir. Fırın fonksiyonlarını kendinize göre seçmelisiniz. İşlerin çoğunu fırında hallediyorsanız yoğurt yapma fonksiyonu, ızgara fonksiyonu gibi özellikler işinize yarayabilir.  Kırk yılda bir kullanıyorsanız bu fonksiyonlara para vermenize gerek yok.

Kumtel'in bu fırını oldukça uygun fiyatlı. Turbo özelliği yok ama kekten ızgaraya kadar her şeyi çok güzel yapıyor.

Modelleri incelemek için burayı tıklayın!

7. Mikrodalga fırınlar zararlı mı?

Hayır değil. Özellikle sebzeler ocaktakinden daha az mineral ve vitamin kaybına uğruyor. B12 vitamininde ise biraz azalma olabiliyor. 

Mikrodalga fırınların pişirme verimi oldukça yüksek. Hem ısıtmada hem pişirmede rahatlıkla kullanabilirsiniz. Dondurucuya attığınız yemekleri beş dakikada ısıtıp yemeğinizi hazır hale getirebilirsiniz.

Ben buradakini kullanıyorum. Yaklaşık beş senedir tertemiz çalışıyor. Tek kişi için makarna haşlarken bile mikrodalgayı kullanıyorum.

Şuradan indirimdeki mikrodalga fırınlara bakabilirsiniz.

8. Hangi ocak daha kolay temizlenebilir?

Ocaklar kullanırken aşağı yukarı aynı performansı sergiler. Kağıdın üzerinde margarin eritebilecek derecede hassas olanları var ama gerekli gelmedi. Ortalama bir ocaktan beklentimiz tuşlarının iyi çalışması ve kolay temizlenmesi. En yaygın sorun çakmağının çabuk bozulması. Siemens ocak kullananlardan genellikle iyi şeyler duyuyorum bu anlamda. 

Temizlik içinse cam dokular daha randımanlı. Çizmeden temizlerseniz uzun yıllar boyu kullanabilirsiniz. Izgaralarının da kaliteli olmasına özen gösterin. 

Buradan siyah cam ocağa ulaşabilirsiniz.

Diğer cam ocaklar için şuraya tıklayın!

9. Davlumbaz mı aspiratör mü?

9. Davlumbaz mı aspiratör mü?

Bu ikisinin arasındaki fark görüntü farklılığı ve modele göre değişen çekiş gücüdür. Davlumbazlar genellikle daha güçlü motora sahip oldukları için daha iyi bir performans sergiler. Ancak çok yer kaplaması nedeniyle bir dolabınızla vedalaşmanız gerekir.

Satın alırken emiş gücü en önemli nokta.  380 m³ altındaki emiş gücü olan davlumbaz ya da aspiratörler size pek fayda sağlamaz. Filtre seçimini ise karbon filtreden yana kullanın. Kötü kokuları çok daha iyi hapsediyor. Konforlu bir kullanım için ses seviyesi 50 dbA’dan yüksek olanları tercih etmemek akıllıca olur.

Piyasadaki en sessiz davlumbaz buradaki

Ortalama sessizlikte bir şey arıyorsanız şuradakini öneririm.

Seçtiğim modelleri buradan inceleyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Hava temizleyicide hangi filtreyi tercih etmeli?

Seçim yaparken ne amaçla kullanacağınızı kendinize sorun. Filtreleme sistemleri ve oda büyüklüğü gibi faktörleri göz önünde bulundurmalısınız. Karbon filtreler özellikle kokuları ayrıştırabilirken HEPA filtreler yüksek verimle havada bulunan küçük partikülleri de yakalama özelliğine sahipler.

 Hava temizleme yanında ısıtıcılı/soğutuculu olanları da mevcut.  İhtiyaca göre tercih edebilirsiniz. Ses emisyonunun düşük olduğundan emin olun. Gürültülü şekilde çalışan cihazlar insanı çileden çıkarabiliyor.

Buradan en çok tercih edilen Xiaomi Hava temizleyiciyi alabilirsiniz!

Diğer modeller için tıklayın!

11. Kazanlı ütü kullanışlı mı?

Ütü seçimi elbette sizin alışkanlıklarınızla ilgili. Ancak pek fazla gömlek ve kumaş pantolon giymiyorsanız düşük model bir ütü size yetecektir. Hele ki kurutma makineniz varsa tişörtler ütülü mü gibi oluyor zaten. Buradaki dikey ütü oldukça pratik ve uygun fiyatlı.

Ancak çarşaftan perdeye her şeyi ütülüyorsanız sağlam buhar gücü olan bir makine sizi mutlu edecektir. Buhar basıncı 5 bar ve üzeri olanları tercih edebilirsiniz. Şuradaki işinizi görecektir.

Diğer modeller için buraya göz atın!

12. Hangi vantilatörü tercih etmeliyim?

Bu alanda incelemeniz gereken kriterler kademe sayısı, salınım, uzaktan kumanda ve ağırlık.  Her ev ve gün aynı sıcaklığa sahip olmadığı için kademeli olması sıcaklığa göre ayarlamanıza olanak verir. Sağa-sola salınım yapanlar ise hava akımını odaya daha güçlü şekilde yayabilir. duvara ya da tavana monte vantilatör tercih ediyorsanız ağırlığının taşıyabileceği derecede olması önemli. Uzaktan kumanda ise her kademe ayarında sizi yerinizden kalkmak zorunda bırakmayacak.

Düşük Watt değerine sahip olanların daha az enerji harcayıp enerji tasarrufu konusunda daha başarılı olduklarını söyleyebiliriz.

Buradaki sanayi tipi duvar vantilatörü geniş salonlarda bile etkili. 4 kademesi ve 2 yöne salınımı mevcut. 

Diğer modelleri şuradan inceleyin!

İndirimli ürünlerden anında haberdar olmak için Onedio Vitrin'i takip etmeyi unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
5
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın