Görüş Bildir
Haberler
Evde Kaş Nasıl Alınır?

etiket Evde Kaş Nasıl Alınır?

merve
06.01.2015 - 11:35 Son Güncelleme: 06.01.2015 - 14:50
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadın olmanın zor yanlarından biridir kaşların sürekli uzaması… Çoğu zaman kendimizi profesyonellerin ellerine bıraksakta bazı kendimiz almamız gerektiği durumlar yaşabiliyoruz. Böyle zamanlarda iş başa düşüyor. Eğer bu işlemi yaparken en ufak bir dikkatsizlik yaşarsak tüm ruh halimizi çıkmaza sokabiliriz.

Evde en acil durumlarda, ya da ekseri olarak bu işlemi kendiniz yapmayı tercih ettiğinizde kaş almak için kullanılacak en uygun malzeme ‘cımbız’dır. Diğer yöntemleri kullanmanız sakıncalı olabilir.

Cımbızla kaş alırkende yanlış yöntemler kullanırsanız görüntünüzün estetikliğinin ve cildinizin bozulması gibi tehlikeler yaşarsınız.

İşte bu yazımızda doğru kaş alımının nasıl yapılması gerektiğiyle ilgili bilgileri paylaşacağız.

Cımbızla Kaş Alırken Doğru Yöntem Nedir?

  • Kaşınızı bir kez aldınız. Hergün biraz daha tüylenmeye başladı. Elinizde cımbızla geziyorsanız büyük hata yapıyorsunuz demektir. Çünkü bir sefer alındıktan sonra en az 1 hafta kaşlarınıza dokunmamanız gerekiyor.

  • Kaşlarınızı almanız için en uygun zaman duş sonrasıdır. Teninizin hassaslaşacağı için köklerin çekiminde ağrıyı en aza indirecek.

  • Duş almanızın mümkün olmadığı anlarda kaşınızı almaya başlamadan önce yüzünüzü ılık su ile ovarak yıkamak ya da aynı ısıda suyu pamuğa batırıp kaşlarınızın üzerinde bir süre bekletmekte aynı etkiyi sağlayacaktır.

  • Kaşlarınızı alırken aynada yüzünüzü en aydınlık görecek şekilde odanın penceresine doğru yönünüzü ayarlamalısınız. Pencereden içeriye gelecek olan gün aydınlığında küçük tüyleri de daha net görebileceksiniz.

  • Her cımbızlarla kaşınızı almayın. Kaliteli, ve ucunun kalın, küt olmasına dikkat edin. Eğer aynada farkedebileceğiniz kadar ince olan tüylere bu cımbızla ulaşamadığınız durumlarda ucu sivri olanları sadece o kıl için kullanabilirsiniz.

  • Önce dağılmış halde görünenlerden başlayarak şeklini belirleyecek aklınızda bulunan incelik ve kalınlığa göre çizgilerinden taşmayın.

  • Cımbızı büyüteç aynada yalnızca tek bir tel için odaklayın. Aynı anda alınacak birden fazla tel daha fazla acı hissetmenize sebep olur. Bunun dışında kaşınızın şeklinin bozabilirsiniz.

  • Kaşınızdaki kılların belli bir uzayış yönü vardır. Almaya başlarken bu yöne doğru çekerseniz kendisini daha çabuk koyverir ve şeklini daha basit verebilirsiniz.

  • Ters yönüne uygulayacağınız işlemler köklere zarar verip içi irin dolu şişlikler, bunun habercisi olan enfeksiyon ve acı verebilir.

  • Kavis vermeyi düşünüyorsanız buna gözbebeğinizle hizalamasını yaptıktan sonra başlayın.

  • Kaş alma işleminiz bittikten sonra kaş tarağınızla yukarıya doğru tarayın ve tıpkı saç kesimlerindeki gibi uçlarından makasla kırpın.

Hatalı bir kaş alımının ardından ne yapmam gerekiyor?

Hemen cımbızı bırakın ve işleme devam etmeyin. Böylelikle kısa bir süre sonra yeniden uzayacaktır kaşlarınız. Bu süreyi beklerken her kalemle değil sadece kaş kalemi ile bozulan yeri düzgün gösterebilirsiniz.

Kaynak: http://www.bakimlicilt.net/evde-kas-n...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
280
144
89
69
61
61
57
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın