Görüş Bildir
Haberler
Evde Sevgilisiyle Basıldı: Birlikte Kocasını Öldürüp, Cesedini Çöp Gibi Kapının Önüne Koydu

Evde Sevgilisiyle Basıldı: Birlikte Kocasını Öldürüp, Cesedini Çöp Gibi Kapının Önüne Koydu

Diyarbakır'da gönül ilişkisi yaşadığı sevgilisini eve alan ancak bir süre sonra eve gelen kocasına yakalanınca sevgilisiyle birlikte kocasını öldürüp kolileyip çöp diye kapı önüne bırakan Hacire Ürkek ile sevgilisi Veysi Önalan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sabah gazetesinden Özgür Cebe'nin haberine göre, Diyarbakır'da eve aldığı sevgilisiyle bir olup kocası Recep Ürkek'i öldüren Hacire Ürkek (57) ve sevgilisi Veysi Önalan'ın (59) yargılanmasına Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Hacire ifadesinde, 'Recep'le 27 yıllık evliydik. Severek evlenmiştik. Ama Veysi ile aramızda gönül ilişkisi başladı. O da evli ve çocukluydu. Eşim olmadığı zamanlarda onu eve alıyordum. Eşimden boşanıp Veysi ile birlikte olmak istiyordum. O da eşimle evli kalmamı ve gizlice birlikte olmak istiyordu' dedi.

'Sigara dumanından şühelendi'

'Sigara dumanından şühelendi'

Hacire Ürkek, olay günü yaşananları ise şöyle anlattı:

'Olay günü kahvaltı ettikten sonra eşim kahveye gideceğini söyledi. Veysi arayıp kocamın evde olup olmadığını sordu. Ben de gelmesini istedim. Mutfakta otururken Veysi sigara yaktı. 10 dakika sonra kocam kapıyı anahtarla açmaya çalıştı. Arkadan kilitlediğim için açamayınca zili çaldı. Veysi banyoya saklandı. Kocam içeri girince sigara kokusunu alınca 'Evde biri mi var. Kim sigara içti' dedi. 'Ben içtim' deyince 'Sen kullanmıyorsun doğru söyle' dedi ve odaları aramadı. Veysi'yi görünce mutfaktaki bıçağı karnına sapladı. Boğuşurken Veysi bıçağı eşime vurdu. Eşim ölünce Veysi'ye pansuman yaptım. O gece kız kardeşime gittim. Ertesi akşam eve geldiğimde eşim banyoda kaskatı yatıyordu. O gece uyudum, sabah olunca tekrar kız kardeşime gittim. Çay içtikten sonra siyah çöp poşeti ve koli aldım. Eşimi ayak ve baş kısmından poşetleyip bantla koliledikten sonra çöp diye binanın içine sürükledim. Banyodaki kan lekelerini temizleyip kardeşimin evine gittim.'

Eşi boynundan bıçakladı

Eşi boynundan bıçakladı

Veysi Önalan ise ifadesinde şöyle konuştu:

'Hacire ile ailecek görüştüğümüz için yakınlaştık. 10 yıllık ilişkimiz var. O gün Hacire'nin beni arayacağını biliyordum. 3 günde bir görüşürdük. Dayanamayıp ben aradığımda, 'Recep evde yok, gel' dedi. Mutfağa geçince sigara yaktım. Kapı çalınca banyoya saklandım. Karısına, 'Sen birini mi saklıyorsun' dedi. Fırsat bulup kaçmak istiyordum, ancak beni bulunca boğuştuk. Bıçağı bana vurunca bende onun karnına vurdum. Hacire elindeki bıçağı kocasının boynuna saplayınca adam yığıldı. Hacire üzerimi soydu, vücudumu yıkadıktan sonra elektrikli sobayı açıp üzerimi örttü. Kan kaybettiğim ve korktuğum için 6 saat sobanın önünde baygın kaldım. Hacire sürekli gelip nasıl olduğumu kontrol ediyor, bir yandan da benim kanlı elbiselerimi yıkayıp ütülüyordu. Gece eve gidince eşime ve çocuklarıma gaspa uğradığımı söyledim. Ailemin iknasıyla hastaneye yatırıldım.'

Müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Mahkeme, sanık Veysi ile sevgilisi Hacire'nin Recep üzerinde ortak hâkimiyet kurup iştirak halinde öldürdükleri kanaatine vardı. Hacire'nin cinayetten sonra eşinin cesedinden kurtulabilmek için onu cenin pozisyonu alacak şekilde poşetleyip koliledikten sonra binadaki asansörün önüne bırakıp evdeki kan lekeleri ve elbiseleri yıkadığı için suç delillerini gizlediğini belirtti. Eşinin korunan yaşam hakkını ihlal eden Hacire'nin olaydan sonra soğukkanlılıkla polise ve 112'ye haber vermeden cesedi evde iki gün bırakıp ardından kolileyip çöp diye attığı için hakkında taktiri indirim uygulanmasına da yer olmadığına dikkat çekildi. Mahkeme sanığı 'Eşi kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırdı.

İndirim uygulanmadı

İndirim uygulanmadı

Mahkeme Veysi'nin de cinayet sonrası evde 6 saat boyunca dinlenip kanlı elbiselerinin kurumasını beklediğini, hiçbir pişmanlık göstermeden cesedi olduğu yerde bırakıp kendi evine giderek çocuklarına gasp edildiğini söyleyerek yalan beyanla yaralanmasını haklı göstermeye çalıştığını vurguladı. Mahkeme, Hacire'nin hayattaki en yakını olan eşini ahlaken kabul edilemeyecek şekilde aldatıp Veysi'yi müşterek konuta almasıyla Recep'in duygu dünyasını derinden etkilediğini belirtti. Mahkeme, 27 yıl evlilik hayatı süren, orta yaşlı ve çocukları olmayan Recep'in hayattaki en yakını eşi Hacire'nin eve başka erkeği almasının oluşturduğu duygu durumunda eşinden şüphelenip odaları ararken Veysi ile karşılaşıp boğuştukları için sanık Veysi hakkında haksız tahrik indirimi uygulanamayacağına hükmetti. Veysi Önalan'da müebbet hapisle cezalandırıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
83
44
14
13
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
buki b.

Ölen erkek olunca indirim yok hiç

Mehmet Can Atar

beter olun ahlâksızlar.