Görüş Bildir
Haberler
Evde Puf Kek Deneyimi Yaşamak İster Misiniz?

Evde Puf Kek Deneyimi Yaşamak İster Misiniz?

Burak
30.05.2014 - 12:21 Son Güncelleme: 30.05.2014 - 13:28

Evde puf kek deneyimi yaşamak ister misiniz?

Kaç Kişilik: 12-14 kişilik

Hazırlama: 30dk

Ev Yapımı Puf Kek Malzemeleri:

Kurabiye için;

250 gr yumuşamış tereyağı

1 su bardağı sıvı/akışkan yağ

3 adet yumurta

10 yemek kaşığı pudra şekeri ( 200 gr )

2 paket vanilya şekeri

Yarım paket kabartma tozu

100 gr fındık tozu

900 gr un

İçindeki Marshmallow için;

250 gr şeker

110 ml su

3 yumurta beyazı

1 fiske tuz

1 fiske kabartma tozu

1 paketin içerisinde bulunan üç paket Agartine kullanılmalı ( bitkisel jelatin )

Üzeri için :

Süslemelik rengarenk şekerlemeler

Ev Yapımı Puf Kek Yapılışı:

Kurabiye hamuru için bütün malzemeleri tek kaba alıp güzelce tek hamur yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında olmalı. Hamurumuzu strec folyoya sarıp 2 saat buzdolabında dinlendirelim. Ardından bolca unlanmış tezgaha hamurdan parçalar koparıp merdanasıl açalım ve bir çay bardağı ya da çiçek benzeri kenarları şekilli tek kalıp yardımıyla yuvarlak şekilleri çıkartalım. Çıkardığımız yuvarlak şeklindeki hamurları tepsiye dizelim ve tepsimizi 180 dereceli fırında altı güzelce kızarana civarı pişirelim. Kurabiyeler pişerken biz marshmallowu yapalım.

İlk öncesinde şeker ve suyu ocağa alıp kaynamaya bırakalım. 15 dk şerbet kaynayana civarı başka bir deyişle bal benzeri iyice katılaşana civarı kaynatalım. Rengi hafiften sarı olmalı. Ardından içerisine bir paketin içinden çıkan 3 minik agartine ( başka bir deyişle bitkisel jelatin) paketini şerbetin içerisine dökelim ve iyice karıştıralım.

Yumurta beyazlarını tek kaba alıp içerisine kabartma tozunu ve tuzu katıp mikserle en çabuk ayarda çırpalım. Yumurtaları iyice köpürene civarı çırpalım. Çırptığımız yumurtaların içerisine ağır ağır kaynamış sıcak şerbeti döküp tek yandan da mikserle çırpmaya aynı ritimde devam edelim. Bu işleme şerbet bitene civarı aynı ritimde devam edelim. Şerbeti bitince tek 2 dk ek olarak çırpınca marshmallowumuz tamamdır. Tek saat buzdolabına soğuması için koyalım.

Kurabiyeler pişip soğuyunca iç taraflarına sıkma aparatıyla marshmallowdan koyalım. Ardından marshmallowlu kurabiyeleri rengarenk şekerlemelere bulayalım. Her tarafı şekerlemelerden olmalı. Elimizle de hafiften dokunuşlarla yuvarlak şekiller verip servis yapacağımız tabağımıza ya da tepsimize dizebiliriz. İsteyen hindistan cevizine de bulayabilir. Kek-Tariflerim.com olarak afiyet olsun dileriz :)

Kaynak: http://kek-tariflerim.com

Afiyet olsun (:

Afiyet olsun (:
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın