Görüş Bildir
Haberler
Evden Çalışırken 'Hiçbir İş Yapmaya Mecalim Olmuyor' Diyenlerin Verimli Çalışmalarına Yardımcı Olacak 15 İpucu

Evden Çalışırken 'Hiçbir İş Yapmaya Mecalim Olmuyor' Diyenlerin Verimli Çalışmalarına Yardımcı Olacak 15 İpucu

luna
22.06.2021 - 08:30

#14 Bir koşu boya ve fırça alıp geliyorum!

Kaynak: https://www.careeraddict.com/working-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Birçok iş yeri pandeminin etkisiyle bir zamanlar rüya gibi görülen evden çalışma yöntemine geçti.

Birçok iş yeri pandeminin etkisiyle bir zamanlar rüya gibi görülen evden çalışma yöntemine geçti.

İşverenler, evden çalışma yönteminin daha düşük gider ve esnek çalışma saatleri gibi yararlarını gördüklerinden bu yöntem giderek daha çok kullanılmaya başlandı. Evden çalışmanın çalışanlar için de birçok artısı olsa da ev ortamında üretkenlik azalabiliyor. Bu durumun önüne geçmek için yapabileceklerinize bir göz atalım isterseniz...

1. Evde bir çalışma alanı oluşturmalısınız.

Kanepede veya mutfakta çalışmak ilk başta rahat ve etkili görünebilir, ancak ağrıyan sırtınız ve omuzlarınız kısa sürede işinizi engelleyecektir. Bu yüzden, evde çalışabileceğiniz ergonomik bir alan oluşturmanız son derece önemli. Rahat olduğunuz ve ofis ortamına yakın bir alanda üretkenliğiniz artacaktır.

2. Dikkat dağıtıcı unsurları azaltmaya çalışmalısınız.

2. Dikkat dağıtıcı unsurları azaltmaya çalışmalısınız.

Evdeki tüm dikkat dağıtıcı şeyleri kontrol edemezsiniz. Fakat, bunları büyük ölçüde azaltmak mümkün. Evdekilerin konuşmasını engelleyemezsiniz ama kapınızı kapatarak ya da bir kulaklık takarak sesleri azaltabilirsiniz. Ayrıca, çalıştığınız alanda dikkatinizi dağıtacak ve sizi işten uzaklaştıracak hiçbir nesnenin olmadığından emin olmalısınız.

3. Bildirimlerinizi kapatmalısınız.

3. Bildirimlerinizi kapatmalısınız.

Aynı anda birden fazla iş yapmanın üretkenliği artırdığı söylense de araştırmalar sürekli olarak yaptığınız işi değiştirmenin üretkenliğinizi %40 oranında azaltabileceğini gösteriyor. Hızlıca e-postalarınıza göz atmanız bile dikkatinizi dağıtabilir ve işe yeniden odaklanmanız beklediğinizden uzun sürebilir. Ayrıca, çoğu insan telefonunu eline aldığında fark etmeden sosyal medya hesaplarına bakmaya dalabiliyor. Bu nedenle, bildirimlerinizi kapatıp çalışırken telefona bakmamanız üretkenliğinizi artırmaya yardımcı olacaktır.

4. Çalışma arkadaşlarınızla iletişimde olmalısınız.

4. Çalışma arkadaşlarınızla iletişimde olmalısınız.

Bir ofis ortamında verimli çalışmayı sağlayan şeylerden biri çalışma arkadaşlarınızla sürekli iletişimde olmaktır. Aynı ortamda diğer herkes çalıştığında siz de daha çok çalışmak istersiniz. Ev ortamında tek başınayken ise çalışma isteğiniz azalabilir. Çalışma arkadaşlarınızla düzenli olarak video konferanslar yaparsanız işinizden uzak hissetmezsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Teknolojiden yararlanmalısınız.

5. Teknolojiden yararlanmalısınız.

Zaman yönetimi, planlama ve daha birçok konuda çalışanların yardımına koşan uygulama ve teknolojiler var. Bunları evden çalışırken kullandığınızda hem işlerinizi daha hızlı halleder hem de daha kolay organize olursunuz. Ayrıca, ekibinizle sürekli iletişim kurabileceğiniz bir uygulama kullanmanız veya bir e-posta grubu oluşturmanız ofis ortamından kopmamanıza yardımcı olacaktır.

6. Bir yapılacaklar listesi hazırlamayı deneyebilirsiniz.

6. Bir yapılacaklar listesi hazırlamayı deneyebilirsiniz.

Evde sizi meşgul eden başka sorumluluklarınız olduğunda çalışmak zor olabilir. Hem işlerinizi hem de çamaşır yıkamak veya çocukları okuldan almak gibi günlük görevleri içeren bir yapılacaklar listesi hazırlamalısınız. Her şeyi önceden planlamak verimli bir gün geçirmenize yardımcı olur.

7. Kendinizi meşgul tutmalısınız.

Bu ipucu biraz garip görünebilir fakat insanlar genelde yapacakları çok iş olmadığında meşgul oldukları zamanlardan daha yavaş ve daha az üretken olurlar. Bir projenin teslim tarihi yaklaştıkça ve işler biriktikçe ise daha hızlı ve verimli çalışmaya başlarlar. Bu nedenle, işlerinizi gün içerisinde sizi yormayacak ama boş kalmayacağınız bir şekilde planlamalısınız.

8. Böl ve yönet metodunu kullanabilirsiniz.

8. Böl ve yönet metodunu kullanabilirsiniz.

Kapsamlı ve büyük görevlerinizi yapmak korkutucu görünebilir. Bu görevleri daha verimli bir şekilde halletmek ve zamanınızı iyi kullanmak için böl ve yönet metodunu kullanabilirsiniz. Bu metodda büyük görevlerinizi adım adım ayırmalı ve bu adımları sırasıyla yapmalısınız. Böylece, tüm işi yapmaya çalışırken gözünüz korkmaz ve her şeyi birden yapmaya çalışmak yerine adım adım ilerlersiniz.

9. Evde sınırlar belirlemelisiniz.

Ailenizle veya ev arkadaşlarınızla yaşıyorsanız işinizi ve ev hayatınızı ayırmak her zaman kolay olmaz. Bu nedenle, işinize odaklandığınızda bunu belirtmeniz ve evdekilerle çalışma ortamınız ve saatleriniz hakkında konuşup anlaşmanız gerekir. Evde herkesin işlerine ve çalışma saatlerine göre kurallar koyabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Kendinize uygun bir program oluşturmalısınız.

10. Kendinize uygun bir program oluşturmalısınız.

İster erken kalkın, ister gece kuşu olun en verimli olduğunuz saatlerde çalışabileceğiniz bir program oluşturmalısınız. Örneğin, sabahları daha verimli çalıştığınızı düşünüyorsanız önemli işlerinizi sabah halledebilirsiniz. Haftanın yalnızca bir bölümünde evden çalışıyorsanız evde de ofiste çalıştığınız saatlerde çalışmanız daha iyi olabilir.

11. İş-yaşam dengesini korumaya çalışmalısınız.

11. İş-yaşam dengesini korumaya çalışmalısınız.

İnsan kaynakları grubu CIPD tarafından yapılan bir araştırma, personelin %32'sinin uzaktan çalışırken kişisel zamanlarıyla iş saatlerini ayıramadıklarını hissettiklerini gösteriyor. Aramaları cevaplamak ve e-postalara cevap vermek gibi görevler nedeniyle evde sürekli çalışma modunda olduğunuzu hissettirebilirsiniz. Bu da bir süre sonra verimli çalışamamanıza ve yorgun hissetmenize yol açar. Kendinize bir zaman aralığı belirleyip sadece o saatlerde işlerinizle ilgilenmeniz daha iyi bir iş-yaşam dengesi kurmanıza yardımcı olur.

12. Çalışırken ara vermeyi unutmamalısınız.

80'lerde girişimci Francesco Cirillo, üretkenliği artırmak için Pomodoro tekniğini icat etmiştir. Bu teknikte çalışma saatleriniz arasında kısa molalar vermeniz gerekiyor ve bunun verimli çalışmanıza yardımcı olduğu düşünülüyor. Bu tekniği kullanarak gün içinde çalışmaya ara vermek ve biraz dinlenmek motivasyonunuzu artırmanıza yardımcı olacaktır.

Pomodoro tekniğiyle ilgili ayrıntılar için böyle buyurun. 👇

13. Düzenli olmaya özen göstermelisiniz.

13. Düzenli olmaya özen göstermelisiniz.

Evde daha rahat olduğunuz ve tüm eşyalarınız yanınızda olduğu için kısa sürede etraf dağılabilir. Etrafınızın dağınık olması dikkatinizi de dağıtacağınızdan veriminizi azaltacaktır. Yani, evden çalışırken kullandığınız alanı düzenli tutmanız odaklanmanızı kolaylaştırır ve üretkenliğinizi artırır.

14. Duvarınızın rengini değiştirebilirsiniz.

14. Duvarınızın rengini değiştirebilirsiniz.

Evden çalışmanın avantajlarından biri çevreniz üzerinde kontrol sahibi olmanızdır. Araştırmalar, kırmızının heyecan yarattığını, sarının yaratıcılığı teşvik ettiğini ve mavinin sakinleştirici bir etkiye sahip olduğunu gösteriyor. Renklerin bu etkisinin yanında en sevdiğiniz rengi seçip duvarınızı bu renge boyamak her baktığınızda sizi mutlu edecektir. Çalışma alanınızı sevdiğiniz veya çalışmanıza katkıda bulunacağını düşündüğünüz bir renge boyamak daha verimli çalışmanıza yardımcı olabilir. Hem de duvarınızın rengini değiştirerek evinize bir farklılık katmış olursunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Size en uygun yöntemi bulmalısınız.

15. Size en uygun yöntemi bulmalısınız.

Sosyal medya stratejisti Kit Whelan, “Başkalarının yaptıklarından ders çıkarın ama onlarla aynı olmaya çalışmayın.” diyor. Bu, verimli çalışmanın yollarını ararken hatırlamanız gereken bir ders. Verimli çalışma ipuçlarını çalışma şeklinizi göz önünde bulundurarak kendinize uyarlayıp size en uygun olan çalışma şeklini bulmalısınız.

Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın