Görüş Bildir
Haberler
Evde Siyah Noktalar İçin Yüz Maskesi Nasıl Yapılır? Pratik Siyah Nokta Maskesi...

Evde Siyah Noktalar İçin Yüz Maskesi Nasıl Yapılır? Pratik Siyah Nokta Maskesi...

Şebnem Sucu
19.08.2021 - 14:36

Siyah noktalar ergenlik dönemi ile birlikte görülen bir cilt sorunudur. Burun, çene ve yanaklarda yaygın olarak görülürler. Ciltteki kıl foliküllerinde tıkanma sonucu ortaya çıkan siyah noktalar, kozmetik nedenlerden dolayı rahatsızlık hissi uyandırır. Ölü cilt hücrelerinin yeteri kadar temizlenmemesi, hormonal değişiklikler ve cildin aşırı yağ üretmesi siyah noktaların oluşumuna zemin hazırlamaktadır. Cildin görünümünü bozan bu inatçı siyah noktalardan kurtulmak için kendi kendinize uygulayabileceğiniz ev tedavileri etkili yöntemlerden bir tanesidir. Peki, evde siyah noktalar için yüz maskesi nasıl yapılır? İşte siyah noktaları gidermeye yardımcı olan maske tarifleri…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Siyah nokta oluşumunu durdurmak için cildinizi düzenli olarak yıkamanız gerekir. Peeling ve maske yapmak cildinizdeki ölü derileri ortadan kaldırarak siyah nokta oluşumunun önüne geçer ve bakımını sağlar. Peeling yapmak için özel olarak tasarlanmış süngerleri de kullanabilirsiniz. Makyaj malzemeleri ve bakım ürünleri seçiminiz yağsız ürünlerden yana olmalıdır. Çünkü yağ içerikli ürünler siyah nokta oluşumunu arttırabilir.  Daha önce de belirttiğimiz gibi siyah noktaları ciltten arındırmak ve pürüzsüz bir görünüme kavuşturmak için çeşitli yüz maskesi tarifleri işe yarar sonuçlar sağlamaktadır. Peki, evde siyah noktalar için yüz maskesi nasıl yapılır? İşte cevabı…

Siyah Noktalar İçin Maske Tarifleri

Siyah Noktalar İçin Maske Tarifleri

1.KİL VE BADEM YAĞI MASKESİ

1 tatlı kaşığı badem yağı ile 1,5 tatlı kaşığı kili uygun bir kabın içinde karıştırın ve özellikle siyah noktaların olduğu bölgelere hafifçe masaj yaparak uygulayın. Maskeyi cildinizde 40 dakika bekletin ve soğuk su ile yüzünüzü durulayın. Bu siyah nokta maskesini haftada bir defa uygulayabilirsiniz.

2. YUMURTA BEYAZI VE LİMON SUYU

1 adet yumurta akı ile 1 yemek kaşığı limon suyunu karıştırın ve yüz fırçası ile göz ve kaşınız haricinde yüzünüzün her yerine sürün. Yaklaşık olarak 10-15 dakika beklettikten sonra soğuk su ile yıkayabilirsiniz. Cildiniz kuruduğunda nemlendirici ile maskeyi takip edin. Haftada 1 defa bu maskeyi yapabilirsiniz.

3. KARBONAT VE BAL MASKESİ

2 yemek kaşığı karbonat ve 2 yemek kaşığı balı cam kasede karıştırın. Yüz fırçası ile bu maskeyi cildinize uygulayın. En fazla 15 dakika bekletmeye özen gösterin. Sürenin ardından soğuk su ile cildinizi yıkayarak nemlendirici sürün. Haftada en az bir kez bu maskeyi kullanın.

4. YEŞİLÇAY VE ALOE VERA MASKESİ

Bu maske için ¼ fincan yeşil çay ile 1 yemek kaşığı aloe vera jeline ihtiyacınız var. İlk olarak yeşil çayı demleyin ve soğumaya bırakın. Daha sonra aloe vera jeli ile karıştırarak homojen bir kıvam almasını sağlayın. Pamuk topu ile yüzünüze uygulayın ve 20 dakika bekletin. Haftada 1-2 defa uygulayabilirsiniz.

5. TARÇIN VE BAL MASKESİ

1 yemek kaşığı toz tarçın ile 3 yemek kaşığı balı cam kasenin içinde karıştırın. Macun kıvamını aldığında başta sorunlu bölgeler olmak üzere tüm cildinize uygulayın. 20 dakika cildinizde bekletin ve ılık su ile yüzünüzü durulayın. Bu maskesi 2 hafta boyunca her gün yaptığınızda siyah noktalarda ciddi bir azalma sağlayabilirsiniz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın